A totyogós kisgyerekekre sokszor miért ripakodnak rá a szülők, ha pl. kiburítják véletlenül az innivaló vagy elesnek?
Elvárás vs valóság...
Bölcsiben doldoztam anno, minden nap kiborítottak valamit volt aki szándékosan volt aki veletlenul... mi lenne A helyes megoldás? "Semmi baj, mindenkivel megeshet, megmutatom hogy kell feltörolni "
Amikor a gyerek napi szinten többször eljátssza ezt, akkor a turelem híjján sajnos néha én is erényesebben rászóltam ...
Ha csak egy ilyen jelenetet láttál akkor fogalmad sem lehet a háttérről. A szülő már a gyerek szeméből is tudja hogy szándékos volt-e vagy sem. És ha szándékos volt, esetleg aznap már nem is először akkor bizony nehéz türelemmel kezelni.
Meg azt sem mindegy mennyi idős, másfél évesen még gyakran megeshet. De egy 3-4 éves már sokkal ügyesebb, tőle már jogosan várják el hogy figyeljen arra mit csinál.
Bocs, most fogtam csak fel hogy konkrétan totyogókra kérdeztél rá. Akkor a válaszom második fele tárgytalan.
5 voltam.
Addig voltam tökéletes szülő, amíg nem lettek gyerekeim. Utána fel is fogtam miről beszélek.
A kérdésedből ítélve neked nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!