Egy kislány (kb. 10 éves) arcát mivel szokás megmosni,
és utána mivel bekenni?
A faggyú védi meg a bőröd, kemikáliákkal ezt lemosod, és krémekkel visszakened, mert beked a saját magad álral termelt védőréteg nem jó.
A melegvíz a koszt lemossa, faggyú, baci kell az arcra, senki se steril.
Ha van faggyú túltermelés az más kérdés. Pontozzatok le egészen a pokolig, de ha minden f0ssal kenitek az arcotokat, és minden természetes védőréteget eltávolítotok, mert a paradicsomhoz hasonlítgatjátok magatokat amit macskák hugyoznak le, míg az arcotokat remélhetőleg nem, addig nem lehet segíteni senkin itt.
2020. szept. 13. 08:15
A sima víz elég.
Amúgy ha sok olyasmit kenegetsz fel az arcára, ami eltömítheti a pólusait, pár év múlba nagyon sok pattanása lesz...
2020. szept. 13. 11:22
Ha a megfelelő f0st kened az arcodra akkor az nem fogja lemosni csak amit kell egyrészt, másrészt a faggyú kb 1 perc alatt kezd el megint termelődni miután lemostad az arcodat egy zsíros bőrnél, száraz bőrnél pedig eleve szükség van pótlásra. Az arcodon is hidd el, hogy van kipárolgott macskapisi, szmog, por, vegyszerek és még sorolhatnám, főleg ha az ember városban él. A saját tájékozatlanságodat hirdesd csak ilyen vehemensen a társaiddal együtt, régen láttam ennyi butaságot leírva egy kérdés alatt. Nem is értem, hogy aki semmilyen szinten nem ért a témához az minek szól hozzá de megszoktam már ezt ezen az oldalon, csak így kb semmi értelme az egésznek.
2020. szept. 13. 11:44
Szerintem meg te vagy k. buta. Kenjed a fejed a sok vacakkal, nekem nem volt soha bajom, se megnézném a te fejed.
2020. szept. 13. 12:09
35/45 A kérdező kommentje:
#28: De nem az arcodra írta fel az orvos a Baba tusfürdőt és a vitaminos testápolót?
Most már értem, miért van ennyi sok koszos, büdös gyerek és felnőtt. Úgy látom sok válaszból, hogy mindenki csak vízzel tisztálkodik, ha egyáltalán tisztálkodik, nehogy véletlenül lemossa magáról az értékes faggyújába ragadt bőrbaktériumait és port, szmogot. Ha ennyire féltek az adalékanyagoktól, ami ráadásul legfeljebb a bőrfelszínnel érintkezik, akkor gondolom mindannyian kizárólag saját termesztésű bio ételt esztek, nem használtok mosószert, öblítőt, mosogatószert, tisztítószert, sampont, stb. tehát hűek vagytok az elveitekhez? Mert ha csak a gyerek arcát nem mossátok meg ph semleges tisztálkodószerrel, de közben a haját samponozzátok, a ruháját mosószerrel mossátok, öblítővel öblítitek, a gyereknek időnként adtok üdítőt, csokit vagy bármit ami nem bio, akkor hol vagytok beljebb azzal, hogy az arcát viszont csak vízzel mossátok? Akkor a gyerek maximum KOSZOSABB lesz, de NEM EGÉSZSÉGESEBB!
2020. szept. 13. 15:03
37/45 A kérdező kommentje:
Ha meg akarjuk mosni valamivel az arcát, akkor mi a legmegfelelőbb?
Szappan, tusfürdő nem ajánlott, Gabi és hasonló gyermektermékek sem az igaziak, esetleg a gyógyszertári természetes fürdető/mosdókenőcs?
Arcot arclemosóval mosunk nem tusfürdővel meg mosdókenőccsel, azt a fenekedre (is) kened, egyértelműen nem megfelelő arcra. Bemész egy patikába vagy drogériába is akár és veszel egyet, ha nem tudsz választani akkor a patikustól kérhetsz segítséget, boltban pedig válassz egy sensitive verziót, nem atomfizika ez. Egy kíméletes verziót simán használhat már egy 10 éves.
No offense, de te egyébként nem használsz arclemosót felnőtt létedre hogy ennyire nem vagy képben?
2020. szept. 13. 17:45
39/45 A kérdező kommentje:
De igen, csak egy kislánynak nem az való, mint ami nekem.
40/45 A kérdező kommentje:
És ha például még egy ennél is kisebb (4-9) éves gyerekről lenne szó, neki mi lenne ajánlott arcmosásra?
Kapcsolódó kérdések: