Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éves gyerek ledugdossa a...

1 éves gyerek ledugdossa a kezét a torkán és hány. Figyelemfelkeltésből vagy csak úgy is. Mit lehetne ezzel csinálni?

Figyelt kérdés

Néha csinálta, mindig rászólok, kiveszem a kezét a szájából, mert addig dugdossa, amíg már hány, és még akkor se hagyja abba, dugdossa tovább.

Idővel rájött, hogy erre reagálok, így ha épp dolgom van, és nem tudok vele foglalkozni egy ideig, amikor ő azt akarja, akkor nekiáll hánytatni magát.

Persze ilyenkor nyilván kénytelen vagyok odamenni, mert összehány mindent. Ráadásul utána még csinálja, hiába van vele foglalkozva, néha eszébe jut és lenyomja a kezét a torkán.

Mi a francot lehetne ezzel kezdeni? Persze, jó megoldás lenne, hogy nem reagálok, hogy felfogja, nem ettől fog figyelmet kapni, de ez egy olyan dolog, hogy nem hagyhatom hányogatni meg minden összekenni hányással.

Első gyerek, ez az első ilyen akadály, amivel ennyire nem tudok mit kezdeni, jól jönne valami jó tanács... :( Köszönöm!

12 hónapos

2020. júl. 22. 18:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
38%
Allergén bármi lehet, akár a legalapabb élelmiszer is. Sok esetben új allergia is felütheti a fejét. Egy hivatalos teszt szerintem megérne.
2020. júl. 22. 20:53
 12/14 anonim ***** válasza:
87%
Első körben holnap telefonalj a védőnőnek. Nyilván ő már hallott ilyet a pályafutása során.
2020. júl. 22. 21:06
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Olvastam egy olyan esetről,amikor nagyon alultápláltan került be egy kisgyerek a kórházba,később kiderült,hogy ő is hánytatta magát,de ott komoly kötődési problémák voltak az anya és a gyermek között. Szerintem is mindenképpen kérdezz rá a védőnőnél.
2020. júl. 22. 23:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Szeretgesd meg, ölelgesd meg, puszilgasd meg; sugdoss neki aranyos hülyeségeket; nem feltétlen kell, hogy értelme legyen, lehet 'ugyubugyu' is; szal ilyen gagyarászások is nyugodtan; csak éreztessed vele, hogy szereted; nyilvánitsad ki felé. Vagy pl vedd az öledbe, nemtom, tud-e már ülni egy ekkora korú gyerek; és mutogass neki ilyen képes könyvet, hogy "itt a cica, itt a kutyus, itt a nyuszi, itt a kacsa", stb.
2020. aug. 4. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!