Elkényeztettem a gyermekem, most már mihez kezdjek vele?
Most lesz 8 éves,és fiú.Alapvető dolgokat nem hajlandó megcsinálni a saját maga számára.
PL-nem iszik,csak akkor ha viszek neki,
-ruháit,cipőit nem tudja hol tartjuk,
-nem tud alaposan megfürödni egyedül,
-szennyes tartó,mosogató,szemetes helyét és funkcióját nem ismeri.
Már régóta próbálkozom a változtatással,de ellenáll.
A módszereim:
1.-leírtam neki a napi feladatait pontokba szedve,megbeszéltük-büntetés terhe mellett sem csinálja.
2.-következetesen,türelmesen szólok neki,kisegítem,hogy mit "felejtett" el.-hónapok alatt sem tanul belőle semmit.
3.-példaként hozom fel a húgát aki önálló- ez dühíti.
Az ő módszerei:
1.-Nem hallom amit mondasz.
2.-Már hallom,de nem tudom megcsinálni.
3.-Méltatlankodik,lelkiismeret furdalást akar okozni,hogy Anya az ilyen aki sanyargatja a gyerekét azzal,hogy pl:öltözzön fel.
Tudom,hogy én rontottam el,én kínlódok vele,de az a baj,hogy most már amit én nem teszek meg,azt a 3 éves húgával csináltatja.Pl:ruhát vetet elő vele,inni vitet magának,szóval kihasználja a segítőkészségét.
Valakinek hasonló gondja,vagy ötlete,hogy mivel lehetnék hatékonyabb a probléma megoldásában??

Köszönöm a válaszokat.Kaptam egy kis lendületet megint.Most több volt vele a gond,mert ugye itthon van szüneten,egész nap együtt voltunk.Egy kis felelősség,munka kellene neki,hogy ne csak lógjon.De hát lakásban mit dolgozhatta.Tegnap beszéltem vele,rábíztam a macskánkat.Ő eteti,engedi,le fel.Örült neki,na kíváncsi leszek.
Egyébként meg ehhez a lustaságához,és kényelmességéhez társul egy nagyon barátságos,kedves természete,ami miatt nem tud rá haragudni senki.
Még ha nyilvánvalóan lusta akkor is még a Tanító néni is mosolyogva képes kivárni,mert van benne valami ami miatt lehet nagyon kedvelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!