Hagytátok/hagyjátok egyedül a 2.5 éveseteket a kiskádban (kevés vízzel)?
Nem. Kb 3,5 volt mikor már ott mertem hagyni (mondjuk még gyorsan megágyaztam stb)
Akkor már nem volt olyan szeleburdi. Tudta h nem szabad felállni még nem vok ott. Csak pancsikolt
"Kiskádban? Abba hogy fér bele egy ekkora gyerek?"
Nyáron a mamánál még a 110 centis 5 éves is kiskádban fürdött a kertben, ráadásul az 1 éves tesójával együtt. ;) Egyszerű curver babakádban, ami nem is extra nagy.
Majdnem sikítottam a kérdést látva. Ez kérdés? Attól még, hogy önálóságra neveljük a gyerekeket (fokozatosan), még 5 évesekre is felügyelni kell a kádban! Ráadásul segíteni kell neki a hátát, popsiját megmosni, van, hogy 5 évesnek is, amíg az első alakváltás (végtagok megnyúlása) be nem következik (ahogy popsit törölni is kell).
Ne adj isten, eleshet a kádban, megcsúszhat -főleg ha ki próbál lépni-, hajszárító kerülhet a vízbe (rossz esetben konnektorhoz csatlakoztatva), stb. Két évest se nagyon hagynék magára, bár óvodásokkal, iskolásokkal foglalkoztam eddig. Totyogó -ha megszokta az egyedül alvást- akár másik szobában, nyitott szobajtónál az még beleférhet. De csak 3 éves kortól hagyom a gyerekeket a szomszéd szobában max 10 percre úgy, hogy hallom, mit csinálnak, és el tudnak érni engem, ha baj van, és persze ismernem kell őket, mennyire tudnak vigyázni magukra. Ha nem tudnak vigyázni magukra (pl fogyatékkal él, vagy magatartás zavaros, adhd. stb), akkor egy percre se hagyom magára, akár ha 10 éves is.
A fürdőkád meg ráadásul veszélyes terep.
Megint más pl egy felfújható kerti medence, vagy egy lavor a kertben, ez esetben a kert körülményeitől függ leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!