Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan jó viszonyulni a...

Hogyan jó viszonyulni a szellentéshez?

Figyelt kérdés

A kérdés komoly.

Ha a kisgyerek szellent szoros családi körben, lehet-e egyáltalán nevetni (és később majd gyerekközösségben nehogy csalódjon, ha ott meg mások a reakciók...), vagy mit jó tenni, mondani?

Hány éves kortól lehet kb. megmagyarázni, hogy ha mások is ott vannak, vissza kell tartani valahogy, vagy egyáltalán, mit javasolt megmagyarázni?

Mintha a könyvekben is kerülnék a témát, még nem olvastam erről, vagy Ti milyen könyvben olvastatok erről?

2010. aug. 4. 20:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

En ha puki van es gyilkos a szaga szoktam feltenni a korkerdest, hogy ki volt az? Soha nem szegyenitem meg a gyereket es nem csinalok belole nagy ugyet de megkerdezem kell-e kakilnia, mert sokszor mikor budos a puki akkor kaka is van...megyunk kakilni vagy legalabbis megprobaljuk es tadaaa, pukinak vege...

Egyebkent ha a kezemben sul el, akkor mindig viccesen kerdezem, hogy mi volt ez a vihar a tenyeremben? Eljatszunk...de igazabol van ele a dolognak. Ugyhogy most, hogy elmultunk 3 evesek sokszor elofordul, hogy bocsanatot ker ha kicsusszan a szel...en pedig mindig azt mondom, hogy inkabb ez jojjon, mint a mento... es el is felejtjuk.

Nekem is sokat kellett szorongatnom pukit, kakit mikor kicsi voltam es sokaig volt szorulasom. Ma mar nem erdekel a sajat erdekemben, amennyiben a kornyezet megengedni, utjara engedem a galambot.

En inkabb ezt probalom tanitani, hogy ha lehetoseg van ra el kell engedni es van mikor vissza kell fognunk magunkat - es ebbol a helyzetbol probaljunk kikerulni minnel elobb a belcsvarodas megelozesenek erdekeben.

2010. aug. 9. 21:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom de a fiam bárhol vagyunk elkiáltja magát hogy piiiiiing, amikor pukkant és jókat röhög. Én ilyenkor nem foglalkozom vele, különben még 10-szer kiabálja. Majd kinövi. De azt sose fogom csinálni mint anyós, aki megtiltotta a házban pukizást. :)
2012. aug. 10. 13:28
 13/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 22 hónapos, ráadásul szobatiszta, de nekem még nem jutott eszembe, hogy rászóljak, vagy oktassam, ha pukizik. Szerintem ez nem egy olyan dolog, amiből ekkora ügyet kéne csinálni. Úgy gondolom, hogy azt majd érezni fogom, hogy mikor kell erről elbeszélgetnünk. Mint ahogy eddig is. Én nagyon ösztönösen nevelem a gyermekemet, nem olvasok szakirodalmat, maximum élettörténeteket, tapasztalatokat. Mégis nyugodt, kiegyensúlyozott, vidám és nagyon okos kisfiam van, 2 hónapos kora óta napirenddel.

Nem tartom cikinek, ha pukizik mások előtt, hiszem még olyan kicsi! Egy 22 hónapos még nem fogja visszatartani, szerintem. Másrészről semmilyen gátlást nem szeretnék belenevelni, úgy ahogyan belém neveltek egy csomó hülyeséget a szüleim. 33 évesen, mostanra mondom azt, hogy sikerült nagyjából levetkőznöm ezeket a rossz "gondolatokat", de még mindig van min dolgozni. :) A lényeg, hogy a puki is egy ilyen téma. Ebben a korban én még azt vallom, hogy aminek ki kell jönnie, az jöjjön is ki. Másrészről látom a tesóm 5 éves kisfiát. Ő is már réges-régen tudja, hogy mi az illem! Tudja, hogy mások előtt szellenteni illetlenség. Pedig nem volt napi téma ez náluk. :) Ez is kialakul, ahogy sok minden más is. Majd, ha eljön az ideje, természetesen ezt is megbeszéljük, de az még nem most lesz...

2012. aug. 10. 14:03
 14/17 anonim ***** válasza:
mi jót nevetünk rajta, rengeteget ficereg, mozognak a belei, amíg a székletet, vizeletet nem tudja visszatartani, fölöslegesnek találom erre trenírozni, többen írták hogy később problémájuk volt belőle. Szerintem majd adja magát a dolog. 18hós
2012. aug. 10. 14:28
 15/17 fotucsok ***** válasza:
Mintha egy kicsit túl lenne ragozva ez a pukizás téma... Nehogy már egy 22 hónapos gyerekben gátlásokat keltsünk emiatt!!!!! Örüljön, akinek ennyi idősen szobatiszta a gyereke. Nem kell ezzel annyit foglalkozni. Magától is rá fog jönni, hogy mikortól nem illik, de szóvá teheted te is, de még bőven ráér!
2012. aug. 10. 21:21
 16/17 anonim ***** válasza:
EGY KIS MOSOLYT NEKTEK! anyukam irodaba dolgozott 2 kollaganojevel. egyszer az egyik pukizos tipus megkerdezte tole: Etu! te sose szoktal f..gani? erre o. dehogynem,de az en fenekem inteligens es a wc vegzi dolgat. `````````
2012. aug. 11. 07:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Ra fog jonni, nem kell ebbol ekkora ugyet csinalni. 3 eves es jokat nevetunk rajta es kesz. Ugyan mar, meg csak kisgyerek.
2012. aug. 11. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!