Hány évesen adnál gyerknek elöször telefont?
Én épp most gondolkozdtam el ezen.
Tudod,az okostelefont rengeteg jó és hasznos dologra lehet használni.
Pl. kapcsolattartás,tanulás,információ szerzés stb.
Persze,játékra is,de játszani is lehet okosan.
Én olyan 7-8 évesen adnék okostelefont.
"Azt szeretném, hogy egy jó gyerekkora legyen, és ne csak telefonozásból álljon. "
Volt is egy kérdés,ahol jött a válasz hogy "ne legyen telefonja a gyereknek,legyen jó gyerekkora" és még a nettől is eltitották a gyereket.
Aztán távoktatáskor szinte az egész osztály együtt játszott (gondolom úgy szerveszték meg messengeren) és szinte csak ő maradt ki az egészből...mint mindig.
Biztosan szuper gyerekkora lehet,ja nem.
"Na meg bármikor rámehet az internetre és láthat... mondhatni nem szép dolgokat."
Milyen nem szép dolgok? A való életben,pl. az utcán is láthat nem annyira szép dolgokat.
"Sőt, leégetheti magát a neten,"
Szoros kapcsolat a gyerekkel,beszélgetések stb. és nem fogja magát leégetni magát a neten.
"vagy, ami rosszabb, pedofilok fognak rá írkálni, ha mondjuk egy videót csinál YouTube-ra."
Igen,ez egy gyakori félelem. De vajon jogos? A szülőknek fel kell készítenük erre a gyereküket. Egyébként a való életben is elkaphatják aí gyerekeket a pedofilok,nem csak a neten.
Tehát ez a felfogás,hogy "ne legyen telefonja,ne menjen a netre" elég rossz felfogás,néha akár káros is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!