Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elkényeztettem a gyermekem,...

Elkényeztettem a gyermekem, most már mihez kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Most lesz 8 éves,és fiú.Alapvető dolgokat nem hajlandó megcsinálni a saját maga számára.

PL-nem iszik,csak akkor ha viszek neki,

-ruháit,cipőit nem tudja hol tartjuk,

-nem tud alaposan megfürödni egyedül,

-szennyes tartó,mosogató,szemetes helyét és funkcióját nem ismeri.

Már régóta próbálkozom a változtatással,de ellenáll.

A módszereim:

1.-leírtam neki a napi feladatait pontokba szedve,megbeszéltük-büntetés terhe mellett sem csinálja.

2.-következetesen,türelmesen szólok neki,kisegítem,hogy mit "felejtett" el.-hónapok alatt sem tanul belőle semmit.

3.-példaként hozom fel a húgát aki önálló- ez dühíti.

Az ő módszerei:

1.-Nem hallom amit mondasz.

2.-Már hallom,de nem tudom megcsinálni.

3.-Méltatlankodik,lelkiismeret furdalást akar okozni,hogy Anya az ilyen aki sanyargatja a gyerekét azzal,hogy pl:öltözzön fel.

Tudom,hogy én rontottam el,én kínlódok vele,de az a baj,hogy most már amit én nem teszek meg,azt a 3 éves húgával csináltatja.Pl:ruhát vetet elő vele,inni vitet magának,szóval kihasználja a segítőkészségét.

Valakinek hasonló gondja,vagy ötlete,hogy mivel lehetnék hatékonyabb a probléma megoldásában??

2010. aug. 9. 12:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
a kiskamasz korát éli,az én fiam is ezt csinálta,persze ő alapjában nem büszke és makacs,de nem gondolkodott,és csak merengett állandóan.élmény volt a tanárának vele,de pár hónap alatt elmúlt nála.már nem kicsi igy a beszélgetés hatásos lehet,és az sem ártana ha egy szakembert is megkérdeznél,én nem mondanám hogy késő,mint az első,lehet szép emines gyerekeket nevelni,de majd nézd meg őket később,sosem tudhatja az ember az élet mivé formálja őket,persze amit lehet nekünk kell megtennünk,de találd meg hozzá a kulcsot,valami csak van ami rosszul érinti őt.azzal büntesd.
2010. aug. 9. 14:07
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondom, hogy keress fel egy szakembert. Az nem lehet, hogy a gyerek hülyének néz téged..képzeld el mi lesz 18 éves korában. Kibírja, hogy szomjas? szomjan biztos nem fog halni, egyszer csak megengedi azt a csapot...nem öltözik fel? ébreszd fel hamarabb, hogy legyen elég ideje.Tv, játék nincs ha ezt meg azt nem csinál meg..persze kibírja..de meddig?? Neked ki kell tartanod ha értelmes embert akarsz faragni belőle! Ha valamit jól megcsinált akkor meg válasszatok olyan programot amit együtt lehet csinálni, lehet lazulni és nem otthon vagytok, de együtt!
2010. aug. 9. 14:35
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Kaptam egy kis lendületet megint.Most több volt vele a gond,mert ugye itthon van szüneten,egész nap együtt voltunk.Egy kis felelősség,munka kellene neki,hogy ne csak lógjon.De hát lakásban mit dolgozhatta.Tegnap beszéltem vele,rábíztam a macskánkat.Ő eteti,engedi,le fel.Örült neki,na kíváncsi leszek.

Egyébként meg ehhez a lustaságához,és kényelmességéhez társul egy nagyon barátságos,kedves természete,ami miatt nem tud rá haragudni senki.

Még ha nyilvánvalóan lusta akkor is még a Tanító néni is mosolyogva képes kivárni,mert van benne valami ami miatt lehet nagyon kedvelni.

2010. aug. 10. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!