Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy kislány (kb. 10 éves)...

Egy kislány (kb. 10 éves) arcát mivel szokás megmosni, és utána mivel bekenni?

Figyelt kérdés
Babatüsfürdő és babatestápoló (pl. Gabi termékek), vagy normál, felnőtt tusfürdő hígítva és normál testápoló, esetleg hidratálókrém?
2020. szept. 12. 16:49
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem attól, hogy ráraknak egy mesefigurát meg sütiillata van, általában ugyanaz van benne, mint a felnőtt tusfürdőben, de hát nézd meg és vesd össze az összetevőket. Nekem úgy tanították, hogy lehetőleg semmilyen szappan ne érje az arcot, hacsak persze nem lett koszos, mondjuk leizzadt és homokozott vagy festéket kent magára, hanem elég a víz (vagy népi praktikaként még a rózsavíz a legjobb lemosó). De egy úrinő úgyis lehetőleg ne is érjen hozzá - ez amúgy is egy jó tanács covidos időkre :) ((Mindig szép volt az arcbőröm, kivéve ha sok mogyorót vagy csokit ettem :)) De ahány ház, annyi szokás és gondolom, mindenki a saját megoldásait tartja jónak.
2020. szept. 12. 20:46
 12/45 A kérdező kommentje:

A Gabi fürdetőre azt írják, hogy szappanmentes és tetőtől talpig használható, az jó lehet arcra is, ugye?

Én a vizet kevésnek érzem, de lehet, hogy nincs igazam.

2020. szept. 12. 21:09
 13/45 A kérdező kommentje:
A Gabi fürdetőt gondolom hígítani kell, ha arcon is használnánk?
2020. szept. 12. 21:14
 14/45 anonim ***** válasza:
74%

Az arcra semmilyen tusfürdő nem jó!

Az arca arckrémek ajánlottak.

2020. szept. 12. 21:28
 15/45 anonim ***** válasza:
36%
Nekem a sima víz untig elég, gyönyörű bőröm volt világ életemben.... de ha annyira akarod pancsolni az arcát, akkor vegyél valami arcradírt, amiben olyan homokszerű darabkák vannak, az legalább leszedi az elhalt hámsejteket.
2020. szept. 12. 21:38
 16/45 anonim ***** válasza:
68%
De most komolyan,minek kell ez?
2020. szept. 12. 21:40
 17/45 A kérdező kommentje:
Ha maradunk a sima víznél, arcmosás be lehet még Gabi testápolóval lenni az arcot, vagy az is felesleges?
2020. szept. 12. 22:02
 18/45 anonim ***** válasza:
75%
Az us felesleges. A víz elég.
2020. szept. 12. 22:04
 19/45 anonim ***** válasza:
58%

Testápolót nem kenünk arcra, de főleg nem a Gabit. Soroljam mi van benne? Tartósítószer (parabén) vagy 3 féle (irritáló, akné-kiváltó, hormonrendszerkárosító), alkohol (szárító), parfümhegyek (szárító), szilikon (a bőr saját zsírját felszívja).

Egy kis gyorstalpaló a parabénekről: A parabénekről több kutatás is bizonyította, hogy ösztrogén aktivistásuk van és így károsítják az emberi hormonrendszert. Az ösztrogén-hatás miatt ezek a vegyületek akár előrébb is hozhatják serdülő lányok nemi érettségét. A parabének tehát különösen a fejlődő gyerekeket, s a fiatal nőket veszélyeztetik.

De kenegesd csak nyugodtan ezzel a gyereket.

2020. szept. 12. 22:15
 20/45 anonim ***** válasza:
50%
Hát szerintem a víz nem elég. Nem oldja le a szennyeződéseket. A szappan sem jó, mert lúgos, szárítja a bőrt. Olyan szert kell keresni, ami védi a bőr mikrobiomját, de kíméletesen tisztít. Ha nagyon-nagyon kímélő szert szeretnél, akkor gyógyszertárban kérj gyógyszertári mosakodót vagy fürdetőt. Hidratáláshoz is lehet kapni gyógyszertári hidratálókrémet, ami illatanyagmentes. Ezek a gyógyszertári termékek olcsóbbak is, mint a drogériákban kaphatók. Szerintem hidratálni leginkább nyáron (az erős nap) és a hidegebb téli hónapokban kell a gyerekek bőrét, az átmeneti időszakban (ősz, tavasz) kevésbé. De az sem baj, ha megszokja és a napi rutinja lesz az arcápolás.
2020. szept. 12. 22:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!