Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy logopedus, hogyan veszi...

Egy logopedus, hogyan veszi eszre egy 2 eves gyereken, hogy gond van a beszed fejlodesevel? Mit csinal egy logopedus 2eves gyerek eseteben?

Figyelt kérdés
2020. szept. 26. 20:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

6

Én még a helyedbe nem esnék kétségbe(bár jó fél évvel ezelőtt én is ebben a bizonytalan helyzetben voltam, mint most te/ti).A kötelező minimum 10 szót alig tudtuk összekaparni 2 éves korában.Nem volt meg az 50 szava szerintem 2.5 évesen sem, aztán most nem egész 3 éves és 4-5 szavas mondatokban, szépen ,helyesen ragozva beszél.Ami azért durva, mert 2-3 hónappal ezelőtt még sehol se tartott.

A másik ami miatt nektek bőven nincs miért aggódni, hogy ha kétnyelvű közegben nevelkedik egy gyerek akkor gyakran sokkal később kezd beszélni.Ezt a védőnő nem említette?

2020. szept. 26. 22:09
 12/17 A kérdező kommentje:

De igen tobbnyelvu, de akkoris kellene tudjon 50szot 2,5evesen 4honap van addig az nem sok. Nalunk fejlodesben egyebkent tokeletes mozgekony stb feltesoja autista rosszul kommunikal.. ugyhogy azert is mondtam a vedononek, hogy aggodok, es jobb ha minel hamarabb eszreveszik ha valami van.. bar kisfiam biztos, hogy nem autista.. na de beszedileg par rovid szot beszel csak magyarul semmit.

Ugyhogy nem tudom ilyenkor egy logopedus mit csinal feltudja esetleg merni, hogy baj van-e.

Az ovonok szerint ez normalis meg akik mozgekonyak kesobb beszelnek.

Na de azert jobb elore menni a dolgoknak, fokepp, hogy a 4honap nem sok.. bar biztos vannak akik kesobb beszelnek vagy mondanak szavakat

2020. szept. 26. 22:09
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem egyebkent errol nem volt szo csak emlitettem a feltestveret es hogy aggodok.. es erre mondta, hogyha aggodok akkor kuld beutalot a logopedushoz

Azt kerdezte ezen kivul, hogy az ovodaba nem e mondtak valamit (ott mint fentebb irtam egyaltalan nem latjak ezt gondnak)

2020. szept. 26. 22:12
 14/17 anonim ***** válasza:
2020. okt. 1. 23:24
 15/17 anonim ***** válasza:

11

6-os vagyok

Nálunk nem játszik a 2 nyelv sem.

Hétfőn megyünk TSMT -s felmérésre..

2020. okt. 2. 07:57
 16/17 A kérdező kommentje:
Szia, nem ertem amit irtal most. Hogy erted h nem jatszik a 2nyelv sem? Mennyi idos a gyermeked?
2020. okt. 2. 08:51
 17/17 anonim ***** válasza:

11 -es nekem címezte a válaszát.

Nálunk csak a magyar van, nincs második nyelv.

27 hónapos éppen ma.

6.

2020. okt. 2. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!