Mennyire gyakori vagy nem gyakori, hogy 3,5 évesen még nem szobatiszta egy egyébként egészséges gyerek?
A fiam 3 múlt, de még ragaszkodik a pelushoz.
Én most azzal próbálkozok, hogy mondom, neki, hogy kevés a pelus és nem tudunk most venni másik csomagot, ezért bugyit kellene húzni (most még itthon vagyok vele, nem bölcsis). 2 napig elég sok nadrágot-bugyit mostam, aztán átállt arra, hogy "visszatartja", azaz nem engedi el azonnal, viszont nekem kell x óránként ráültetnem a bilire, hogy egy picit üljön rajta. Ilyenkor pisil is. Természetesen még van hogy bepisil, de nem traumatizálja, szól, hogy pisis a nadrág és segítek neki átöltözni. Nyáron már biztosan ügyes lesz, csak ebben a hidegben nehéz még a pucérkodás.. :D
Ha fel van ajánlva a wc-bili, biztosan nemet mond ilyenkor a legtöbb gyerek. Bölcsiben is csak megkérdezték tőle, nemet mondott és így nem is erőltették. Ezért próbálkozok ezzel az úttal.
Köszi 6-os, nyáron én is megpróbálom. Nálunk a bili abszolút nem mûködött soha, akkor már inkább a szûkítôs wc.
7-es kommenthez meg annyit, hogy ha az idegrendszere még nem érett és nem ismeri fel az ingert, ezáltal visszatartani sem tudja, akkor taníthatod te bármire. ehhez meg kell érni és a gyerekek nem egyformák.
Nem én fogom az idegrendszerre, gyerekpszichológusok szerint van így. Amíg a záróizmok és a vizeletet szabályozó izmok akaratlagos beidegzôdése hiányzik, addig nem tudja visszatartani.
És ennek semmi köze a beszédhez, vagy hogy érti-e, melyik kukába kell dobni a szemetet.
Csak az érdekelt, 3,5 éveseknél elôfordul-e még ez.
Az enyém 3 lesz, de még simán odapisil a földre, mert nem ismeri fel az ingert, nem tartja vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!