Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak? Nem akarom már...

Mit csináljak? Nem akarom már bántani sem!

Figyelt kérdés
Juliusban született meg a kis hugi a fiam 3 éves!Szeptemberben megy oviba!A fiam azóta egy gonosz,elviselhetetlen rossz akaratú egyén lett!Soha nem volt ilyen mindig egy kis kedves szeretetre méltó kisfiút láttam benne mindenkivel szeretette magát!De amióta a huga megszületett egyszerüen kifordult!Próbálom bevonni a kicsi körüli teendőkbe hogy ne legyen féltékeny hogy lássa hogy ő egy fontos valaki szeretgetem foglalkozok vele az apja is viszi ide oda de semmit nem ér!Olyan beszólásai vannak hogy fojtsuk vízbe a hugit,vágjuk fejbe ,vágjuk le a lábát meg bárki jön azt mondja nekik hogy vigyék el a hugit mert nem szereti meg minket sem!A szóra nem hallgat nekem jön ha erélyesebben rászólok!Szépen türelmesen kérem hogy fogadjon szót se lát se hall!Csak a gonoszságon töri a fejét!Ma megkértem ahogy szoptattam a kicsit hogy ne dobálja a játékokat mert eltalálja a hugit !Mit csinált??!!!Felkapta a cumit és a kislány fejéhez vágta!Na kapott a fenekére pedig nem szokott!Most meg nekem van lelkiismeret furdalásom hogy hogy tehettem ezt most még jobban azt hiszi hogy nem szeretem!De tényleg már a könyörgés se se a szép se a csúnya szó nem használ!Kérlek ne osztogassatok csak jó tanácsot szeretnék kapni hogy mit hogy csináljak!Mert ezt a fenekelést nem akarom renszeresíteni!Én is kivagyok már teljesen mert ez egy nap lejátszódik minimum 10-szer!
2010. aug. 9. 13:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Azt próbáltátok már, hogy csak Te és a nagyfiad mentek valahova? Játszóházba mondjuk? Nem lehet, hogy Te hiányzol Neki, a Te figyelmed?
2010. aug. 9. 13:52
 2/11 anonim ***** válasza:
sztem kicsit féltékeny ,mivel eddig ő volt középpontba.Gondolom te is fáradt,ideges ,feszült vagy:-(Nekem is ilyesmi volt ,bá nálunk 20 honap a különbség,és 2 lányrol van szó:-)Az enyém is kapott a enekére,most meg már meg se tudnak lenni egymás nélkül:-)))))
2010. aug. 9. 13:55
 3/11 anonim ***** válasza:
47%

attól hogy kap párszor nem lesz semmi baja.sőt ha engeded neki hogy az legyen amit ő akar bolondot fog csinálni belőled.igen is hogy erélyesnek kell lenni.tudja meg ki az"úr"a háznál.az én nagyobb kisfiam 18 hós a pici 3 hós.nálunk is van jobb rosszabb nap.nekem nincs lelkiismeret furdalásom ha kikap mert utána nagyon bújós.tudja hogy rosszat tett.hátulról át ölel és ad puszit is.ha valamivel nem különbözteted meg mi jó és mi nem akkor azt hiszi mindent szabad.

kitartás!

2010. aug. 9. 13:57
 4/11 anonim ***** válasza:
pfúú,még a hideg is kirázott,ilyen mértékű féltékenységet még nem láttam,nem halottam.honnan vesz egy 3 éves gyerek olyat hogy vágjuk le a lábát meg fojtsuk vizbe???nem néz sokat tv-t ez a gyerek,sok agresszív film,+mese?egyébként én egy szakembert ajánlanák,de gyorsan.az én bátyám se engem várt amikor hazahoztak,és gyors iramba vissza is akart küldeni ahonnan jöttem.anyukám szépen óvatosan a tesómra bízott,mondván most te vagy bátyja neked kell vigyázni rá,neked kell tanítani őt,mutasd meg neki hogyan kell,vigyázz rá amíg vissza nem jövök,és közben szépen messziről figyelte mit csinál a tesóm,akinek ilyenkor eszébe se jutott bántani.de azt is megpóbálhatjátok,hogy kapja vissza egy kicsit anyukáját,beszéld meg a pároddal,hogy a szopizáson kívül lássa el a kicsit ő,te meg annyit játssz,sétálj,kirándulj a gyerekkel amennyit csak tudsz.hátha ez segítene valamit.egyébként meg kitartást neked.
2010. aug. 9. 13:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát, ha így nem megy. Úgy látszik jó ötlet volt, hogy UTÁNA dobta meg.

Próbáld meg az ellenkezőjét. Ne szólj érte. Persze ügyelj, nehogy baj legyen.

Nagyon rövid idő telt még el, és észrevette, hogy rá kevesebb idő jut. Vagy úgy érzi, csak akkor foglalkozol vele, amikor nevelni kell.

Hívjad, tegyétek tisztába a "kis pisist". Érezze, hogy ő a nagyobb, a tapasztaltabb.

Nyugi, később változni fog.

Beszélhetsz úgy a kicsiről előtte, hogy mennyi mindent meg kell még tanulnia, milyen elesett még, akiről gondoskodni kell.

2010. aug. 9. 13:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
szia, még csak most született, ez több idő, amíg oldódni fog. addig meg: türelem, szeretet, sok magyarázás. ha jó, agyondicsérni, ha rossz, akkor meg elterelni a figyelmét. amikor ő is ott van, lehetőleg ne a baba legyen aközéppont. ha a baba szeretgetést kap, kapjon ő is. legyen közös program, csak vele, ha megoldható, vagy ha alszik a baba, játszaotk együtt. dicsérd őt mások előt alegkisebb dologért is, és ne a babáról beszélj a nagyival, szomszéddaél apával, hanem róla, milyen ügyes volt ezért megazért. (pl. ha mondjuk már egy nap nem vágja oda a játékot a babához, este mondd el apának, milyen okos és ügyes az ő kisfia, mert tegnap mégg odavágta, de ma már nem!). stb stb. ez nem lesz könnyű menet, de majd lassan megoldódik.
2010. aug. 9. 14:17
 7/11 A kérdező kommentje:
De mindennap viszem a játszóra amikor a kicsi alszik!Segít a pelenkázásoknál a fürdetésnél!Az úton ő tolja a babakocsit!Néz tv-t is a disney channelt meg a baby tv-t!Sajnos nem tudom honnan veszi ezeket a beszólásokat mert ilyen sorházban lakunk és van 2 nagyobb fiú lehet hogy tőlük!Az apja is focizik vele beszélget vele viszi vásárolni!És nem csak a hugával ilyen sajnos a szomszédba is van egy 5 hónapos kisfiú annak is leakarja vágni a lábát és őt is vízbe akarja fojtani!:(:(:(:(Tényleg már csak abban bízom hogy jön az ovi 3 hét múlva és jobb lesz mert lesznek kis barátai!kÖSZÖNÖM AZ EDDIGI VÁLASZOKAT!
2010. aug. 9. 14:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem van az a gyerek, akit csak testi fenyitessel lehet ep eszre birni, es ezert el lehet itelni, mert inkabb o sirjon parszor, mint te,amikor egyszer nem figyelsz es kart tesz a kishugaban :S Es ne legyen lelkiismeretfurdalasod
2010. aug. 9. 23:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Homeopátia.Lachesis 30 ch napi 5 golyócska, 3-5 napig. Nálunk bevált. 1200-1300 Ft körül van az ára.
2010. aug. 11. 02:05
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves utólsó és ez a homeopátiás bogyó mire jó?
2010. aug. 11. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!