Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éves gyerek ledugdossa a...

1 éves gyerek ledugdossa a kezét a torkán és hány. Figyelemfelkeltésből vagy csak úgy is. Mit lehetne ezzel csinálni?

Figyelt kérdés

Néha csinálta, mindig rászólok, kiveszem a kezét a szájából, mert addig dugdossa, amíg már hány, és még akkor se hagyja abba, dugdossa tovább.

Idővel rájött, hogy erre reagálok, így ha épp dolgom van, és nem tudok vele foglalkozni egy ideig, amikor ő azt akarja, akkor nekiáll hánytatni magát.

Persze ilyenkor nyilván kénytelen vagyok odamenni, mert összehány mindent. Ráadásul utána még csinálja, hiába van vele foglalkozva, néha eszébe jut és lenyomja a kezét a torkán.

Mi a francot lehetne ezzel kezdeni? Persze, jó megoldás lenne, hogy nem reagálok, hogy felfogja, nem ettől fog figyelmet kapni, de ez egy olyan dolog, hogy nem hagyhatom hányogatni meg minden összekenni hányással.

Első gyerek, ez az első ilyen akadály, amivel ennyire nem tudok mit kezdeni, jól jönne valami jó tanács... :( Köszönöm!

12 hónapos

2020. júl. 22. 18:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%
Ú de szívás eléggé rossz volt olvasni. Igazából gusztom sincs mitől lenne jobb mert az se jó ha nem figyelsz rá.. Talán szólj rá erőteljesebben amikor csinálja vagy idk
2020. júl. 22. 18:47
 2/14 A kérdező kommentje:
Azt csinálom, meg kiveszem a kezét a szájából, de visszadugja rögtön. Ha nem engedem visszadugni, kezdődik a sírós hiszti. Aztán egy ideig nyugi van, amíg újra eszébe nem jut a dolog
2020. júl. 22. 18:58
 3/14 anonim ***** válasza:
43%
Azt kell elérni, hogy ez neki rossz legyen. Én nem vagyok híve a verésnek, de ha hangosan rácsapsz a kezére, amikor hánytatja magát, az neki rossz lesz, és összeköti. 1 évesen nincs felnőtt logikája, de olyat egy gyerek se csinál, amitől egyszer alaposan megijedt. Egy sem. Legyen szó nagy kutyáról, ami megugatta, amikor ki akart menni a kertkapun, vagy kályháról, ami kicsit megégette, amikor megérintette.
2020. júl. 22. 18:58
 4/14 anonim ***** válasza:
24%
Mennyi ideig várod el tőle, hogy lefoglalja magát? Szerencsétlen képes meghánytatni magát, hogy valaki törődjön vele.
2020. júl. 22. 19:30
 5/14 A kérdező kommentje:
Nagyjából annyi időre, amíg bekapom az ebédemet vagy épp elmegyek wc-re
2020. júl. 22. 19:30
 6/14 anonim ***** válasza:
23%
Igen. Egy gyerek bármire képes, hogy ugráltassa az anyját. Az anyának kell ebben határt szabni.
2020. júl. 22. 19:32
 7/14 A kérdező kommentje:
Addig oké, de hogyan? Erre vonatkozik a kérdés... mert ugye, a kezét nem tudom elvenni tőle
2020. júl. 22. 19:33
 8/14 anonim ***** válasza:
84%
Védőnő és gyerekorvos mit mond?
2020. júl. 22. 19:48
 9/14 anonim ***** válasza:
42%

Le fog róla szokni egy idő után.

Elsőször is, ételallergiája, amitől fájhat, püffedhet a pocakja? Esetleg valami amitől viszket a torka? Én is allergiás vagyok a halra, ha eszek, viszket az egész szám belülről.

Ezt nézesd meg szerintem.

Tüneti kezelés:

Valami olyan ehető de pl csípős, keserű vagy savanyú dolog, ami nem árt neki de nem túl kellemes, nem szereti érezni a kezén.

2020. júl. 22. 19:51
 10/14 A kérdező kommentje:

Nem mond rá semmit, mivel pár napja kezdte, nem beszéltem senkivel erről, gondoltam, múló hóbort

Nincs ételallergia, de nem is evett a napokban semmi újat, meg semmi erősebb allergént sem

2020. júl. 22. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!