Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezeled le, ha pofozni...

Hogy kezeled le, ha pofozni kezd Téged? (22 hónapos)

Figyelt kérdés

Ha dühös (akart az van rengeteg) és nem az van, amit akar, akkor vagy földhöz vágja magát és bömböl (ez a jobb eset itthon), de utcán ezt nem hagyhatom és felveszem, hogy indulás haza. Ilyenkor két kézzel elkezd üütni miközben üvölt és olyan erővel, hoyg igazából majd kiesik a kezemből, azon küzdök. Az elején próbáltam neki finom an elmndani, hoyg ezt nem szabad, anyának fáj, stb stb., de bagózik rá... Múltkor például egy jól irányzott ütéssel úgy leverte a szememről a szemüveget, hogy végigkarcolta az arcomat... (mondjuk apával, nagyszülővel is előadja...)

Ti mit csináltok/csinálnátok hasonló helyzetben?

2010. aug. 11. 11:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A párom szerint ha szép szóval nem megy,meg sehogy sem,vissza kell adni.
2010. aug. 11. 11:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Fogd össze a két kezét ennyi...
2010. aug. 11. 11:29
 3/13 anonim ***** válasza:
31%
Ha a szép szó nem használ,akkor üss rá nem nagyot) a kezére,fenekére. Tedd be az ágyába,szobájába,és addig ne törődj vele,amíg hisztizik. Igaz,a hisztiről már 7-8 hónaposan lekellett volna szoktatni. Most már nagyon nehéz lesz.
2010. aug. 11. 11:31
 4/13 anonim ***** válasza:
34%

fogd meg a kezét amikor ütne és mond meg neki hogy most hagyja abba és tedd be a babakocsiba.

próbáljátok levezetni a dühét - játékosan párnacsapkodással-

nem fordult még elő ilyen. - lány.-

2010. aug. 11. 11:32
 5/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen. De magyráztam állandóan, hogy a kéz simogatásra való, s nem azért, hogy üssünk vele bármit-bárkit is. NAgyon-nagyon sokszor mondtam, nem ment egyik napról a másikra, de végül abbamaradt. Sok türelem kell hozzá!
2010. aug. 11. 11:33
 6/13 A kérdező kommentje:
Korábban nem volt hisztis, kenyérre lehetett kenni, úgyhogy ez most sajnos egy új dolog, amit valahol eltanult... És tőlünk nem tanulhatta, mert mi sem pofozunk, max nagyon erősen rákiabálunk. Párszor már hajszál híjján elszakadt a húr és majdnem visszaadtam neki... És teljesen el vagyok keseredve, mert ezen alkalmakon kívül egy tünemény, aki mindenkit levesz a lábáról, ilyenkor meg mintha három ördög bújna belé...
2010. aug. 11. 11:36
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges magyarázni neki, hogy anyának ez fáj. A gyerek ezt pontosan tudja, azért csinálja. Nagyon kicsi még, korából fakadóan egocentrikus, nem hatja meg mások szenvedése. Ez nem gonoszság, csak életkori sajátosság. A legcélravezetőbb, ha leguggolsz hozzá, összefogod a két kezét, és határozottan annyit mondasz: NEM. NEM SZABAD. Ennyi. Eltűrni viszont neked nem szabad.

Bár bizonyos ön- és közveszélyes esetekben nem vagyok ellene a kézre vagy popsira csapásnak, ilyen helyzetben szerintem nem vezet eredményre. Gondolom, nem vernél rá akkorát, hogy kifejezetten fájjon, így viszont úgy értené, hogy belementél a játékba. Ütjük egymást, tök jó. :)

2010. aug. 11. 12:16
 8/13 anonim ***** válasza:
52%

aki azt írja, hogy 7-8 hósan le kellett volna szoktatni, annak hány éves a ygereke???

ez a hiszti, meg ez amit a kérdező leír, teljesen más élettani háttérrel rendelkezik. jesszusom, micsoda buta emberek vannak.

sztem is a kezét kell megfogni, és rászólni szigorúan, hogy nem szabad. vagy úgy felvenni hogy a fejedet ne tudja megütni, hónod alá kapni és úgy vinni. mondjuk az enyémet ha nem akarja a babakocsiba ilyenkor már nem lehet betuszkolni. :)

2010. aug. 11. 13:38
 9/13 anonim ***** válasza:

Na én is ezt akartam írni, hogy egy 7-8 hónapos gyerek hogy tud hisztizni? álunk akkor volt a szeparációs szorongás és ha nem látott iszonyú bömbölésbe kezdett, de az nem hiszti volt!!!!!

Az én lányom 26 hónapos és rá is rájön a dilihopp, pl tegnap reggeltől estig hisztizett! Egész nap visított, verekedett, földhöz csapkodta magát! Én ilyenkor bezárom a szobájába és viszlát, ha kijön és bocsánatot kér akkor beszélhetünk, addig nem. Fél óránál tovább eddig még nem bírta, jött puszi, "ana bocsánat" és mint ha mi sem történt volna játszik tovább egy hang nélkül.

Ha az utcán csinálja, akkor be a babkocsiba, hiába is mondom neki, hogy utcán nem viselkedünk így, nem igazán hatja meg, ordít! Hát had ordítson, engem nem zavarnak az utálatos tekintetek, néha úgy néznek rám mnt a véres rongyra, de pár perc és a csajszi abba hagyja, mert látja, hogy nem hat meg a dilije!

Kitartás! Ilyenek ezek a 2 évesek, idővel jobb lesz! Van akinek szerencséje van, nem hisztis a gyereke, az könnyen beszél!

Ja és a verekedést bizony könnyen eltanulhatja. A lányom egy ismerős kiscsajtól tanulta el, aki a hajánál fogva húzta szegényemet, ütötte, lökdöste stb, ha én nem figyeltem, az anyja, meg csak annyit bírt mondani, hogy de hát gyerekek!

2010. aug. 11. 13:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Rakd bele a kocsiba. Az enyém se akarja engedni hogy be tegyem. De egyszerű Bele teszed állva, és előröl a lábainál fogva bele rántod és bekötöd. Ha az utcán csinálja.
2010. aug. 11. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!