Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Üzenhet-e CSAK ROSSZAT,...

Üzenhet-e CSAK ROSSZAT, dorgálást egy kisgyereknek a Mikulás?

Figyelt kérdés

Iskolában, elsősök között.

Személyes megjelenés nélkül, csupán üzenetet hagyva, melyet a tanító olvas fel.

2020. dec. 5. 11:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
94%

Csak nem tanár vagy?

Miért mindig a gyereket szidjuk?

Mellesleg feltételezem h még kisebb és egy igen paraszt dolog h pont a " Mikulás" dorgálja meg mikor ugye ő az ajándékot hozta. Azért van a virgács.. akkor raktak volna annak a 3 gyereknek bele virgácsot.

2020. dec. 5. 12:22
 12/31 A kérdező kommentje:

A tanító írta a szövegeket a Mikulás nevében.

Természetesen a tanító jelezze, ha bármi gond van a gyermekkel.

Neki és a szülőknek is. De ne "az öreg" nevében, akit a gyerekek úgy vártak, és ne minden dicséret mellőzésével. Mert egy gyerek nem csupa jó vagy rossz, mint ahogy a világ sem fekete vagy fehér.

S igen, az én kisfiam volt az egyik, aki azt állítja, neki csak rosszakat mondott tegnap a Mikulás. BTM-es és nem ő a legjobb az osztályban. Ő az, aki lemarad, akinek nehéz az írás, és aki emiatt elkeseredik, s emiatt időnként dacol, harcol, frusztrált.

A füzetei itt-ott hullámosak a megszáradt könnyektől, mert nagyon bántja, hogy neki nehezebben megy.

Én itthon azt mondtam neki, hogy a Mikulás sosem mondani valakiről csak rosszakat, és nézzük meg azt a levelet, amit itthonra írt, s amiben nagyon is kedves.

Ettől megnyugodott és örömében szétosztotta a csomagja tartalmát a két testvére meg önmaga között...

Kértem a tanítót, hogy küldje el pontosan, mit mondott a gyereknek.

A válaszától függően meglátom, mit tehetek, de nem ez az első pedagógiai hiba, ami bosszant tőle.

Amúgy nem is akartam tudni, mit mondott a Mikulás nevében, de annyira fényezte magát a szülői csoportban, hogy felhúztam magam, és ennyit írtam neki, hogy küldje el. Hát ez van.

2020. dec. 5. 12:22
 13/31 anonim ***** válasza:
+ ugye itt jönne ki h nem mindegy a körítés... Mit és hogyan
2020. dec. 5. 12:23
 14/31 anonim ***** válasza:
4%
De van, kepzeld es milyen erdekes, hogy az en gyerekem nem kap efele uzeneteket ugye? Hogy miert? Mert megnevelem? Es igen, pont ezert el tudom kepzelni, hogy a tanar annyira nem birt mar vele, h ezt talalta ki? Miert mit csinaljon? Milyen eszkoz van a kezukbe? Segitek: semmi.
2020. dec. 5. 12:24
 15/31 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem is pont ez a baj, hogy ezt a napot meg a karácsonyt és szülinapot várják a kicsik a legjobban. Ilyenkor akármilyen rossz is mégha csak azért mert egy elkényeztetett kis dög akkor sem csinálunk ilyet főleg nem tanárként.

Lehetett volna pro kontrát írnia pl. Sokszor nincs kész a házid ami nem szép dolog viszont nagyon ügyes vagy, mert ha ad a tanárnéni szorgalmit neked mindig kész van

Igaz nem megy a helyesírás viszont sokat kérdezel, jelentkezel,érdeklődsz.

Ennyire nehéz lett volna? Jaa bocs nem vagyok tanár + gyerekem sincs

2020. dec. 5. 12:27
 16/31 anonim ***** válasza:
98%
10 értsd meg. Mindennek megvan a helye és az ideje. Mikulas alkalmából nem alázzuk le a gyereket. Ez ennyi. Ha amúgy a gyerek gyökér, akkor hivassa be a szülőket a tanár egy igazgató-ofo-szülő megbeszélésre.
2020. dec. 5. 12:29
 17/31 anonim ***** válasza:
41%
Ja mikor én magyarból 3.75-re álltam nem adta meg a 4est pedig kerekíteni kellett volna felfelé, a puskázós kvaának is 3.75 volt neki meg megadta? :D tanárok...hagyjuk már .. milyen eszközt szeretnél? Ha lehetne felpofozni a gyereket és éppenséggel pont a tiéd is kapna te lennél a legjobban felháborodva :D kamaszodik még a tiéd is , tudod alamuszi nyuszi...
2020. dec. 5. 12:33
 18/31 anonim ***** válasza:
98%

Nos, gyereket így nem alázunk meg senki előtt.

Anno dolgoztam iskolában pedagogiai asszisztenskent. Egyszer igazgatói utasításra körbe kellett vinnem egy füzetet, hogy minden tanár és tanito írja bele, melyik gyerekkel milyen kezelhetetlen problema van. A huszon akárhány tanár közül egyetlen egy volt, aki nem írt bele semmit. Elsősöket tanított, több SNIs és BTMes kisgyerek is volt az osztályban. Nézegette a füzetet, a gyerekeket az osztályban és azt mondta, pedagógus vagyok, az a dolgom, hogy neveljem és tanítsam őket, ha nem tudnám kezelni őket, nem lettem volna pedagógus.

Így is hozza lehet állni. Pedig volt olyan gyereke az osztályban, aki pl egyszer dührohamot kapott mert nem tudott egy feladatot megoldani. Ő meg oda ült melle, megölelgette, magyarázott, vezette a kezét.

2020. dec. 5. 12:50
 19/31 anonim ***** válasza:
5%

Mi meg maskepp nevelunk, ha raszolgalna a pofonra, mert szemtelen, visszabeszel, nem tiszteli a tanart vagy ok nelkul bantja, megalazza a tarsait tolem kapna a parjat.

4 gyerekem van, volt mar par tanarunk es lesz is. Egyetertettem mindegyikkel? Dehogy. De elfogadtam, hogy az iskolaban a tanar szava a szent, ugy mint edzesen az edzoe, itthon a szuloe. Rajuk kell hallgatni, azt csinalni amit ok mondanak es pont. Nagyon extrem esetnek kell tortennie ahhoz, h en mint szulo szamon kerjek egy tanart. Persze, lehet meg megtortenik nem tudhatom.

2020. dec. 5. 12:56
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

19-es a te pofonodnak a párját tőlem meg a férjemtől kapnád ha a BTM-es gyerekemet megmernéd ütni! Legyél tisztában a fogalmakkal meg azzal hogy a beteg gyereket hogy kell kezelni aztán taníts.

Az másik dolog ha van egy kis zsarnok szarzsák aki otthon elvan kapatva és bántja a másikat. De a hangsúly mégis azon van h beteg és a Mikulás megszidta...

2020. dec. 5. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!