Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
4 és fél éves kislányom 5 napja nem ürített székletet. Ezelőtt sosem volt ilyen gondunk, ez egy kivételes eset,hirtelen túl sok csokit evett. Kapott már lekvárt,rostos gyümölcslevet, kamillateát, laevolac szirupot, de sajnos semmi sem akar használni, sőt, csak hasgörcsöt okoznak. Felhívtam a gyermekorvost, aki a glicerines kúpot illetve beöntést javasolta. A beöntéstől nagyon idegenkedek,nem lenne szívem a gyerekem ilyennek kitenni és nem is merném itthon megcsinálni neki. A kórházi beöntés pedig elég necces most a vírus miatt. Szóval marad a kúp. Ezzel viszont az a baj, hogy a kislányom nem fogja engedni, mert kb 1 évvel ezelőtt is kapott hányás miatt és hatalmas cirkuszt vágott. Félek, hogy traumát okozok neki az egész lefogásos, kúpbeadós procedurával. Valami tipp, hogyan adjam be neki? Esetleg más kíméletesebb házi praktika?

2020. dec. 1. 19:14
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
76%
Nem minden gyerek ilyen önálló, mint te voltál.
2020. dec. 1. 20:25
 22/43 anonim ***** válasza:
13%

És akkor ebből már biztos vagy benne, hogy a kérdező 5 napig mindig a gyerekével együtt volt WC-n, és nem hasznos, sőt megvetendő érdeklődni erről, hogy ez náluk hogy volt. Értem.

Én ilyen ostoba, gonosz felnőtteknek már csak azért se, bosszúból se kakilnék.

2020. dec. 1. 20:29
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Laxacleant ajanlom en is,az en kislanyom is sokszor szorulasos (4 dik nap mar adok neki) nyomok be neki egy kicsit nem mindent,es 5 max 10perc alatt van szeklete.Ilyen folyekony cucc van benne,azt kell benyomni.En azota csak ezt hasznalom.Magamon is ki probaltam,mert en sem tudok wc-ni napokig es nekem is bejott.Mindig tartok itthon.Egyebkent felnott valtozata is van.
2020. dec. 1. 20:30
 24/43 anonim ***** válasza:
A laxacleant alulról kell használni? Nem ismerem.
2020. dec. 1. 20:31
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekunk is volt ilyen. Nem akarlak elkeseriteni, nekunk korhaz, beontes lett a vege. En is probalkoztam egy napon keresztul kuppal. De nem sikerult. Nagy siras lett belole, es ha sikerult is bent tartani egy percig, az sem hatott. Nem mondom, hogy szuper jo volt a korhazban, mert ketten kellett lefogjak, es csak felig sikerult a beontes, de vegul ez is megoldotta a problemat.
2020. dec. 1. 20:32
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
24: Igen, a Laxacleant alulról kell használni, egy kis pumpa szerkezet, amiben a glicerines folyadék van. Ennek a végét kell betolni kicsit a popsiba, és benyomni a folyadékot, kb két másodperc alatt bent is van, általában rögtön beindul a kaki, de nálunk 10 perc múlva is kakilt még tőle. Össze sem kell szorítani a fenekét, és nem akkora dorong, mint egy kúp, egyszerű beadni. A leírásában minden infó megvan.
2020. dec. 1. 20:39
 27/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Most még bedugok neki egy kúpot, összeszorítom a farpofáit és ha nem sikerül akkor holnap mindenképp veszünk laxacleant
2020. dec. 1. 21:00
 28/43 anonim ***** válasza:
34%
Ricinus olaj!!!! 👌👌👌
2020. dec. 1. 21:59
 29/43 anonim ***** válasza:
31%
Activia joghurt, parafin olaj, vény nélkül kapható szélletlazítók. De a parafin olaj nekem csodát tesz.
2020. dec. 1. 22:10
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, utolsó, hogy a széklet vége már valószínűleg megkeményedett. Hiába lesz puha a teteje, ha az alja kőkemény!!

Ezen már nem segít az Activia.

2020. dec. 1. 22:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!