Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is van aki néha kiborul a...

Más is van aki néha kiborul a gyerekneveléstől, otthonléttől?

Figyelt kérdés
4 éves, középsős. Tavaly folyamatosan beteg volt, többször volt itthon mint oviban. Most meg járvány miatt zárva van az ovi 3 hétig, mert egy gyerek elkapta a vírust, utána jön az őszi szünet. Dolgozni így nem tudok, férjem sokat dolgozik, nagyszülők is dolgoznak még. Néha már elsírom magam, az is kikapcsolódás már ha boltba eltudok menni egyedül nemhogy kozmetikushoz vagy ilyesmi helyre. 28 éves vagyok de úgy érzem magam mint egy öregasszony.
2020. okt. 7. 20:29
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Én is úgy érzem magam, hogy teljesen leépülök itthon. Ráadásul az utóbbi egy évben folyton van valami bajom, most pl. nyombél gyulladásom van még sok a savam, gyakran fáj a gyomrom. Azelőtt állkapcsom fájt mindig, mert éjszaka szorítottam a fogaim. Ezek mind a stressztől lettek. Bevallom őszintén ha előre tudom, hogy ennyi évig itthon kell lennem akkor nem biztos, hogy lenne gyerekem. Enyém is nagyon eleven, de oviba azt mondták többi fiú is ilyen. SNI hogy derült ki nálatok?
2020. okt. 8. 11:46
 12/16 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ez mindenkivel előfordul, akinek nincs segítsége. Sok ismerősöm van, hetente több délutánt, napot vannak a nagyszülőnél akár az 1-2 éves gyerekek is. Akkor kiszellőzteti az ember a fejét kicsit, halad a gyerek nélkül stb. Hát úgy én se akadnék ki, de nekem ilyen nincs. Meg még nekem azok szoktak a nagy okosak lenni, akinél még kicsi a gyerek és még nem jutott idáig. Na persze, minden kornak megvan a nehézsége, de azért nem mindegy mennyi ideje vagy benne. Régen népes háztartások voltak, nem szóródtak szét ország-világban, 20 évesen szültek így még a dédi is mindig kéznél volt, ott voltak pesztonkának a fiatal lányok vagy volt cselédség. Ma meg az ember ül egymaga a gyerekkel. Ja oké, lehet vinni programokra, de akkor is csak az anya csinálja, mert más nem ér rá, vagy 200 kilométerre lakik. Most meg a vírus miatt aztán végképp be van zárva az ember.
2020. okt. 8. 12:43
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem minden anya, aki azt mondja nem, az hazudik.

Én 5 évet voltam itthon, 2 gyereket szültem egymás után. Amikor vissza akartam menni, nem vettek vissza, viszont kaptam végkielégítést. Egy hétig bőgtem. Anyám nem értette, azt mondta pénzed van, örülj, hogy itthon lehetsz. Hát, én nem örültem. Bölcsibe nem mehetett a kicsi, mert kellett vinni munkáltatói igazolást.

Nem akarlak elkeseríteni, de jön a tél, még rosszabb lesz. Már abból a szempontból, hogy sötét van, hideg van, nem lehet kimozdulni. De azért csak mehet majd oviba is néha.

2020. okt. 8. 18:44
 14/16 anonim ***** válasza:
95%

Az én fiam még csak 2 lesz a napokban, de nagyon ki tudok akadni. Nyilván többösszetevős a dolog, talán én sem vagyok elég alázatos, talán nem vagyok igazi anyatípus, emellett folyton egyedül vagyok vele és jó nehéz természet az első perctől kezdve.

Imádom őt, de nagyon tud hiányozni a korábbi énem, nem a korabbi életem, csak az a nő, aki szülés előtt voltam. Nem tudom mennyire érzékelhető így írásban a különbség. Iszonyú nehéz mellette bármit is megcsinálni mert 3 percet nem bír eljátszani egyedül. És belehasít a lelkemben amikor látom, hogy mások kisbabával kávéznak egy étterem teraszán. Na nem azért mert tőlük sajnálom, hanem mert én ezt sosem tudtam megtenni. Mert eleve a babakocsit utálta, ha néha el is fogadta akkor is csak addig volt jó, míg meg nem álltam. Ugyanez a hurci is, azt imádta csak ne álljak meg közben. Agyilag zokni vagyok az egész napos dedózástól, és sokszor már a könnyeimet nyelve ismétlem meg azt amit aznap már 50x igényelt, legyen az gyerekdal, mondóka vagy bármi ami a könyökömön jön ki.

2020. okt. 8. 20:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Ú de ismerős, istenem... ha nem non-stop kéne csinálni, akkor annyira élvezném. Oké, a férjem időnként elviszi játszótérre, de tulajdonképpen ennyi. A járvány ugye mégjobban kihozza ezt, mi olyan helyen lakunk, ahova pl. eddig nem kellett autó, viszont most biztos nem fogom a saját kiégésem miatt buszra ültettetni az apjával, meg amúgy is olyan programokra, helyekre tudná vinni, ahova megint csak nem akarjuk vinni a fertőzésveszély elkerülése miatt. Ahol ez minimális lenne, oda eljutni autó kéne, az meg nincsen. Nem vagyok nagyon parás, de ha elkapom, ha nem is belehalok, vagy kórházba kerülök, de olyan rosszul leszek, mint ismerősök, akik elkapták, azt se tudom magamba mit csinálnék a gyerekkel? Vagy ha ketten vagyunk egyszerre betegek? Egyik ismerősnél egyszerre estek ágynak, értelemszerűen a nagyszülőhöz nem tudták elzsuppolni a gyereket, akinek hála istennek semmi tünete nem volt, de ott legalább már 6 éves, félig-meddig önellátni tudott azért. De nekem két éves, na ha 20 percre leköti magát már az jó. Ha meg aztán úgy tölt el húsz percet egyedül, hogy közben nem rombol, koszol, csinál valamit, ami után aztán legalább annyit kell takarítani, az még jobb... Hát isteni lenne mellette egy istentelen fejfájás, meg fény- és hangérzékenység, hogy a többiről ne is beszéljünk pl. Mióta van a gyerek azóta egyszer voltam beteg, de nem volt olyan komoly, viszont elég nehezen viseltem, hogy ugye semmiféle tekintettel nem volt arra, hogy jól esne pihenni, hogy itt fáj ott fáj. Erről persze nem tehet, nem is ezt mondom. A dedózás is olyan, hogy na nem egész nap ez menne, akkor még jó is lenne amúgy, csak hát egész nap ez megy. Amennyire a férjem el tudja vinni, az meg nem sok, addig azt csinálom, hogy takarítok, pakolok, főzök stb. stb. Nem magammal foglalkozok. Ha néha pl. olvasgatok egy ilyen oldalon, akkor meg tiszta bűntudatom van, hogy na most se valami "értelmeset" csinálok, ki kellene használni, ha kivételesen alszik délután ugyebár. De hát kihasználni azt is, persze csak olyat lehet, amivel nem zavarom fel véletlen... Ilyenkor mondják, hogy menjél vissza dolgozni, mit siránkozol. Hát köszi, gyerek hova menjen? Egy fika miatt már maradjon otthon majd' két hetet, folyton bezár, mert karantén stb. Ezt melyik munkáltató tolerálja? Hát semelyik, abban a percben pedig, ahogy az ember visszamegy, már nem védi semmi, van egy rakás álláskereső most főleg, úgyhogy sok szerencsét annak, aki így meg akarja tartani az állását, hogy folyton ja bocsi, most se tud menni bölcsődébe, oviba, otthon kell maradjak....
2020. okt. 15. 13:23
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Rákerestem arra, hogy kiborulás, mert én is a beszűkült agyi állapottól már kikészülök, szóval örülök, hogy nem vagyok egyedül. Délutánra kiborulok attól, hogy minden szanaszét van, puding, rizs eldobálva, kosz van, nem tudok nagytakarítani satöbbi. Nálunk nincs közel nagymama vagy egyéb segítség, szoptatom a 17 hónapost, sokszor kel éjszaka, csak ez a dedósság all day :). Az örökös feszültség, mikor esik le, mikor zupál egy nagyot, mert mindenhova felmászik, hátrafelé megy, ilyenek, totál fezkó az életem.
2020. nov. 25. 17:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!