Mit választanák?

Figyelt kérdés

A gyerekeknek 3 évesen már a kezébe nyomsz egy telefont, vagy együtt játszol vele, legoztok, kirándultok....

Én megfogadtam, ha szülő leszek, a gyerek nem telefonon fog felnőni, max majd 6.-tól lesz telefonja, de az is szabályozva. (Nem fogok a telefonjába belenézni, de ne az legyen neki a fontos, mit gondoltok?!

2020. aug. 6. 18:08
A kérdező szavazást indított:
Igazad van. 🙏☺️
Nagyon nincs igazad, a liberális nevelés a nyerő. 😛
Leírom
27 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Arany középút, csak ezt mondom.

Pici korban játszani kell vele, de kell neki a mese is. :)

2020. aug. 6. 18:14
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Mennyi idős a gyereked?

Azt ugye tudod, hogy az elvek csak addig léteznek, amíg meg nem születik a gyerek?

2020. aug. 6. 18:38
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Soha nem tiltottuk el a technikát a gyerekeinktől, mégsem lett egyik sem függő. Jól tanulnak, tudnak mással is játszani.
2020. aug. 6. 18:57
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Korlátozásokkal kaphat kütyüket, nem fogom teljesen tiltani, az marhaság, nem ősembert nevelek. Amit írsz az pedig elég sarkalatosan hangzik. Attól, hogy a kezébe merem adni az iPadet, attól még nem egésznap az előtt ül bambulva, hanem 2 naponta játszik rajta 20 percet és egy héten megnéz rajta 2 rövid mesét a kocsiban. Messze sem függő, én pedig nem vagyok a tiltva nevelés híve, inkább veszem a fáradtságot, hogy megmutassam neki a helyes arany középutat.
2020. aug. 6. 19:56
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Elviekben igazad van, és nincs senki, aki azt válaszolná, hogy inkább telefonozzon a gyerek, mint hogy együtt játszanak. A gyakorlatban kérlek, hidd el, hogy a világ nem fekete-fehér, és könnyű úgy osztani az észt, hogy nincs ennyi idős gyereked.

Majd ha valóban ott lesz a 6 évesed, aki az életben soha nem nyomogatott kütyüt, akkor gyere vissza, és meséld el, hogy csináltad, mert elveket felállítani sokkal könnyebb, mint megvalósítani őket.

2020. aug. 6. 20:26
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

6.-ban azért kicsit már késői a telefon.

Nekem gombos 1. osztály végétől volt, érintőképenyős meg 4.-5. közti nyártól. (Ami amúgy még mindig működik)

A Miki's World-öt, a Galaxy Balls-t, a Snake EX 2-t, a Fruit Ninja Free-t, meg a Pool Billiards Pro-t rongyosra játszottam, zenét hallgattam, stb. Nem értem, mi ezzel a baj.

2020. aug. 6. 21:15
 7/10 A kérdező kommentje:

"6.-ban azért kicsit már késői a telefon."

A középkorban is megvoltak telefon nélkül, nem is volt ennyi idegbeteg depressziós ember. 😉

Amúgy iskolába a "játéktelefon" is tudja használni hívásra.

Nekünk a suliban tiltva volt, még szünetben is, csak akkor lehetett ha a tanár megengedte. 😉

2020. aug. 6. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:
91%

Én se vittem 8.-ig iskolába telefont, mert csak azoknak szabadott, akik ingáztak. (Mondjuk akkor se szabadott, de már nem érdekelt. Olvastam és játszottam rajta) 😉

Most nem a középkorban élünk. Ilyen logikával az áramot vagy a gázt is köttesd ki, mert azok nélkül is megvoltak párszáz éve. 😉

2020. aug. 6. 21:27
 9/10 anonim ***** válasza:
86%
Ugyan nemmobilt, de meset szoktam kapcsolni a 4,5 evesemnek, mikor a kisebbik gyermekem altatom, mert igy csondben van.
2020. aug. 6. 22:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

6 éves kortól tartom jónak, és ebben a korban is inkább az edukációs tartalmak fogyasztását javaslom, amelyek például matematikát, nyelvet tanítanak, különböző felismerős játékokat, az iskolára ráhangoló tartalmakat. Az ajánlások szerint ebben az életkorban, nagyjából napi 1 óra, amit engedni lehetne a gyerekeknek.

A szülői felelősség ezért ennyire fontos a kütyühasználatot illetően, hiszen a gyermek számára később értékké válhatnak azok a dolgok, amiket a szülő ennyi idős korában mutat a számára: ilyen lehet az idő- vagy a minőségi korlátozás, és ha segítünk kiválasztani az értékes tartalmakat. - Érdemes belegondolni abba is, hogy egy idősebb generáció számára általában nem az az értékes, ami a fiatalabbaknak, és szülőként azt sem fogjuk tudni eldönteni, vajon milyen tartalom lesz nézett a gyerekeink korosztályában. A teljes tiltás nem jó: ezzel ugyanis a gyermek kimaradhat valamiből, míg ha megtanuljuk helyesen kezelni az eszközöket, ha szülőként megismerjük a gyermek applikációit, játékait, ha kiépítjük a bizalmat a szülő-gyermek közt, az a hasznára válhat.

Fontos hangsúlyozni, hogy a digitális műveltség nélkül manapság nagyon nehezen lehet az életben boldogulni. Minél előbb tapasztalja meg a gyermek ezeknek az eszközöknek a működését, annál könnyebben sajátítja el magabiztosan a használatukat. Ezért elmondható, hogy nagyon sok előnyt is tartogathat számára ez a digitális világ, hiszen általa hozzáférhet őt érdeklő tartalmakhoz, információkhoz. Vannak gyermekek, akik az okostelefon használatának segítségével kezdik elsajátítani az idegen nyelvi tudást, vagy merülnek el mélyebben az általuk preferált tartalmakban. A szülőnek kell megmutatnia, hogy nem csak céltalan időeltöltést jelenthet a telefon nyomkodása, érdemes fejlesztő jellegű játékokat mutatni neki, illetve, hogy később a gyermek is saját magát érdeklő információk, tudás megszerzésére tudja használni a telefont. A függőség veszélye akkor állhat fent nagymértékben, ha a gyermek érzelmi világa kielégítetlen, és ehhez használja pótlékként az elektromos kütyüket.

2020. aug. 7. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!