Én teszem tönkre a gyerek kapcsolatát az anyjával?
A párom és a volt felesége úgy döntöttek, elválnak. Amikor végre döntésre jutottak, kiderült hogy gyerekük lesz. Én ekkor még nem is ismertem őket.
Akkor ismerkedtünk össze mikor már külön éltek és a nő 6 hónapos terhes volt. Bennem volt egy kis ellenszenv a gyerek iránt de ez kb addig tartott amíg meg nem született, ja meg először fel nem hívott minket az anyja hogy azonnal vigyük el tőle, mert "elege van a gyerekből".
Nem akarok részletekbe menni, a lényeg annyi, hogy ennek a nőnek egy macska nem való, nemhogy egy gyerek. Miután ilyen a helyzet, a gyereket ahogy lehet mindig elhozzuk, gyakorlatilag féléves korától kezdve. 3. Osztályos most így a napirend miatt, most már ritkábban jön, péntek délutántól vasárnap estig van nálunk.
(Ezt csak azért írtam, hogy lássátok milyen a háttér.)
A gyereknek van egy naplója. Nekem múltkor mondta szándékosan, hogy olvassam el mit írt. Leírta, hogy kiket "imád". Engem írt először, aztán az apját, majd a párom anyját. Gondoltam ebből baj lesz ha otthon előkerül. Mondtam hagyja nálunk a szobájában ott senki nem bántja. Aztán amikor múlt vasárnap vittük haza, a párom csak betette a táskába, így hazakerült és az anyja el is olvasta.
Ma este felhívott kiabálva, hogy én tönkreteszem az életét, meg a kapcsolatát a gyerekkel. Nézzem meg, hogy megbolondítom, azt hiszi én vagyok az anyja. Közben ő az, aki ellöki a gyereket, ha meg akarja ölelni, borzalmas dolgokkal szidalmazza, érzelmileg tönkreteszi, az önbecsülését próbálja aláásni. A gyerek titkolózik előtte pedig csak 9 éves. Szegény már a naplójába sem írhat amit akar.
Engem szidjon vagy bármi, de a gyereket ne bántsa! Rengeteg bántást eltűrtem a gyerekért. De ez meddig mehet? Mikor veszi észre hogy ő az, aki eldobta magától a gyereket és innentől maximum kemény munkával lehet valamivel jobb a helyzete? Mióta megszületett azóta nevelem én is, ha beteg volt velem maradt itthon, 4 hónapos volt mikor először nálunk aludt. Biztosan csúnyán hangzik, de a gyerek tudom, mert érzem, hogy szeret legalább annyira mint az anyját. De ennek mikor lesz vége? Mikor fogadja el, hogy erről ő tehet?
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!