Én próbálok tisztességesen bánni az idősebbekkel, és nem bántani akarom őket. De mért hajol bele a képembe a buszon, csak mert ő épp bámészkodik?
Jót nevettem mert eszembe juttattál egy történetet amit a barátnőm tett meg 18 évvel ezelőtt.
Elmesélem.
1990-ben mi még szakközépiskolába jártunk,és a suli után mindig együtt mentünk haza a keletitől 95-ös busszal kőbányára.A barátnőm mindig ugyanazért panaszkodott mint most te.Kedves lány,de miért másznak bele a képébe az idősek??Én csak nevettem rajta.Engem nem nagyon zavart mert én ültem a kétüléses széken belül az ablaknál így az idősek többnyire a barátnőm arcában voltak.
Végül kitalált egy dolgot.A megállótól nem messze volt egy kis élelmiszer bolt.Oda bement,és vett egy szardíniás halkonzervet.Volt konzerv nyitója,és kinyitotta.(A levélt kiöntötte)
Fent ültünk a buszon és amikor egy idős ember a képébe hajolt,gyorsan előkapta a szardíniás dobozt,amit az öreg orra alá dugott,és kedvesen megkérdezte: "szardíniát?????"
Én lányként szakadtam a röhögéstől..Majd legközelebb rágóval csinálta.Ha valaki a képébe mászott elővette a rágót " Egy mentolos rágót esetleg??" vagy "savanyú cukrot??" Volt öltelet mindig ,és én jókat nevettem mellette.Volt olyan aki nem vette a lapot,és a "köszönöm aranyom nem kell rágó" de továbbra is a képében maradt ,annál tovább ment..
"-Mit tetszik nézni??Látja a fejemtől? vagy csússzak lejjebb a széken hogy jobban lásson stb.."
A lényeg az egészben az,hogy rájöttünk,hogy nem a tájat lesik kifelé,hanem ez az idősek trükkje.Tudják,hogy a legtöbb ember nem szereti ha a képébe másznak,vagy a testükkel szinte már ráfeküdnek az emberre.Így abban reménykednek hogy az illető feláll és átadja inkább a helyet..
Úgy látszik 18 év után sem változott semmi..
Igaza van a kérdezőnek sok mindenben.
Emlékszem suliból mentem hazafelé amikor jött a busz.Én elkezdtem szaladni,hogy ne rám várjon a sofőr,és lám mi történt.Egy nénike a bottal hadonászva majdnem fejbe vert úgy futott a busz után.De ez nem minden.LEELŐZÖTT!! Előbb odaért a buszhoz mint én,pedig én tényleg futottam.! Fent a buszon meg újra ő lett az idős nénike aki alig tud járni..:) Na ehhez kell ám kurázsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!