Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kezeled le, ha pofozni...

Hogy kezeled le, ha pofozni kezd Téged? (22 hónapos)

Figyelt kérdés

Ha dühös (akart az van rengeteg) és nem az van, amit akar, akkor vagy földhöz vágja magát és bömböl (ez a jobb eset itthon), de utcán ezt nem hagyhatom és felveszem, hogy indulás haza. Ilyenkor két kézzel elkezd üütni miközben üvölt és olyan erővel, hoyg igazából majd kiesik a kezemből, azon küzdök. Az elején próbáltam neki finom an elmndani, hoyg ezt nem szabad, anyának fáj, stb stb., de bagózik rá... Múltkor például egy jól irányzott ütéssel úgy leverte a szememről a szemüveget, hogy végigkarcolta az arcomat... (mondjuk apával, nagyszülővel is előadja...)

Ti mit csináltok/csinálnátok hasonló helyzetben?

2010. aug. 11. 11:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mikor felvettem a fiam, mert hiszti kezdődött, ő meg nekiàllt arcon csapkodni, hirtelen mozdulattal tettem le a fölre azonnal, jó határozottan,ès mondtam hogy azonnal fejezze be a csapkodást, rosdz viselkedés, ezt nem tűröm! Mindkét kezét erősen fogtam, ahogy elötte gugoltam. Ahogy "ledobtam" az ölemből, igencsak meglepődött. Több alkalom kellett, de többet rám nem csapott. Anyósomra szokott még csapkodni. Ott ezt hiába csinálom, mert anyós mosolyog rá, kéri hogy ne bántsam, mondja közben hogy mama szeret téged. Na ezt nem kellene! Ilyenkor nincs bocsika meg simi! Ha ilyet tesz, egy jó darabig távolságtartó vagyok, nem viszonzom az ölelgetését. Ha látod, hogy robban, ne vedd fel. Ne érjen el tèged, hogy ütni tudjon. Fogd meg jól a karját és szidd le! Abba fog maradni, csak sose hagyd szó nélkül. 22 hós a fiam .
2010. aug. 11. 14:25
 12/13 anonim ***** válasza:

Bocsi,de hét nyolc hónaposan le kellett volna szoktatni a hisztiről???

Két éves kor körül kezdődik minden gyereknél kivétel nélkül a dackorszak!!!Ami egy teljesen természetes személyiségfejlődési állomás!Erre mindenkinek egy tanácsa van,hogy mit tudsz tenni:Semmit túl kell élni valahogy!

Nem rontottál el semmit ez nem a szülői nevelés csődje,hanem annak a jele,hogy a gyermeked fejlődik.

A verekedést tényleg ne hagyd fogd le a kezét és bár nehéz csinálj úgy mintha nem érdekelne(ilyenkor ugyanis a figyelmedre utazik és ezt mindegy mivel,de el akarja érni!!

A legjobb módszer ha ilyenkor tényleg rá sem bagózol!

2010. aug. 11. 15:14
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat! Nehezítő tényező, hogy olyan helyen lakunk, ahonnan mindenhová mkocsival kell menjünk, így keveset babakocsizunk, tehát ritkán van mibe beletegyem. Plusz, 7 hónapos terhes vagyok és így még nehezebb az ilyen helyzeteket kezelnem, pláne totál türelmesen... Szóval kézlefogás próba kezdődik, meglátjuk... Remélem hamar kinövi...
2010. aug. 11. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!