Hogy tanítjátok meg kisebb gyermekeiteknek, hogy idegennek ne nyissanak ajtót, ne mondjék a telefonba vagy ha csüngetnek, hogy egyedül vannak otthon?
Először is, kisebb gyermeket nem hagyok egyedül, otthon,
Ez alap.
Persze, egész napra nem hagyod otthon, de azért a boltba át lehet ugrani 10 percre már alsós gyerek mellett. Mi egyszerűen megmondtuk, hogy senkinek ne nyisson ajtót, ha csengetnek, egyszerűen ne vegyen róla tudomást. Manapság már mindenki bejelentkezik, nincsenek váratlan vendégek. Ha valaki csak úgy becsönget az vagy házalóügynök, vagy a villanyórát akarja leolvasni, vagy Jehova-tanúja. Egyik sem nagy veszteség. Tehát neki nem kell mérlegelni, hogy beengedje-e vagy nem. Egyébként én magam sem engedek be senkit, sem a villanyszámlást, sem a Jehova-tanúit, max. az ajtóban beszélgetünk.
Vezetékes telefonunk meg nincs, szóval az nem téma, de nyilván azt is megértené, hogy ne vegye fel.
Ja, nekem mondjuk meg sem fordult a fejemben, hogy 11 évesen alsós valaki.
Én a 6-9 évesekre gondoltam inkább.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!