Bölcsi dilemma! Beadjam vagy ne? Véleményeket várok! (Lehetőleg normális válaszokat írjatok. )
A szitu: Kisfiam májusban lett 2éves. Akkor be is írattam bölcsibe, hogy ha sikerül elhelyezkednem, erre gondom ne legyen. Következő hónapban kiderült, jön a kistesó. Most vagyok 13hetes.(Örülünk neki, vártuk.) Februárban szülök. Gondoltam, akkor a bölcsi kihúzva, ha úgyis itthon leszek. Erre anyukámék felvetették, hogy miért nem hordom ennek ellenére. Jót tenne neki, nem olyan kicsi már. Nagy pocakkal én is jobban tudnék pihenni szülésig. Kicsit feltöltődnék. Amúgy van egy 4éves ovis kislányom is.
Szóval ezen most elgondolkodtam. Nem akarok önző lenni, a legjobbat akarom neki. (Egy kis városban élünk, a gondozónők is mondják, hogy hordjam nyugodtan. Itt nincs túltelítettség, nem vennénk el a helyet senkitől.)
Nem tudom, hogyan döntsek. Ha beadom, még akár jól is érezheti magát. De lehet, hogy amúgy is sokat lenne itthon, mert beteg lenne. Ha a kicsi megszületik, könnyebb lenne az amúgy is nehéz első pár hónap, mire belejövünk, itt a nyári szünet és akkor úgyis itthon lenne.
Teljesen tanácstalan vagyok. Kérlek segítsetek (esetleg ha valaki volt hasonló helyzetben) és ne hurrogjatok le, amiért ezen gondolkodok!
Én is megpróbálnám, és nem csak délig, mert végülis így egész nap az otthon-ovi-bölcsi közt járkálnál, ha a kicsit délben vinnéd haza, a nagyot meg délután.
A beszokatás idején (gondolom, bölcsiben is van) kiderül, mennyire tetszik neki a dolog. Ha látod, hogy igen, meg lehet vele beszélni, hogy a tesó is ott alszik az oviban, és a bölcsi is egy ilyen hely, itt is itt alszanak a gyerekek. Utána meg együtt mehetnétek a tesóért.
Persze, ha úgy látod, mégsem annyira élvezi a dolgot, akkor kezeld rugalmasan, ne erőltesd. De egy próbát mindenképpen megér!
Ha úgy gondolod hogy ő is szeretné, add be nyugodtan. Nem mindegy a szocializáció szempontjából sem. Ha lehet ,ne csak délig, mert akkor mire ovis lesz, sírva fog könyörögni hogy vidd haza ebéd után. Jobb megelőzni. Na és persze nem mindegy hogy nagy pocakkal hányszor cihelődsz majd össze télen hogy menj a gyerekekért. Sok boldogságot!
Egy Óvónéni
Nekem a fiam rosszul viselte hogy mikor megszületett a kistesó, neki bölcsibe kellett menni, pedig szerette előtte.(előtte is járt mivel sok elmaradása volt fejlődésben) Aztán elkezdett hazahordani mindenféle göthöt amit a pici menetrendszerint elkapott :( így inkább kivettük és itthon vagyok velük. Most októbertől oviba megy.
Szóval próbáld meg persze aztán az élet úgyis hozza magával hogy hogy alakul.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólását! Megmondom őszintén, kicsit féltem, hogy megkapom, "minek szül az ilyen" stb. Örülök, hogy értitek és támogatjátok ezt a lépést. Én is erre hajlok. Egy próbát megér. Aztán majd meglátjuk, hogy viseli. Igazatok van, az meg eszembe se jutott, hogy nem kéne ebéd után elhozni. Ha elhozom, nem biztos, hogy egyből el is fog aludni. 4-re pedig menni kell a kislányomért az oviba.
Még gondolkozom rajta, de ez eddig már jó támpont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!