Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen tudott már...

Mennyi idősen tudott már altatás nélkül is elaludni a gyereked?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy pl leülsz mellé, olvasol egy mesét vagy énekelsz, kicsit simogatod és alszik... Tehát nem kell cici, cumi, ringatás, akármi... Hanem amikor már elaludt, mint a nagyok.

Elsősorban olyanok válasza érdekel, ahol korábban kellett még az altatás. Akinél a kezdetektől így volt, most kérem, ne válaszoljon.

2020. nov. 16. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
2 evesen a bolcsiben, otthon 2,5 eves koratol, elotte ringatva/hordozva/cicin aludt el felvaltva, vagy akar egyszerre 😶A kicsi 1 eves, o neha mellefekve mar mozgolodva elobb-utobb elaludna, neha sikerul is neki cici nelkul, de o meg tobbnyire szopizva vagy hordozva alszik el.
2020. nov. 16. 15:18
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

2-3 év (eddigi két nagyobb gyereknél), és még utána is sokszor mellettünk alszik el, de már nem probléma ha álmában átrakom őket saját ágyukba.

Az igazán húzós időszak az cici után volt. Úton volt az aktuális tesó, így elment a tej amin előtte elaludtak (amúgy is ideje volt leszokni), ott volt pár nehezebb éjszakánk mindkettővel. Cumit kb kiröhögték, mert mire kaptak annyira nem volt nekik természetes, hogy csak játszottak vele és kiköpték.

Harmadik még nagyon pici, majd meglátjuk. Ha nem lesz több babánk akkor egyelőre azt sem tudnom hogy fog lejönni a szerről, de az még odébb van.

2020. nov. 16. 15:23
 3/7 anonim ***** válasza:
A nagy 8 hónaposan szokott át arra, hogy esti mese után egyedül elalszik, a kicsit sosem kellett altatni.
2020. nov. 16. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

2,5 éves cumi még most is kell, nem tudom így is szàmít e.

Ennyivel ő elvan, többet nem igényel.

Cumi be, kis éjjelifény marad neki, berakarom és elalszik 10percen belül.

2020. nov. 16. 16:54
 5/7 anonim ***** válasza:

A fiam 4,5 éves, mesét olvasok neki, de altatni nem kell. Babaként sem kellett, 1,5 éves koráig cumizott (csak alváshoz, ébren egyáltalán nem), az elég volt neki. Miután elvettem a cumit, 1-2 napig nehezebben aludt el, de aztán utána megint nem kellett altatgatni, csak puszi, simi, alvás. Az esti mesét kb. 3 éves korától kéri.

Lányom 5 hónapos, nem kell altatni őt sem, leteszem a kiságyba, kicsit mocorog és alszik.

2020. nov. 16. 17:27
 6/7 anonim ***** válasza:
A fiam 8 hónapos koráig ringatva aludt el, napközben, este sőt éjjel is. Aztán jött a nyár meg hogy egyre kényelmetlenebb volt neki is így mese, tápi, cumi, melléfekvés kombó jött. Na most 3 éves és eddig egyetlen egyszer egy délutáni alváshoz nem kellettem odafeküdni. Cumi, tej, mese még most is kell.
2020. nov. 16. 19:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Mind a két fiam úgy alszik el ha mellette ülünk vagy fekszünk. Előtte vagy 3 mese olvasása. 3,5 év 2,5 év

Néha már én is szeretném ha csak mese jó éjszakát puszi és alvás lenne maguktól, de ez nem most lesz még szerintem

2020. nov. 23. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!