Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan jó viszonyulni a...

Hogyan jó viszonyulni a szellentéshez?

Figyelt kérdés

A kérdés komoly.

Ha a kisgyerek szellent szoros családi körben, lehet-e egyáltalán nevetni (és később majd gyerekközösségben nehogy csalódjon, ha ott meg mások a reakciók...), vagy mit jó tenni, mondani?

Hány éves kortól lehet kb. megmagyarázni, hogy ha mások is ott vannak, vissza kell tartani valahogy, vagy egyáltalán, mit javasolt megmagyarázni?

Mintha a könyvekben is kerülnék a témát, még nem olvastam erről, vagy Ti milyen könyvben olvastatok erről?

2010. aug. 4. 20:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt,h mikortól szóltam nekik miatta,azt nem tudom,de szólok,h ilyenkor vagy tessék félrevonulni,vagy elmenni vécére,mert ez nem mások elé való.Jó ha korán elkezded mondani,mert tényleg,esetleg oviban már ciki lehet,h amin otthon mindenki nevetett,azért már kinevetik,ami nem ugyan az.
2010. aug. 4. 20:39
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én annyira emlékszem gyermekkoromban, hogy a nevelőapám folyton modta, hogy "egy lány/nő nem fingik, mert gusztustalan".

Hááááát én azóta is szorulásos vagyok, félökölnyi aranyérrel, tele gátlással.

Egész életemben visszatartottam, folyamatosan hashajtón élek.

Hááát engem így érintett a családon belüli rászólás.

Fogalmam sincs, hogy én hogy fogom kezelni a kisfiamnál. Jó kérdés. De tuti, hogy nem teszem gátlsossá.

34 éves anyuka

2010. aug. 4. 20:48
 3/17 anonim ***** válasza:
83%

A modern világ viszonya a dologhoz:

[link]

Utolsó kép a lényeg, bár a többi is tanulságos.

Na de hogy valami értelmeset is mondjak, érdemes inkább az elvonulós taktikát alkalmazni. De nem muszáj véresen komolyan venni, ha mégis kijön a dolog, elég egy ejnye-bejnye is. Láttam olyan szülőt, aki hisztirohamot kapott egy egyszerű szellentéstől. Na inkább ezt ne...

2010. aug. 4. 20:49
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok.Jaj,én sem úgy gondoltam,h ráordítok,vagy megbüntetem,csak úgy,h igyekszem tudatosítani bennük,h ezzel félrevonulunk.Nem kiabálok ha "besikeredik".:))
2010. aug. 4. 20:55
 5/17 A kérdező kommentje:

"Jó ha korán elkezded mondani" - ez kb. milyen életkort jelent?

(Most 22 hós, kaki-pisi még nem megy a bilibe.)

2010. aug. 4. 21:21
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már nyugodtan mondhatod neki,előbb-utóbb megragad benne.ha már szobatiszta,akkor tudja mihez kötni,mert pisilni/kakilni is elvonul az ember.
2010. aug. 4. 21:31
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Félreolvastam,bocs.Szóval majd akkor,ha már szobatiszta,mert akkor már van mihez kötnie.
2010. aug. 4. 21:32
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos!

Azért, érdekelne, hogy Ti honnan tájékozódtatok erről?

(Nálunk gyerekkoromban: apu elég trehány volt és nem zavartatta magát, ebben a témában sem, emiatt -is- anyu mindig szidta. Így tanultuk meg, másra evonatkozásban nem emlékszem. És mint írtam, sehol se olvastam erről.)

2010. aug. 4. 21:34
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.Én erről nem nagyon olvastam/hallottam sehol,sztem alap-jólneveltség,az ilyesmit akkor tudja továbbadni az ember,ha saját maga is úgy lett nevelve/de legalábbis úgy csinálja.Kinek mi a fontos,ki mit tart lényegesnek az illendőség szempontjából,gondolok itt a böfögésre,orrfújásra-nem orrszívásra!-,tüsszentésnél egészségedre kívánás,és a nagyon alap, a köszönés,kérés,stb...ahogy nőnek a gyerekek,egyre több dolog kerül elő,de az mindig az ember saját belsejéből jön...pl nálunk 4 gyerek van,2 fiú és két lány, a lányok a fiatalabbak.Úgyh remekül gyakorolhatják a fiúk,h a kisebbekkel/lányokkal előzékenyek vagyunk,először ők kapnak pl kaját,előre engedjük őket,stb.

Bocs a kisregényért.:))

2010. aug. 4. 21:45
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod, és egyébként a "kisregény" is rendben, szemléletesen megvilágította, amit írtál. :)

És mi van az etetőszékben, vagy ha a gyerek a kezemben van?

(Pl. a lépcsőn viszem fel az emeletre, ennyi lépcsőn nem hagyjuk még egyedül felmenni, úgyis van elég hely a lakásban, ahol gyakorol, pl. a bejáratnál.)

Itt nem tud tapintatosan távolabb menni, ha szellentés jön. Még nem beszélt eddig annyira, hogy ki tudná fejezni magát, hogy jelezze ezt bárhogy.

2010. aug. 5. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!