Milyen meséket engedtek nézni a gyereketeknek? Mik azok a rajzfilmek, amiket kifejezetten tiltotok, még csak fel sem merül, hogy nézze a gyermek?
Kérlek azt is írjátok meg, hogy hány éves! Netán filmet engedtek nézni nekik (nyílván kortól függ)? Ha igen milyet? Csak kíváncsi vagyok, hogy az itt lévő szülők mit engednek meg a gyereküknek. Mert elég sok bugyuta mese megy mostanában a tv-ben.
Köszönöm előre a válaszokat!
Nyilván nem 6 évesen kell Harry Potter nézetni..
De egyebként meg az az igazság, hogy ezeket a meséket csak mi, felnőttek fogjuk fel ilyen tragikusan, a gyerekek nem úgy értelmezik, mint mi.
Amikor én voltam gyerek, az anyámékkal egy szobában lakva X-aktakon szocializálódtam már óvodas koromban, meg Grimm-meséken, ahol a szülők magukra hagyják a gyerekeket, a mostoha megmergezi Hófehérkét, stb., megsem lettem pszichopata meg lelkibeteg, ahogy senki, aki ezeken nött fel.
5-6 évesen ezeket a dolgokat egyáltalán nem úgy láttam, mint felnöttként.
*egészséges a lelki világa azóta is
aha, azért látszik hogy szívja be magába a dolgokat.
11 te olvastam már magyar népmeséket?! Mikor a sárkány elrabolja a királylányt a királyfi meg levágja a fejét? Vagy amikor megeroszakolja a királylányt? Vagy kékszakáll csodás története? Vagy a hétszűnyűkapanyányimonyók aki mindenáron meztelen hasakról akar forró kását enni?! Hagyjuk már. Ezeken is felnott számtalan nemzedék, nem is gázabbak a maiaknál.
Vagy bambinak kinyírják az anyját. Szimbaának megöletik az apját, Herkulest ki akarja nyírni Hádész. A jégkorszakban a kipusztulás elől menekülnek. Ugye ott is meg akarja enni a kardfogú a kisbabát. Stb stb Számtalan pszichológus elmondta már a gyerek csak annyit és úgy fog fel, ami neki még hasznos, de nem ijesztő.
Ezért van amúgy a szülő, hogy átbeszéljék a tanulságokat. Persze biztos egyszerűbb, egy IQ nulla gagyi ostobaságot betenni ami nem szorul magyarázatra. En Bogyot tiltanam be Babócástul. Meg mondjuk a f.sz fejű Peppa malac se tudom miért olyan király. Annyira igénytelen mind a két mese mind rajzban mind mondandóban, hogy az fizikai fájdalmat okoz. A teletubbies hozzájuk képest Oscar gyanús alkotás.
16. Egyetértek. Nagyon bugyuták ezek a "hasznos" mesék. Mancs őrjárat olyan ízléstelen és igénytelen rajzolású, hogy hányni kell tőle. Előbb nézetnék meg a fiammal egy Kacsameséket, mint azokat a trágyákat.
Egyébként én is láttam pár grimm mesét kicsiként, azóta is rettegek tőlük. Na az ijesztő, nem a Hupikék törpikék.
Írjátok csak be youtubera, Grimm az üveggömb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!