Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezt hogy lehet jól kezelni?...

Ezt hogy lehet jól kezelni? Ti hogy vagy mit tesztek, mondtok?

Figyelt kérdés

20 hónapos, nemsokára 2 éves lesz a kislányom. Az öccse 2 hónapos, a pici születés előtt nagyon szépen elvolt a baba kocsiban, azóta megtanult szépen járni is, kezdem látni, hogy mennyire érdekli minden. A baba kocsiban fogjuk rá kibir egy rövidebb, vagy hetvegi bevásárlást, de egy idő után kijon ne, itt kezdődnek a bajok. Szerintem..?

Rohanna össze vissza, pl nagyobb áruházban a sok inger, akár a zöldséges áruk is érdeklik, hangosan nevét, kacag, szaladna, ha még nem hagyom és felkapom akkor meg nem tetszik neki. Én nem akarok egy olyan gyermekkel boltba menni, aki után rohangálni kell. De nem tudom hogy csináljam, hogy megtanulja. Nem szokott edesseget kapni, maximum, ha kap is valamit egy kis kiflit, amit majszolhat, vagy ha csomagos akkor elmondom, hogy kifizetjuk és megkapja. Ha nem babakocsiba viszem, akkor kérem, segítsen 1 dolgot vigyen, segítsen a szalagra pakolni, segítséggel. De pl múltkor a baba boltban össze vissza rohangált volna, ott ugye elon a bejáratnál voltak a játékok, elhiszem, a sok inger. De félek, később se lesz ez jobb...

A kötődő nevelés híve vagyok, tehát elmagyarazom, ha nagyon kiakad akkor megvarom meg a hisztinek esetleg vége... De pl az apja a múltkor inkább már kiment vele a baba boltból, mert nagyon sírt. Akkor az volt a legjobb megoldás.

De milyen módszerrel erhetem el, hogy nyugodtan, kezemet vagy kocsit fogva várja meg a vásárlás végét? (mielőtt valaki azt írna, sose hagyom, hogy randalirozzon, de azért, ha leszakad a cérna nem hagyom magára az érzéseivel, és nem büntetem meg, mert úgy gondolom, hogy egy ilyen pici meg rendesen nem tudja kidejezni az érzéseit, és nem szeretném, ha később ezért a belém vetett bizalma sérüljön).

2020. szept. 5. 12:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
82%

Beköszönt a dackorszak. 😉 Ez ilyen.

Egy 20 hónaposnak meg hiába téped a szádat magyarázol litániát..a kötödés nevelés nem a papolásról szól. Ilyenkor kell következetesnek lenni,a NEM-ből nem engedni ha fejre áll is a gyerek.

Én ezt a hisztit megvárom míg befejezi dolgot se értem. Ha hagyod ezzel max azt éred el a fejedre nől. A gyereket ilyenkor megvigasztalni vagy terelni kell.

Azért megnéztelek volna az én lányommal akinek enyhe idegrendszeri fejlenlensége volt mikot lecsapta a hisztiket.. Mikor a fejét a parkettába verte vagy a falba vagy saját magát verte, képes volt hányásig cirkuszolni. 🙄 Ha én is hagytam volna, hogy kitombolja magát vagy megvárom míg befejezi kb az egész napom ebből állt volna és nem csináltunk volna semmit 🙄

A tesó érkezése is biztosan rátesz amúgy.

2020. szept. 6. 07:15
 12/12 A kérdező kommentje:
Az is biztosan.. Szívemre veszem az a baj :(
2020. szept. 6. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!