Meddig "egészséges" ha egy gyerek hisz a jézuskában meg a mikulásban?
De biztos vagy benne hogy nem tudja az igazságot?
Nekem a 8 évesem szerintem már tudja, mert volt már pár ilyen elejtett megjegyzése, aztán mégis utána látszólag fenntartja a "játékot" h Jézuska így, Jézuska úgy, pedig én tudom, hogy már ő is tudja az igazságot.
Sajnos muszáj ezt a baromságot beadni nekik különben kinézik őket az oviból.
Arra tanítják őket, hogy ilyenkor ajándékot KELL adni a szeretteinknek. Fel se fogják miről szól, csak egy időpont amire követelni lehet az ajándékukat.
Anyukám is azt hitte, hogy 11 évesen én még hittem a Jézuskában, most nemrég, hogy már nekem is 10 éves a nagyobb gyerekem, kérdeztem rá anyukamnal, hogy szerinte én meddig hittem benne. Igazából én nem tudom medidg hittem el, 11 évesen is mondtam, hogy majd ha jön a Jézuska stb., ezért hihették,hogy még hiszek benne, plusz kisebb tesóim miatt is, de akkor már tudtam, hogy a szuleim rakjak a fa alá az ajándékot, csak próbáltam azt hinni, hogy létezik.
A saját gyerekeimnél mi máshogy csináltuk, van Jézuska, van Mikulás, de nem ők hozzák az ajándékot, mi ajandekozunk. Tudják, hogy mások nem így csinálják, tudják, hogy ott a Jézuska "hozza" az ajándékot. Mi nem akartuk, hogy hazugsagban nőjenek fel, persze igy nincs meg az a varázs, nem irnak levelet stb.
Szerintem is csak felig hisznek benne, nálunk a párom 13 éves fia is várja, mit hozott a télapó, miközben az atommagról meg ilyenekről beszélget már.
Ez egy ilyen kis kapocs még a gyerekkorba, el fogja engedni, amikor érzelmileg ott tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!