Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezt hogy lehet jól kezelni?...

Ezt hogy lehet jól kezelni? Ti hogy vagy mit tesztek, mondtok?

Figyelt kérdés

20 hónapos, nemsokára 2 éves lesz a kislányom. Az öccse 2 hónapos, a pici születés előtt nagyon szépen elvolt a baba kocsiban, azóta megtanult szépen járni is, kezdem látni, hogy mennyire érdekli minden. A baba kocsiban fogjuk rá kibir egy rövidebb, vagy hetvegi bevásárlást, de egy idő után kijon ne, itt kezdődnek a bajok. Szerintem..?

Rohanna össze vissza, pl nagyobb áruházban a sok inger, akár a zöldséges áruk is érdeklik, hangosan nevét, kacag, szaladna, ha még nem hagyom és felkapom akkor meg nem tetszik neki. Én nem akarok egy olyan gyermekkel boltba menni, aki után rohangálni kell. De nem tudom hogy csináljam, hogy megtanulja. Nem szokott edesseget kapni, maximum, ha kap is valamit egy kis kiflit, amit majszolhat, vagy ha csomagos akkor elmondom, hogy kifizetjuk és megkapja. Ha nem babakocsiba viszem, akkor kérem, segítsen 1 dolgot vigyen, segítsen a szalagra pakolni, segítséggel. De pl múltkor a baba boltban össze vissza rohangált volna, ott ugye elon a bejáratnál voltak a játékok, elhiszem, a sok inger. De félek, később se lesz ez jobb...

A kötődő nevelés híve vagyok, tehát elmagyarazom, ha nagyon kiakad akkor megvarom meg a hisztinek esetleg vége... De pl az apja a múltkor inkább már kiment vele a baba boltból, mert nagyon sírt. Akkor az volt a legjobb megoldás.

De milyen módszerrel erhetem el, hogy nyugodtan, kezemet vagy kocsit fogva várja meg a vásárlás végét? (mielőtt valaki azt írna, sose hagyom, hogy randalirozzon, de azért, ha leszakad a cérna nem hagyom magára az érzéseivel, és nem büntetem meg, mert úgy gondolom, hogy egy ilyen pici meg rendesen nem tudja kidejezni az érzéseit, és nem szeretném, ha később ezért a belém vetett bizalma sérüljön).

2020. szept. 5. 12:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Tök egyszerű. Megvárod, amíg megnő... -_- Sajnos egy totyogóval ilyen a bevásárlás. Kitartás!
2020. szept. 5. 12:59
 2/12 anonim ***** válasza:
66%
A helyén kezeljük a bevásárlást. A vírus előtt sem tekintettük családi programnak, de március óta a családból egy felnőtt gyerek nélkül, egy helyen, gyorsan megveszi, amire szükség van. Amit lehet házhoz szállíttatunk.
2020. szept. 5. 13:03
 3/12 anonim ***** válasza:
70%

Én utoljára kb 14 hónaposan raktam babakocsiba, de bevásárláshoz akkor sem. Beült szépen a bevásárló kocsiba és kész. Azóta a vírus miatt nem visszük, de előtte is csak akkor ha muszáj volt. Most esetleg akkor viszem magammal ha csak pár dolgot veszek és akkor is többnyire csatos hordozóban van a hátamon.

Szerintem sem családi program a bevásárlás, egy gyereknek ez baromi unalmas. Próbáljátok megoldani nélküle. Én amúgy a nagy bevásárlást online intézem, sokkal kevesebbet költök mintha magam mennék.

2020. szept. 5. 13:28
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Nagyobb bevásárlókocsiban van babaülés, pl a Spar vagy Tesco. Oda ültettük mindig be a lányunkat. Így nem kell babakocsi.
2020. szept. 5. 13:33
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudod ott hagyni a nagyszülőknél, míg bevàsároltok?
2020. szept. 5. 13:45
 6/12 anonim ***** válasza:
15%
Mondjuk eleve ne, megy épeszű ember két kisgyerekkel nagybevasarlasra, de mindegy. Ha mindenképpen vinni akarod őket, akkor a nagylánynak engeded, hohy vigyen egy kiskocsit vagy kosarat és kiadod neki, mit kell vásárolnia.
2020. szept. 5. 13:56
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Jól csinálod, ha már mindenképp muszáj vinned, ne hagyd, hogy rohangáljon.
2020. szept. 5. 13:57
 8/12 anonim ***** válasza:
29%
Őszintén én esdig a kérdés olvasásáig jó szülőnek gondoltam magam. Fogalmam sincs mit csinálj. Nálunk most lett két éves a lányom, de mi hordozóban visszük mindig.
2020. szept. 5. 16:18
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát én egyenesen úgy érzem, valamit nem jól csinálok....
2020. szept. 5. 19:51
 10/12 anonim ***** válasza:
62%
Hetes vagyok. Dehogynem csinálod jól, ilyenek a kicsik, túlingerli őket a vásárlás. Nem kéne őt vinned, de persze lehet, hogy ezt nem tudod megoldani. Én nem vittem a fiamat ennyi idősen, csak a mindennapi, rövid vásárlásra. Most 5 éves lesz, szépen bír már egy gyorsabb nagybevásárlást. De ilyen "nézegetni akarok" jellegű dologra most sem viszem.
2020. szept. 5. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!