Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Én próbálok tisztességesen...

Én próbálok tisztességesen bánni az idősebbekkel, és nem bántani akarom őket. De mért hajol bele a képembe a buszon, csak mert ő épp bámészkodik?

Figyelt kérdés
2011. aug. 15. 14:12
 1/9 anonim ***** válasza:
ennél nagyobb gondod sose legyen az életben....
2011. aug. 15. 14:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem ez a legnagyobb gondom, csak bosszantó...
2011. aug. 15. 14:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Jót nevettem mert eszembe juttattál egy történetet amit a barátnőm tett meg 18 évvel ezelőtt.

Elmesélem.

1990-ben mi még szakközépiskolába jártunk,és a suli után mindig együtt mentünk haza a keletitől 95-ös busszal kőbányára.A barátnőm mindig ugyanazért panaszkodott mint most te.Kedves lány,de miért másznak bele a képébe az idősek??Én csak nevettem rajta.Engem nem nagyon zavart mert én ültem a kétüléses széken belül az ablaknál így az idősek többnyire a barátnőm arcában voltak.

Végül kitalált egy dolgot.A megállótól nem messze volt egy kis élelmiszer bolt.Oda bement,és vett egy szardíniás halkonzervet.Volt konzerv nyitója,és kinyitotta.(A levélt kiöntötte)

Fent ültünk a buszon és amikor egy idős ember a képébe hajolt,gyorsan előkapta a szardíniás dobozt,amit az öreg orra alá dugott,és kedvesen megkérdezte: "szardíniát?????"

Én lányként szakadtam a röhögéstől..Majd legközelebb rágóval csinálta.Ha valaki a képébe mászott elővette a rágót " Egy mentolos rágót esetleg??" vagy "savanyú cukrot??" Volt öltelet mindig ,és én jókat nevettem mellette.Volt olyan aki nem vette a lapot,és a "köszönöm aranyom nem kell rágó" de továbbra is a képében maradt ,annál tovább ment..

"-Mit tetszik nézni??Látja a fejemtől? vagy csússzak lejjebb a széken hogy jobban lásson stb.."

A lényeg az egészben az,hogy rájöttünk,hogy nem a tájat lesik kifelé,hanem ez az idősek trükkje.Tudják,hogy a legtöbb ember nem szereti ha a képébe másznak,vagy a testükkel szinte már ráfeküdnek az emberre.Így abban reménykednek hogy az illető feláll és átadja inkább a helyet..

Úgy látszik 18 év után sem változott semmi..

2011. aug. 15. 14:37
 4/9 anonim ***** válasza:
61%
Te is leszel majd idős, te is csinálsz majd olyan dolgokat ami fura a fitalabbaknak... Amúgymeg az a világ amiben ők felnőttek nem volt még ilyen eildegenedett, ők nyugodtan bámészkodhattak, szóba elegyedetdtek bárkivel a buszon és e miatt nem értik hogy téged miért zavar mondjuk az hogy közel van egymáshoz a fejetek.
2011. aug. 15. 14:39
 5/9 A kérdező kommentje:
2., ez jó volt. :) Nem az a bajom egyébként, hogy a képemben vannak, de már szinte rám feküdt a mellettem lévő ülésről. Amikor mégközelebb akart jönni, meguntam, és átültem, de akkor is nézett utánam. :/ Azt is bírom még, hogy "Ezek a fiatalok hogy tolakodnak"- mondják, közben mindenki engedné előre, de akkor is Ő tolakszik, és lök fel mindenkit. Nem értem. És még ránk mondják, hogy nem tiszteljük az időseket, miközben a tiszteletet ki kell érdemelni. Elhiszem, hogy sokan bunkók velük, de így azokat sem tolerálják, akik segíteni próbálnak. (Én próbálom tűrni, sosem szólok semmit, átadom a helyem is, de azért azt én is elvárom, hogy egy pár centi helyet hagyjon köztünk!)
2011. aug. 15. 15:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Utolsó! Persze, én is leszek idős, (már ha megérem), de a távolságot világ életemben megadtam a másiknak. Buszon megtanultam közlekedni, és nem én köhögök a másik képébe, hanem az idősebbek. Nem én ásítozok kéz nélkül, hanem ők. De próbáld meg csak te ezt tenni fiatalon, és máris "ezek a mai fiatalok!"-oznak. (És nem vagyok már tizenéves, de azért fiatalnak érzem magam így 20on évesen.)
2011. aug. 15. 15:47
 7/9 A kérdező kommentje:
(Meg ha én beszélgetek valakivel, még akkor sem bújok az ölébe.) Régen ez volt a 'divat'? Mert én úgy hittem mindig is, hogy régen sokkal jobban tisztelték azt a kis távolságot, amit minden embernek meg kell hagyni. De ha nem így volt, akkor már megértem. :)
2011. aug. 15. 15:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Igaza van a kérdezőnek sok mindenben.

Emlékszem suliból mentem hazafelé amikor jött a busz.Én elkezdtem szaladni,hogy ne rám várjon a sofőr,és lám mi történt.Egy nénike a bottal hadonászva majdnem fejbe vert úgy futott a busz után.De ez nem minden.LEELŐZÖTT!! Előbb odaért a buszhoz mint én,pedig én tényleg futottam.! Fent a buszon meg újra ő lett az idős nénike aki alig tud járni..:) Na ehhez kell ám kurázsi!

2011. aug. 15. 17:22
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Nekem az a kedvencem, amikor állok a buszmegállóban, mellettem egy idős néni. Jön a busz, erre ő elkezd neki integetni, hogy menjen csak, nem akar felszállni, másikra vár. Arra persze nem gondol, hogy más talán ezzel utazna. Nem értem miért nem lehet ilyenre gondolni, miért kell mások orra elől elhajtani a buszt. Hülye barom nyuggerek.
2011. aug. 15. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!