Én teszem tönkre a gyerek kapcsolatát az anyjával?
A párom és a volt felesége úgy döntöttek, elválnak. Amikor végre döntésre jutottak, kiderült hogy gyerekük lesz. Én ekkor még nem is ismertem őket.
Akkor ismerkedtünk össze mikor már külön éltek és a nő 6 hónapos terhes volt. Bennem volt egy kis ellenszenv a gyerek iránt de ez kb addig tartott amíg meg nem született, ja meg először fel nem hívott minket az anyja hogy azonnal vigyük el tőle, mert "elege van a gyerekből".
Nem akarok részletekbe menni, a lényeg annyi, hogy ennek a nőnek egy macska nem való, nemhogy egy gyerek. Miután ilyen a helyzet, a gyereket ahogy lehet mindig elhozzuk, gyakorlatilag féléves korától kezdve. 3. Osztályos most így a napirend miatt, most már ritkábban jön, péntek délutántól vasárnap estig van nálunk.
(Ezt csak azért írtam, hogy lássátok milyen a háttér.)
A gyereknek van egy naplója. Nekem múltkor mondta szándékosan, hogy olvassam el mit írt. Leírta, hogy kiket "imád". Engem írt először, aztán az apját, majd a párom anyját. Gondoltam ebből baj lesz ha otthon előkerül. Mondtam hagyja nálunk a szobájában ott senki nem bántja. Aztán amikor múlt vasárnap vittük haza, a párom csak betette a táskába, így hazakerült és az anyja el is olvasta.
Ma este felhívott kiabálva, hogy én tönkreteszem az életét, meg a kapcsolatát a gyerekkel. Nézzem meg, hogy megbolondítom, azt hiszi én vagyok az anyja. Közben ő az, aki ellöki a gyereket, ha meg akarja ölelni, borzalmas dolgokkal szidalmazza, érzelmileg tönkreteszi, az önbecsülését próbálja aláásni. A gyerek titkolózik előtte pedig csak 9 éves. Szegény már a naplójába sem írhat amit akar.
Engem szidjon vagy bármi, de a gyereket ne bántsa! Rengeteg bántást eltűrtem a gyerekért. De ez meddig mehet? Mikor veszi észre hogy ő az, aki eldobta magától a gyereket és innentől maximum kemény munkával lehet valamivel jobb a helyzete? Mióta megszületett azóta nevelem én is, ha beteg volt velem maradt itthon, 4 hónapos volt mikor először nálunk aludt. Biztosan csúnyán hangzik, de a gyerek tudom, mert érzem, hogy szeret legalább annyira mint az anyját. De ennek mikor lesz vége? Mikor fogadja el, hogy erről ő tehet?
31/N
Hagyd a nőt, ne foglalkozz vele. Támogasd továbbra is a gyereket, ugyanúgy mint eddig!
Szép tőled nagyon, hogy így szereted. 🙂
Nekem is van egy nevelt fiam, a páromé.
De az anyja itt sem normális, mi neveljük a gyereket.
Szóval mikor egyszer kiborult, mert egyedül nevelte a kisbabát és már nem bírta, ahelyett, hogy megdicsérnétek, hogy normális megoldás, nem ütlegelés meg kiabálás mellett döntött, hanem az apjára bízta rövid ideig a közös gyereket, leszólod, hogy eldobta. NEM! Annak a babának pont annyit kellett volna az apánál is lennie, mint az anyánál! Jó hogy besokallt, ti meg ketten voltatok vele! Az is beszédes, hogy téged írt előre, apuka nem virít apa fronton? Neki kellene elöl állnia, ha te állsz ott, akkor túl sokat vagy apuka barátnőjeként a gyerekkel, gondolom szegény fáradt dolgozó apukáról éveken át átvetted a gyermeke körüli teendők nagy részét..
Megnéztem volna apa fejét, ha neki kellene ketten lennie 0-24ben az üvöltő gyerekkel.. De nem lett volna ilyen, mert egyből lepasszolja vagy neked, vagy nagyinak, nem csoda, hogy ő áll a harmadik helyen, apa mindenhova rakja a gyereket, csak neki ne kelljen túl sokat vele lennie.
Szerintem ez a sztori ki van fordítva, én is rettenet mérges lennék, ha a gyerekem az apjához menne, helyette meg apa barátnője játszana, etetné, fürdetné, vagy a nagyinál kötne ki, aki szintén apa helyett eteti, fürdeti, játszik vele, olvas neki..
Már tök mindegy, mert 9 éves, az elején kellett volna mindenkinek észbekapnia és apát meghagyni szülőszerepben, anyát meghagyni szülőszerepben, neked apa barátnője és kedves néni szerepben, nagyinak meg nagyi szerepben maradnia..
Egyébként lányom barátnője nemrég mondta a lányomnak, hogy őt szereti a világon a legjobban, mindenkinél jobban aztán mondta, hogy engem is.. Nem is csoda, mert a szüleinél heti 3xfél napot van, 2 nagyinál két két napot, plusz pár délutánt, és bármelyik nap van, az én gyerekem fixen játszik és foglalkozik vele(én is, mert a felügyelet kell) a többiek meg csinálják a saját dolgukat és csak ott a gyerek. Na meg az én gyerekemmel játszanak, beszélgetnek, nekem is kell, hogy ne legyen veszekedés, a felnőttek meg tanulni kell, nagyik nem vevők a játékra, meg postára kell menni, meg vásárolni menni, én meg naponta pár órát eljátszom vele meg a gyerekemmel, mert akkor épp nincs más dolgom.
Ha nekem kellene suliba rávennem, kaját csinálnom, ha nem csak naponta pár órát "bosszantana" a kérdéseivel, játékaival, ellenkezésekkel, sokkal kevésbé lenne hozzá idegem, kevesebbet játszanék vele, kevesebbet lennék kedves, máris nem kedvelne annyira. Ha velünk lakna, a gyerekemnek minden pillanatban osztoznia kellene vele, sosem lehetne egyedül, feleennyire sem lenne lelkes a találkozásoktól és odalenne a nagy barátság.
Aki a hétköznapokat csinálja huzamosabb ideig, azt fogja kevésbé kedvelni. A gyerekem napi szinten mondja, hogy utál engem. Felvenni a ruhát-utál, megkóstolni az ételt-utál, nem csoki van-utál, nem a kedvencét főztem-utál, csak 6 órát játszóházaztunk-utál..én tartatom be vele a szabályokat minden fontos nap minden percében, naná, hogy nem lelkes, meg még kicsi és hevesek az érzései, rosszul is fogalmaz, mert ilyenkor nem utál valóban, hanem haragszik, csalódott, frusztrált, de nem tudja hirtelen máshogy kifejezni magát.
Na mindegy, szóval érthető, hogy anyuka akié az összes hétköznap, kevésbé népszerű nála, mint a hétvégi játszós néni meg a programozós apuka, de ha választani kellene kihez fusson ha elvágta az ujját biztosan az anyjához szaladna.
Lépj hátrébb a gyerek életéből(már korábban kellett volna a kedves néni szerepben maradni)
Utolsó válaszoló, hát nem csoda, ha téged utál a gyereked. Az az igazi megmondom típus vagy.
Kérdező, ne lépj hátra a gyerek életéből, te csak mindent csinálj úgy, mint eddig. Ebben a történetben te vagy a legnormalisabb.
Oké, akkor normális, ha apa barátnője cukiskodik más gyerekével heti pár napot, az anyja ellen beszél és nem zavarja, hogy a gyerek jobban szereti őt, mint a saját apját...
Pedig nem, a kérdező mindenki anyja a történetben, aki felmenti apukát a szülői szerepből, helyette foglalkozik más gyerekével és a valódi szülőt aki a valódi terheket cipeli pedig lekezeli.
Az a normális, ha ilyenen egy anya kiakad! Az a normális, ha változtatni próbál! Kérdező mennyit mondod te annak a gyereknek, hogy az anyja és az apja szereti a vilàgon a legjobban őt, mindenkinél jobban? Mennyi tippet adsz neki, hogy az ő kapcsolatuk javuljon ahelyett, hogy te helyettük kezdesz kapcsolatot építeni a párod gyerekével pótszülőként??
Nem egy hétköznapi lestrapált anyáról van szó, ez itt több annál.
Normális dolog, hogy ellöki magától, ha meg akarja ölelni vagy puszit akar adni neki? Normális ha egy ekkora gyerekkel állandóan kiabálnak? Nem akarom tovább részletezni, pedig lehetne hosszasan...
Mindig nagyon rossz a kedve ha haza kell mennie, gyakran sír. Korábban mondtam neki, hogy anya vár, stb mert tudtam hogy ezt kell hallnia, ez a jó neki. De amikor pár perc múlva a kapuban ráüvöltött köszönés helyett hogy "ha haza kell jönni akkor bőgsz? Menjél befele!" Na aztán én többet nem mondtam ilyet, mert felesleges volt.
Sosem szidom az anyját, nem teszek rá megjegyzést. Nem is kell, értelmes, okos nagy lány. Mikor 2 éve elkezdődött ez, hogy vasárnap estétől péntek délutánig nem láttuk, én volt, hogy napokig enni nem tudtam olyan ideges voltam, hogy mi lehet vele. A párom elment meglátogatni a gyereket hétközben is, hogy könnyebb legyen a gyereknek.
Olyanokat kérdez tőlünk, hogy nekünk ugye hiányzik hétközben? Meg hogyha nagyobb lesz lakhat-e nálunk? Hazavitt múltkor véletlenül tőlünk gumicukrot, amit az anyja nem szeret ha kap (nem kell kiforgatni, alkalmanként kap nálunk is, akkor mindig hozzátesszük, hogy ez tényleg nem egészséges, néha lehet csak, de könyörgöm, gyerek még! Nehogy már sose ehessen.) Aztán kérdeztem tőle, hogy anya mérges volt, ugye mondta neki hogy én vettem, nem ő kérte? Erre mondta, hogy igen kiabált, de "nyugi, olyankor próbálok nem figyelni rá!" A szívem szakad meg ilyenkor érte. Fizikálisan úgy nem bántalmazza, hogy az látszon (egyszer próbálja meg!), de ez a lelki terror is borzalmas, csak nem bizonyítható.
Az meg ami engem illet, nem vagyok hajlandó megvonni a szeretetemet tőle. Elképzelni sem tudom mit érezne, ha még én is elutasítanám. Múlkor például azt mondta, hogy néha attól fél, hogy más országban kapok munkát és elmegyek, mert az neki nagyon fájna.
Nálunk a hagyományos modell van, én főzök, mosok, takarítok, bevásárolok, stb. Ha pl fürdőbe megyünk, strandra vagy állatkertbe, stb jön az apja is. De ha az apjának van otthon hétvégén munkája, akkor inkább velem jön játszótérre, vagy meglátogatjuk anyósomat (aki a nagyanyja), vagy az én családomat. Ha nem érezném ezt, hogy érzelmileg nincs anyja, könnyen a háttérben tudnék maradni. De így? Ha nincs nálunk is folyamatosan gondolunk rá, várjuk a hétvégét. Születésétől az életünk része, nem tudom ha lesz gyerekem azt fogom-e tudni jobban szeretni, mint őt.
Az, hogy nem úgy kezeled, mint a saját gyereked lenne a normális.. Teljesen el van látva két anyával, apjával hétvégén sem nagyon van. Ha te nem lennél, az anyjához próbálna meg kötődni és vele is sikerülne akkor is, ha néha rideg, vagy elutasító, senkinek sincs folyton kedve cukiskodni és mosolyogni.. Engem meg a többi anyát is kiakasztja néha a gyereke és olyankor nem mosolygunk és nem is muszáj! Minket azért és téged azért nem, mert te nem vele vagy minden nap és nem neked kell rávenned ilyen dolgokra. Igazából a gumicukros példán látszik mennyire letojod a valódi anyját és mennyire hatalmas alak akarsz lenni te a gyerek életében, hogy ellentmondasz, mit ehet és mit nem.. Én nem viszem ahhoz a rokonhoz a gyereket, aki nem tartja be az én szabályaimat a gyerekkel való bánásmódban, ezért pl a rokonság egyik felét évente egyszer látja csak, mert nem hajlandóak úgy bánni a gyerekemmel, ahogy én mondom. Nálunk nem evésben van, de evésben is volt, a gyerek kólát kapott(7hónaposan) pont egy olyan felfogású embertől, mint te, aki felülbírálta az anyját, aki azt hiszi az ő szabályi és bánásmódja jobb. Azóta nem volt a gyerekemmel kettesben.
Én sem ölelem meg mindig, mert nekem sincs kedvem mindig. Ilyenkor elvonulok, hogy külön legyünk, és lehiggadjak kicsit, annyira haragszom. Volt olyan, hogy elvittem moziba, játszóházba, mekibe, végig aktívan játszottunk, aztán elmentem pisilni és hozzámvágta, hogy rossz anya vagyok, amiért nem foglalkozok vele. Nem hogy megölelni nem volt kedvem, de nagyon szívesen megütöttem volna, nyilván nem tettem, hanem elmentem lehiggadni. Ha otthon lett volna, vagy a szobájába küldöm be(mint az anya a házba), vagy én megyek és mondom hogy egyedül akarok lenni vele.
Azért függ tőled, mert te alakítottad így! Mert te élvezed, hogy fontos vagy az életében, az akarsz lenni, azért viszed mindenhova, ezeket az anyasági érzéseket vissza kellett volna már az elején fogni. Már csak módjával szabad, nem egyik napról a másikra..
Hagyományos szerepben nincsenek apák érzelmileg közel a gyerekeikhez, apa egy távoli személy, aki dolgozik, akivel nem beszélgetünk és akinek muszáj betartani a szabályait.. Ha a háztartás nem tölti ki az életed, barátokkal vagy saját gyerekkel kellett volna pótolni az űrt, nem összezavarni anyáskodással egy gyereket, mert nem te vagy az anyja. Ha szétmentek, semmilyen alapon nem igényelhetsz a gyerekhez láthatást, te pótolható személy vagy jogilag a gyerek életében, és annak kéne maradnod érzelmileg is a GYEREK ÉRDEKÉBEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!