Ti boldognak és jó anyának éreznétek magatokat ha 2-3-4 éves gyereketek nem tiltakozna amikor nagyszülőhöz kell mennie, és szívesen menne netán ő kéri kifejezetten két három hetente több napra hétre?
Oké, hogy szereti a nagyszülőt és szeret vele lenni és hogy ez fontos. És jó hogy van egyáltalán nagyszülő akit érdekel a gyerek. Én anyaként nagyon nem érezném jónak magam, ha a gyerekem ennyire nem hiányolna, és nem tiltakozna hogy nélkülem kell legyen. Vagy ez teljesen egészséges dolog? Nem tudom beleélni magam mert nekem nem voltak nagyszüleim, és a gyerekeimnek sincsen.
Az is egészséges a gyerek pszichéje szempontjából ha végülis félig a nagyszülők nevelik? Nem úgy van hogy nagyrészt a szülő kéne nevelje és a nagyszülők csak besegítenek valamennyit?
Egy egészséges lelkivilágú gyerek le tud válni a szüleiről. Végülis az oviban is egész nap anya nélkül van. Akkor már jobb a nagymama. Mi ugyan ritkán megyünk, mert anyu nem vállalja, hogy ott aludjanak a gyerekeim, de én ettől nem érezném rossz anyának magam. Sőt, örülnék, hogy a gyerekem bízik bennem annyira, hogy tudja, hogy jó helyen van, és úgyis érte megyek. Általában azok a gyerekek akadnak ki ilyen helyzetekben, akik félnek attól, hogy örökre ott lesznek hagyva.
Arról nem beszélve, hogy a szülőknek sem árt néha egy kis gyermekmentes szabadidő.
Mint ahogy az első mondja, ezzel nincs semmi rossz. Imádják a szüleim a kicsit, nagyon szereti, ha elmegyünk ketten hozzájuk. A szüleim amúgy 300 km-re laknak lent vidéken. Sajnos a nagy távolság miatt csak évente párszor tudunk lemenni hozzájuk és akkor is együtt van velem a kicsim. A csonka család miatt nagyon örül, hogy nem csak én vagyok neki, hanem a szüleim is, igaz, csak nagyon ritkán.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!