Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
4 és fél éves kislányom 5 napja nem ürített székletet. Ezelőtt sosem volt ilyen gondunk, ez egy kivételes eset,hirtelen túl sok csokit evett. Kapott már lekvárt,rostos gyümölcslevet, kamillateát, laevolac szirupot, de sajnos semmi sem akar használni, sőt, csak hasgörcsöt okoznak. Felhívtam a gyermekorvost, aki a glicerines kúpot illetve beöntést javasolta. A beöntéstől nagyon idegenkedek,nem lenne szívem a gyerekem ilyennek kitenni és nem is merném itthon megcsinálni neki. A kórházi beöntés pedig elég necces most a vírus miatt. Szóval marad a kúp. Ezzel viszont az a baj, hogy a kislányom nem fogja engedni, mert kb 1 évvel ezelőtt is kapott hányás miatt és hatalmas cirkuszt vágott. Félek, hogy traumát okozok neki az egész lefogásos, kúpbeadós procedurával. Valami tipp, hogyan adjam be neki? Esetleg más kíméletesebb házi praktika?

2020. dec. 1. 19:14
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Megoldódott a helyzet?
2020. dec. 2. 07:52
 32/43 A kérdező kommentje:
Vettünk laxacleant, csak egy icipicit sikerült beadnom, de nem igazán volt hatása, az inger ellenére csak két kemény gubicsot nyomott ki. Gondolom még maradt benne széklet, ami nem jött ki. Fürdés előtt majd kap még valamit hogy kipucolódjon teljesen, de úgy vettem észre, hogy visszatartja.Egyébként nagyon hisztizett a laxacleantól, alig tudtuk lefogni, hát nem tudom mi legyen. Nem akarok traumát okozni.
2020. dec. 2. 16:17
 33/43 A kérdező kommentje:
Szegény most is itt sír, mert mondtam neki, hogy este majd kap valamit, hogy kijöjjön a kaki
2020. dec. 2. 16:20
 34/43 anonim ***** válasza:
87%
Akkor pszichológust ajánlok.
2020. dec. 2. 17:17
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Tobbet kellene a laxacleanbol en ilyenkor tobbet nyomok be.Es nem is fog fajni neki mikor jon ki.En gyerekemet is le kell fogni meg sir miatta.
2020. dec. 2. 20:10
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki hogy ne tartsa vissza ha nem akar bélcsavarodást és hogy megműtsék a bélcsavarodás miatt
2020. dec. 2. 20:40
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez a 7.nap hogy nem kakil.

Nemjó ez így. Beszélj dokival mielőbb!

2020. dec. 3. 07:44
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

1.Mint írtam, 19es,nem minden gyerek olyan önálló, mint te voltál.

2. Sok kisgyerek, mint az én lányom is, minden nap adott időszakban megy elvégezni a nagydolgát. Sőt, hangosan kiabál, hogy mennie kell. Ezért, ha ez kimarad, azt lehet tudni.

3. Sok kisgyerek nem tudja még kitörölni, ezért segítségre szorul. Ezért segítséget kér, vagyis a szülő tudta nélkül nem megy wc-re.

Remélem, ez már kielégítő választ volt számodra.

De valamiért azt sejtem,hogy felvillanyoz a téma, és azért is forszírozni fogod.....

2020. dec. 3. 09:06
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a laxából nem csak kicsit kell benyomni, hanem a teljes mennyiséget! Te sem csak a negyedét veszed be a fejfájáscsillapítónak, az antibiotikumnak vagy más gyógyszernek.

Elég a végét egy picit betolni, gyorsan kinyomod a pumpával a cuccot, benne is van. A kúp semennyivel sem jobb érzetre, mint ez.

Nem akarod traumatizálni, de tudod, mi az igazán traumatikus? A beöntés, mármint az a rendes, amit az orvos hajt végre. Nekem volt, az az első gyerekkori emlékem, olyan 3-4 lehettem, és olyan pokoli volt, hogy máig nem felejtettem el. Persze, hogy hisztizik a gyerek, fura is lenne, ha hagyná, az enyém is hisztizett és üvöltött tőle, én is rosszul éreztem magam, de még rosszabb lett volna, ha valami komolyabb baja lesz attól, hogy nem oldjuk meg a problémát.

2020. dec. 3. 14:32
 40/43 anonim ***** válasza:
75%
ugyan, kérem. Egy kétdecis beöntőlabda, langyos szappanos/olajos vízzel, a seggdugasz vazelinnel bekenve. a cucc feldugva/kiürítve, egyszer, max. 2-3-szor ismételve, és a páciens fosik mint annak a rendje. először olajos vízben úszó kemény bogyókat, később eljut a híg kakiig. és akkor meg lehet tőle kérdezni, hogy mit óhajt tenni azért, hogy a kezeléssorozat ne ismétlődjön meg.
2020. dec. 3. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!