Hogyan adjam be neki? A kislányom (2 éves) antibiotikumot kapott. Már a múltkor is nehezen adtam be neki. Van bevált módszeretek?
Ja hát a Zinnat elég undorító. A többi se épp egy Pina Colada. Először is mindenképp magyarázd el neki, miért kell a gyógyszer. Nézzétek meg (youtube-on is biztos fönt van) a Bogyó és Babóca Torokgyulladás c részét, vagy olvassatok hasonló témájú mesét. Egy üres fecsivel adjatok gyógyszert a macinak, babának, ha van orvosi táskátok otthon (játék), játsszátok el, ami a dokinál történt.
Nemtom már, a Zinnathoz fecsi van-e vagy kanál, de nekünk csak a fecsi vált be, kanállal soha semmilyen gyógyszert nem tudtam beadni. Üres fecsit lehet venni a gyógyszertárban.
A gyógyszer után azonnal itass vele vizet, vagy amit szeret inni. Ha első egy vagy két alkalommal kihányja, attól még nagyon könnyen lehet, hogy a továbbiakban már benne marad. Megszokja. Az én lányom 15 hónapos koráig gyakorlatilag antibiotikumokon élt, szóval ezek gyakorlati tapasztalatok.
Fúúú...köszi...háát, eléggé odavagyok emiatt, remélem beveszi. Télen volt legutóbb beteg, akkor elég jó ízűt kapott és mégis kihányta az első adagot.
Remélem most nem így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!