Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekmnek nem adtam be az...

Gyermekmnek nem adtam be az antibiotikumot, mert jobban lett, ez baj?

Figyelt kérdés
Teljesen tapasztalatlan vagyok a témában, de nem gondolnám, hogy feleslegesen le kellene tethelni a szervezetét. Jól gondolom?
2010. aug. 4. 21:11
1 2
 1/18 anonim válasza:
80%
Baj. Az antibiotikumot addig kell szedni, ameddig az orvos előírja. Ha nem tartod be az orvos utasításait, előfordulhat, hogy újra megbetegszik.
2010. aug. 4. 21:15
 2/18 anonim ***** válasza:
85%
Hát sztem, baj. Az antibiotikumot kúra szerűen végig kell szedni, ha elkezdted. Többet ártasz azzal, ha félbehagyod. A gyerekeknek általában annyi lesz a kész szuszpenzió amennyit be is kell szedniük. A mi dokink feleslegesen nem ír fel antibiotikumot, gondolom a tietek sem. Ha viszont el sem kezdted neki adni, akkor nem gond, ha jobban van.
2010. aug. 4. 21:17
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Igen, ebből baj lehet. Az antibiotikum egy kúra, amit végig kell szedni, akkor hatásos! Lényegében a tünetek 1-2 napon belül enyhülnek, mivel hat az antibiotikum, de ennek ellenére amíg az orvos előírja, addig alkalmazni kell Általában 1 hét kezelést szoktak javasolni!
2010. aug. 4. 21:18
 4/18 anonim ***** válasza:
78%

Ahogy előttem írták. Ha nem kezded el adni, és jobban lesz, akkor semmi baj, ilyet már én is csináltam, vártam egy napot, és másnapra nem köhögött, így nem kapta meg a gyógyszert.

Ha elkezded adni, akkor ne is hagyd abba, mert azzal csak a jóindulatú bacikat ölöd meg, és a rezisztensebb bacik ott maradnak, és szabadon garázdálkodhatnak, mert már a jók sem védik a kicsit. Szedje végig, és adj mellé valami probiotikumot.

2010. aug. 4. 21:19
 5/18 A kérdező kommentje:

[link]

Ez nekem elég meggyőzőnek tűnik, gyermekemnek meg a torka volt piros.

2010. aug. 4. 21:23
 6/18 anonim ***** válasza:
70%
De azt nem írtad,h elkezdted adni neki,vagy sem?Mert ha el sem kezdte szedni,semmi baj,ha viszont félbehagyta a szedését,az baj.
2010. aug. 4. 21:29
 7/18 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom az orvos aki felírta, érti a dolgát. Sztem te nem vagy orvos. Ha nem bízol a dokitokban keress egy másikat. Én mindig megbeszélem az orvossal, hogy szükség van-e gyógyszerre. Ha nem javul visszaviszem. Amúgy sem rohangálok dokihoz, csak ha már én nem tudom "kezelni". Nehéz a mai világban eldönteni mi a helyes, neked kell érezned, hogy a gyereknek szüksége van-e rá!? Persze én még mindig azt mondom az orvossal karöltve, végül is ő csak több esetet látott.
2010. aug. 4. 21:36
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt írtam, hogy ha el sem kezdted adni, akkor nem baj, ha viszont elkezdted, akkor szedje végig. Amit belinkeltél szó szerint ezt írja: " A könnyen kialakuló rezisztencia miatt különösen fontos, hogy a beteg végigcsinálja az antibiotikum kúrát, hiszen ha a tünetek javulásával félbehagyja, pont a legellenállóbb baktériumok maradnak életben. Belőlük pedig egyre ellenállóbb egyedek szaporodnak el, és néhány baktériumgeneráció alatt eljuthatunk oda, hogy adott antibiotikum hatástalan ezekkel a törzsekkel szemben" - hangsúlyozza dr. Buda Éva."

Ez számomra is meggyőző, hiszen én is így gondolom, ezt is írtam neked válasznak.

2010. aug. 4. 21:41
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és szerintem te nem vagy orvos, így fogalmad sincs, hogy mitől volt piros a gyerek torka. Ha pl. torokgyulladása volt, akkor te nem valószínű, hogy meg tudod állapítani, mi okozta. Lehet, hogy vírusfertőzés, de az is lehet, hogy pl. Streptococcus baktérium fertőzte meg, az ellen meg jó az antibiotikum!

Más kérdés, hogy én is óvatosan kezelem az antibiotikumot, és ha úgy ítélem meg, hogy a baj nem veszélyes, akkor nem adom be neki. De sosem hagyok félbe egy megkezdett kúrát.

2010. aug. 4. 21:45
 10/18 anonim ***** válasza:
53%

IGEN, NAGY BAJT csináltál!!!!

Az antibiotikum az egyetlen gyógyszer, amiből be kell szedni az utolsó szemig mindet, akkor is, ha már a 2. szemnél elmúlnak a panaszok!

Holnap reggeltől add tovább az orvos által megadott dózisban, amíg el nem fogy, tök mindegy, hogy már nem piros a torka.

2010. aug. 4. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!