Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha kislányom...

Mit tegyek, ha kislányom bántja a tobbi gyereket?

Figyelt kérdés
2 éves lesz,ha kozel kerul egy kisgyerekhez,tépi a ruháját,az arcába csíp vagy a haját húzza,ez megy már tobb mint fél éve.Nagyon rossz,hogy mindig vigyáznom kell,ha gyerekek kozott vagyunk.Nem tudom,hogy bántásból csinálja-e,mert sokszor kozben mosolyog,mintha játszana.Hiába mondtam már el százszor,hogy nem szabad,az fáj,sírni fog a másik gyerek,stb.Adjatok tanácsot légyszi!
2010. aug. 8. 23:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
hmm... csúnya dolog de zsarold:D mondd meg neki, hogy ha rossz kislány lesz, elveszed a kedvenc babáját(vagy játékát) és csak akkor kapja vissza, ha jó lesz, vagy ami kicsit hülyén hangzik, hogy 18éves koráig csak virgácsot kap a télapótol:D
2010. aug. 8. 23:09
 2/13 anonim ***** válasza:
Addig fogja ezt csinálni, amíg valamelyik másik gyerek vissza nem adja, és rá nem jön, hogy ez fájdalmas. Kétéves unokaöcsikém ugyanígy csípett, ütött minden kisgyereket, amíg egy elszánt másféléves hatalmasat nem harapott cserébe az orrába. Soha többé nem volt agresszív.
2010. aug. 8. 23:12
 3/13 A kérdező kommentje:
Kosz a tanácsot,de nem tudom,hogy ilyet már megért-e egyáltalán.
2010. aug. 8. 23:13
 4/13 A kérdező kommentje:

Az elobbi kommentet az elso válaszolónak írtam.

Második válaszoló,lehet igazad van,még idáig nem fordult elo,hogy visszakapta volna,csak hogy lekiabálták,akkor sírt nagyon,mert egyébként nagyon érzékeny kislány,mégsem tanult belole.

2010. aug. 8. 23:14
 5/13 anonim ***** válasza:

megérti ...

azt is megérti - jóval egy éves kora után - hogy ha anyát v. apát bántja akkor az csúnya dolog és olyan amit nem szabad tenni mert fáj anyának/apának...

szóval biztosan megérti hogy nem szabad a többi babát / gyereket bántani mert az fáj nekik és lehet hogy ők is ugyanezt teszik vele...

nem kell fenyegetni csak mondd el neki hogy lehet hogy valaki majd visszaharap ha megharapja

és megtépik őt is ha ő is megtép másokat.

ha előfordul nagyon határozottan állj a szituációval és ha kell üss rá a kezére ha megütött másokat akkor majd észreveszi hogy nem odaillő a viselkedése

nem mondom hogy verd meg de ha kell csapj oda mert ilyenkor ha már előzőleg is volt beszélegetés és nem használt fel kell lépni erélyesebben....

Csak ügyesen!

2010. aug. 8. 23:18
 6/13 A kérdező kommentje:
Koszi!Már sokszor rácsaptam a kezére,az sem használt,remélem azért valahogy leszokik róla.
2010. aug. 8. 23:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
rácsapni tehát megütni a gyereket és utána közölni hogy nem szabad verekedni hmmm..... és amikor a fiam verekedett meg fogtam a kezét a csuklójánál fogva nem szoritottam de meg fogtam le gugoltam a szemébe néztem és ugy magyaráztam el neki.lassan leszokott talán 2hét kellett néha még most is ütni akar felék de akkor megfogom a kezét ujra el mondom és nem csinálja.de ha te meg ütöd nem mondhatod neki hogy nem szabad verekedni.
2010. aug. 8. 23:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát ez az!Én is így gondolom,de ezt mondták a szuleim,azért csináltam.A családban is vannak gyerekek,oket is sokszor bántja,pedig imádja oket,a gyerekek apja tobbszor mondta már nekik,hogy ussetek vissza,na ezt sem tartom jó otletnek.
2010. aug. 8. 23:41
 9/13 kelemenkelo ***** válasza:
miért nem tartod jo őtletnek ha visszakapja amit ad?lehet igy szokik le rola,ha rájőn ez fájdalmas dolog
2010. aug. 9. 08:10
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel csapkodtad a kezét emiatt, szerintem jóval nehezebb lesz erről leszoktatnod. Ha csip, tép, azonnal odamész, megfogod a kezrt, legugolsz hozzá, mondod: ha mégegyszer bàntod a gyetekeket, csipsz, tépsz, azonnal beülsz a babakocsiba és hazamegyünk. Értetted? Mehet vissza játszani. Ha ujra kezdi, azonnal kikapod onnan és mondod: mondtam, ha csipkedsz és verekszel, azonnal indulunk! Igy nem viselkedsz, csúnya dolog! És beteszed a kocsiba, elköszönsz és hazaviszed. Nem baj ha ordit, abból látszik, hogy megértette. Mindig ugyanezt kell tenned, mert ha egyszer is tovább engeded verekedni, ottmaradsz vele a helyszinen, semmit nem érsz el vele. Ha ezt tartod, mindig ugyanigy, kb 3 alkalom hazavitel és meg fogja jegyezni: nincs tovább játèk a többi gyerekkel, ha verekszik. 22 hós a fiam. Már nem csapkod.
2010. aug. 9. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!