Milyen kizàrolagos indittatàsbol ad vki a gyermekének gyakori nevet? Pl miért nevezi el vki a gyerekét a milliomodik Àdàmnak el azon kuvül hogy tetszik neki a név? Nem zavarja öket hogy masik milliot is igy hivnak?
Kizarolag az erdekelne aki megnezi elöre a mostanaban született gyerekek neveinek listait, kiszurja a tetején hogy leggyakrabban adott nevek Àdàm Levente Bence es tarsai, es ebböl a hàrombol(x szamu leggyakrabban adott nevekböl) vàlaszt akkor.
Miert akarhat vki(nem egyedi eset), tucatnevet adni a gyerekének?
Pár évente változik a trend,hogy mik a leggyakoribbak. Ami dédanyám idejében divat volt,az ma már nem népszerű.
De 10 év alatt is sokat változik a lista. Semmi értelme ez alapján választani,szerintem nem is teszik az emberek, csak egyszerűen azt adják a gyereküknek ami nekik tetszik.
Egyébként én örülök,hogy viszonylag gyakori nevet kaptam,és nem egy Filoména vagy valami hasonlót,amiről azt se tudják az emberek,hogy ez egy keresztnév.
Rosszindulatú kérdés, de mindegy.
Én azért adtam tucatneveket a gyerekeimnek, mert a nevek történelmi viselői jó példaképek lesznek egész életükben.
Van, aki a szülők-nagyszülők nevét örökíti, az is szép dolog.
A név érték, ki milyen értéket szán a gyerekének, olyan nevet ad.
Ma van egy jeles ünnep; melyik gyerek ne szeretné azt, hogy úgy hívják, mint a híres törökverőt? És ha tucatnév?
A legújabb török sorozat főszereplőjének a neve meg egy tényleg különleges egyedi név, de magyar gyereknek életreszóló kiszúrás lenne adni.
Vagy nem?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Tessék kérdező 😂
Kezet foghatsz “lejjebb Dönizkével”. Ő tuti megért téged.
Aki azt írta, hogy nem zavarta volna, hogy ő a harmadik Eszter- persze, míg nem tapasztalod, könnyen mondod, hogy nem zavarna...
Én Anita vagyok, általánosban ketten voltunk az osztályban, s engem igenis zavart, hogy ő volt az "Anita", én meg "vezetéknév Anita".
És ugyanezt hallottam egy Ritától is, ugyanez volt s szitu, őt is zavarta, hogy ő a "vezetéknév Rita ".
Gimiben meg a párhuzamos osztályba járt két Molnár Krisztina...a ballagási meghívó tök jó, mintha félrenyomtatták volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!