Mi lehet emögött?

Figyelt kérdés

Van egy sejtésem, de nem vagyok anya, ti biztos jobban tudjátok a választ.

5 éves lányzó, apukája a férjem, elfogadtam, szeretem, ő is engem, már lassan 3 éve, hogy élete része vagyok, 2 hetente hétvégén, szünetekben hosszabban.

Igyekszünk a kedvében járni, nyilván nem könnyű ennyi idősen, hogy mindig visszük, anya apa sosincs együtt, nem is volt, becsúszott gyermek.

Szóval idén nyáron úgy alakult, kétszer is el tudtuk vinni nyaralni, egyszer júliusban külföldre, most pedig Balcsira.

Júliusi nyaraláson egyfolytában rajtam csüngött, rendszeresen olyat játszottunk, én vagyok anya, ő a kicsi, a képeken vigyorgott, mint a tök :) nagyon cuki volt, jól érezte magát.

Most mint akit kicseréltek, velem picit ellenséges, nem vészes, de nem vagyok "anya", és a képeken szánt szándékkal arcokat vág. Az összesen. Mintha rosszul érezné magát. Pedig előtte utána vigyorog. Illetve alkalmanként kép nélkül is előjön ez a pofavágás.

Azt tudni kell, hogy a júliusi nyaralás alkalmával volt először, ahol férjem javaslatára tettünk ki képeket fbra, az összesen ölemben, hozzám bújva, és telivigyorral.

Előfordulhat, hogy ez nem tetszett az anyjának? Mondhatott vmit a kislánynak?

Amennyiben hülyeség amit gondolok, mi okoz ekkora fordulatot egy 5 évesnél ennyi idő alatt?

2020. aug. 30. 21:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem csak ösztönösen érzi ki az )*(IGAZI)*(
2020. aug. 30. 21:34
 2/14 anonim ***** válasza:
64%
Persze biztos az anyja a hibás. Nyugodj már le Mazsi!
2020. aug. 30. 21:45
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk 6 éves a párom kislánya. Szerintem pusztán az életkorából is fakadhatnak ilyen dolgok. Persze ezzel nem azt mondom, hogy anyuka otthon nem piszkálja.
2020. aug. 30. 21:47
 4/14 anonim ***** válasza:
85%

Az én gyerekemnek naponta 3x van ilyen váltása, egyszer imád, egyszer nem(általában ha valamit kell csinálni, amihez nincs kedve, vagy nem vagyok vevő játékra).

Viszont külső embereket, barátokat is nagyon gyakran vagy imádja, vagy épp nem a barátja.

Szerintem amúgy nem kellene ilyen a gyerekem más ölében van fotókat posztolgatni. Közös vigyorgósakat naná, de ha az öledben van és átölel, az úgy szerintem direkt “támadó” kép. Plusz ezt a korosztályt könnyű összezavarni, simán gondolhatja hogy két anyukája van. Ha ilyet akar játszani, mondd, hogy legyek inkább xy, és emeld ki, hogy de csak jàtékból leszek az anyukád..

Beszéltek vele arról, mi is törtènik körülötte? Hogy te ki vagy, milyen helyet foglalsz el az apukája és az ő életében? Ezek tiszták neki, vagy csak belecsöppen ebbe? Muszáj nagyon tisztázni a dolgokat, érdemes az anyukával is, hogy te elsősorban apuka barátnője vagy, másodsorban kedves néni, aki jót akar a gyereknek.

Ilyenekről volt szó?

2020. aug. 31. 10:01
 5/14 A kérdező kommentje:

Persze, tudja, én csak játszásiból szoktam az anyukája lenni, pl ő a kisnyuszi, én az anyanyuszi.

Nem támadás volt a cél, én nem is akartam képeket feltenni. Férjem mondta, hogy tegyek fel, és egyszerűen nem is találtam olyan képet, amin ne ez lett volna a felállás.

Az oké, hogy változik a kedve, de akkor is huzamosabb ideig volt cuki, és most huzamosabb ideig arcvágós.

2020. aug. 31. 10:57
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
Igen könnyen lehet, hogy anyukát zavarta, hogy te voltál a képen (az ő gyerekével) az anyanyuszi... de gondolom azért Te is bele tudsz gondolni abba, hogy milyen lehet anyukának... két hetente hétvégén meg egy nyaraláson rohadt könnyű ezer vidám képet csinálni és nyomni a facebookra.
2020. szept. 1. 00:05
 7/14 A kérdező kommentje:

Vagy anyuka örülhetne, hogy kislánya jó helyen van, szeretik, elfogadják.

Hogy könnyebb vagy nehezebb, ezt senki sem tudja megítélni. Vagy egyik oldalon vagy, vagy másikon. Részemről nem volt könnyű, hogy kéthetente hétvégén kezdhettem mindig újra felepiteni, amit 2 héttel azelőtt elertem. Van hátránya a ritka találkozásoknak is. Na meg nekem nem jár a feltétel nélküli szeretet, keményen meg kell küzdeni érte. Szerintem nagyon nem könnyű ez a szerep, amit én vállaltam, főleg hogy sajnos nekem nincs gyerekem, pedig minden vágyam volt.

Nem verseny, hogy kinek könnyebb, a gyermek nem választotta ezt a helyzetet, a fő szempont neki megkönnyíteni, amennyire lehet.

2020. szept. 1. 08:48
 8/14 anonim ***** válasza:
42%

Azzal nem könnyited meg hogy illuziokat tàplàlsz belé

Nem 2 hét vigyor meg nyaralàs az igazi törödès. Hanem amikor a kökemèny nehézsègekben is mellette àllsz.

Ezt az apja tudja is. Furdalja a lelkiismeret hogy ö ezekböl nem kért, es ezert akarja mézes màzban feltüntetni az egèszet. Mintha minden szép lenne de rohad az egész valojàban.mert elhagyta.

A bübàj, vigyor az csak felszin es erröl tudnia is kell a gyermeknek.

Tipikus az is, amikor az apukàk draga ajandekokkal pènzzel probàljàk jatszani az apukàt.

Csak az nem itt kezdödik.

2020. szept. 4. 00:57
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Te ehhez csak bàb vagy,hogy az apa magàt jo szinben tüntethesse fel màsok elött hogy a gyereke igy is mosolyog. Különben nem lenne arra szüksege, hogy orszag vilagnak bizonygassa ezt egy masik növel.
2020. szept. 4. 01:00
 10/14 anonim ***** válasza:
70%

Hallja a gyerek tőled, hogy nem az anyukája vagy, hanem Dóri, apa barátja, aki őt nagyon szereti?

Oké, akkor ha az öledben akar folyton lenni megértem, végülis az én gyerekem képes vadidegenekre felkéredzkedni, hogy cipeljék..

Egyszerűen ha jó kapcsolatra vágysz, játssz össze az anyukával. Ha a gyereke nem azzal megy haza, hogy Dóri volt az anyanyuszi, az anyazsiráf meg minden, én meg a gyereke, hanem azzal, hogy Dóri azt mondta, anya te szeretsz engem a világon a legjobban, akkor sokkal jobb kapcsolatotok lesz, és a gyerek sem sínyli meg.

Hallja tőletek, mi az igazság, mert szerintem nem mondja neki senki!

2020. szept. 4. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!