Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A totyogós kisgyerekekre...

A totyogós kisgyerekekre sokszor miért ripakodnak rá a szülők, ha pl. kiburítják véletlenül az innivaló vagy elesnek?

Figyelt kérdés

2020. nov. 16. 19:19
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
20 Egyszeri alkalomra gondoltam, hogy azért miért van, hogy kiabálnak, hogy egyszer egy ennyi idős gyermek véletlenül ver le vagy borít ki valamit?
ápr. 7. 19:03
 22/32 anonim ***** válasza:
De áruld már el honnan tudod hogy az egyszeri alkalom volt? Eleve mire totyogni kezd, millioszor leejt valamit. De tegyuk fel hogy elso alkalom, akkor is ugyanugy ervenyes a kialvatlansag, dacolas, 1000x elmagyarazas, ugyanis nem csak egy dolgot magyarazol, hanem másik 1000 van..pl ne edd meg, ne rágd, stb..
ápr. 7. 19:09
 23/32 A kérdező kommentje:
De nem feltétlenül szándékosan teszi ezt.
ápr. 7. 19:17
 24/32 anonim ***** válasza:
74%

Nekem nincs gyerekem, de kutyásként én is belelátok ebbe: totyogós gyerek jön a kis motorjával, egyenesen nekünk. Úgy húzom ki már a falra a kutyáimat, mert a gyerek még nem érzékeli, hogy akadály van előtte, le kell húzódni egy kicsit, kerülni kell vagyis legalább nem kell lefordulni hogy egyenesen belénk jöjjön. Ugyanezek a gyerekek pont ezért esnek-kelnek, nekimennek mindennek, mert még nem érzékelik, hogy előttük van valaki vagy valami, elég fárasztó ezt folyton a szülőnek figyelni, de a gyerek nem tehet róla.

Ugyanúgy, van hogy a szülő nem figyel egy pillanatra és azt látom, hogy a gyerek elugrik mellőle, rá a kutyámra. Még nincs abban a korban, hogy megértse, hogy kérdezni kell vagy a szülőnek szólni. Az én kutyám meg pont nem eszi meg, de lehetne olyan is én meg lehetnék a felelőtlen gazdi aki a vad kutyát szelídnek hazudja és utána vakargatja a fejét, hogy nem is érti, miért falta fel a gyereket, biztos csak játszani akart. Elég frusztráló, amikor egy pillanatra nem figyelsz csak és azt látod, hogy a gyerek egy kutyát dédelget, akiről azt sem tudod, hogy veszélyes-e.

Hidd el onnantól, hogy eljut A pontból a B-be, arról szól az életed, hogy vigyázol, hogy a gyerek ne ölje meg magát és ez elég kimerítő úgy, hogy ez 24/7 figyelmet igényel és ha egy pillanatra nem figyelsz máris tilosban jár.

Ezekután ha azért borul a bili, mert kiöntött valamit, akkor ez van.

ápr. 7. 19:24
 25/32 anonim ***** válasza:
52%
Mint írták a szülő látja, hogy véletlen vagy szándékos. Az én totyogósom állandóan a plüss hintanyuszi fejét mázólta kakaóval vagy a plüss hintalovát és röhögött közben. Órákig takaritottam ki belőle és bizony nemtudtam mosolyogni közben. Baromi mérges voltam, mert tudtam, hogy direkt csinálja. Ezt kb mindig akkor amikor elfordúltam vagy elszaladtam wc-re.
ápr. 7. 20:53
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Egy csomó hülyeséget teljesen szándékosan csinálnak. Ez a természetes biológiájuk része. Azaz hiába szándékos olyan értelemben, hogy nemcsak ügyetlenség és véletlen, mert közben egyáltalán nem úgy szándékos, mint felnőtt értelemmel lenne az. Kb.úgy szándékos, mint egy “kényszer”. Mert az első 3-4 évben itt tart az agy. Vissza tud mondani neked összefüggéseket, ok-okozatokat, amiről felnőtt fejjel az lesz a benyomásod, hogy felfogta, érti, levonta a megfelelő konzekvenciát, pedig nem. Azt “tudja”, hogy az adott cselekmény “érdekes”, mert hevesen reagálnak rá.

Hiába éti, hogy valami valakinek rossz, nincs még kifejlődve az a rész, ami rossz érzéssel töltené el őt a cselekedetei káros következményeiért.

De ez sajnos rettenetesen idegesítő is tud lenni, ez a “határfeszegetés” és talán ez az első igazán nagy nevelési feladat, mert egyrészről meg kell szabni a kereteket mindig az adott életkornak megfelelően, de közben meg kemény önismereti munka és önkritika kell a szülő részéről, hogy ne guruljon el a gyógyszere.

Mindig akkor csinálják a leghajmeresztőbb dolgokat, amikor vagy ők vagy a szülő lehetőleg már kellően kimerült és pont mást csinál vagy időre kell menni stb., szóval ilyenkor baromi nehéz higgadtan reagálni, amikor a full menetkész gyerek végigönt valamit magán meg rajtad is, és ilyenek. De erre mondja Máté Gábor, hogy amikor kiakadsz, egy gyerekkori sérülésedre emlékezel tudat alatt.

ápr. 8. 02:41
 27/32 A kérdező kommentje:
26 Másfél éves gyerek esetére gondoltam. Ő még nem gondol ebbe bele, mert még az agyának ezen része nem fejlődött ki, ezért nem érzi, hogy nem örül ennek senki. Még felfedezőkorszakában van. Nem elég érett idegileg a ráripakodáahoz, ezért ebben a korban próbálni kell ezt a kimutatást még leverést nyugodtan lereagálni vagy meg kell a veszélyforrásokat szűntetni.
ápr. 10. 09:59
 28/32 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt érdemes meghallgatnod: [link]
ápr. 13. 17:51
 29/32 A kérdező kommentje:
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogyha nem szándékosan csinál rosszat egy totyogós korú, hogy azért miért borulnak ki egyesek azonnal?
ápr. 13. 20:11
 30/32 A kérdező kommentje:
29 vagyok, 28 azt elfelejtettem, hogy ebben arról van szó, hogy hogyha már sokadszorra pakolja ki a fiókot szándékosan a gyermek és ezért a szülőnek állandóan vissza kell pakolni, az már nagyon idegesítő és itt nem olyan gyerekekről volt szó, akik még járni tanulnak meg kezdenek felfedezni, hanem nagyobbakról. És én az olyan gyerekekre gondoltam, akik járni tanulnak. A pakolászást nem lehet véletlenül csinálni de egy poharat lehet véletlenül felborítani vagy leverni lehet véletlenül bármit.
ápr. 13. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!