Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Észre vettem kislányomon egy ideje hogy nyugtalan, körbe körbe megy miközben beszél és eszik, nem akar aludni mert elmondása szerint nem tud, ugrál a kanapéról föl le,nem néz a lába elé és ez miatt csetlik botlik, néha nem találja a szavakat beszéd közben ezért meg áll és gondolkodik a szón amit keres, (hozzá teszem hogy 3 nyelvet hall, ez lehet akár attól is) ki van száradva a szája és folyton birizgálja,ha valami nem az elképzelése szerint történik akkor hisztizik, ha ül jár a lába, vagy érdekes pózokat vesz fel a kanapén. Én adhd-ra gyanakszom, van egy családban. Szerdán viszem a gyerek orvoshoz, de addig kíváncsi lennék a véleményetekre. Annyit még hogy 6 éves a kislányom.

Mit gondoltok? Van alapja a gyanúmnak?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2020. dec. 11. 08:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindig így viselkedett?

Amúgy erre csak orvos/szakember tud választ adni.

Az, hogy 3 nyelvet hall, nem tudom befolyásolja-e, de lehet nem pont a legjobb. Bár azt is mondják, hogy a gyerekek ezt ügyesen "kezelik".

2020. dec. 11. 11:28
 2/4 A kérdező kommentje:

Most tűnt fel a napokban ez a különös viselkedés. Hangosan is beszél hiába mondom neki hogy kicsit halkabban valahogy nem megy neki. Alvás problémái voltak korábban is de mostanra eldurvult nagyon. Éjfélig meg hajnali 1-ig nem akar aludni. Az oviban nem panaszkodnak rá, sőt dicsérik, ügyesen csinálja az iskola előkészítő feladatokat is.

Szerdán viszem orvoshoz majd akkor fogok többet tudni.

2020. dec. 11. 11:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi lett végül?
2021. aug. 25. 18:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Végül elvittem az orvoshoz és azt mondta hogy ha az oviban nincs rá panasz akkor nincs vele gond 🤷‍♀️ Most kezdi a sulit majd Szeptemberben,ha tényleg gond van vele ott úgyis észreveszik.
2021. aug. 27. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!