Milyen kizàrolagos indittatàsbol ad vki a gyermekének gyakori nevet? Pl miért nevezi el vki a gyerekét a milliomodik Àdàmnak el azon kuvül hogy tetszik neki a név? Nem zavarja öket hogy masik milliot is igy hivnak?
Kizarolag az erdekelne aki megnezi elöre a mostanaban született gyerekek neveinek listait, kiszurja a tetején hogy leggyakrabban adott nevek Àdàm Levente Bence es tarsai, es ebböl a hàrombol(x szamu leggyakrabban adott nevekböl) vàlaszt akkor.
Miert akarhat vki(nem egyedi eset), tucatnevet adni a gyerekének?
Az a nagy különbség érdekelne hogy en pl nem tudnék a gyerekemböl egy 100 adik "klont" csinàlni, (valami ilyesmi életérzésböl jön), miközben màsok meg kimondottan erre utaznak, hogy marpedig olyan neve lesz, amik a listàkat vezetik. Az milyen életérzésböl eredhet?
Most nem a tetszik/nem tetszik a kérdésem. Hanem hogy elsö szempont hogy gyakori e vagy nem.
Mitöl lenne több egy gyerek tucatnévtöl? Csak megforditva egyik vàlaszado utolso kérdését.
Ahogy előttem írtak, a gyakori nevek a normális nevek. Nem adnék kimondhatatlan hülye nevet a gyerekemnek, mert nincs feltűnési viszketegségem, és tudom, hogy a gyerek nem a neve miatt lesz különleges, egyedi, hanem önmaga miatt.
Ez a ne legyen a gyerekem neve a top 100ban dolog azoknak ilyen fontos, akik minden áron ki akarnak tűnni a gyerekukkel, Nem véletlen hogy a kisebbség körében szokás idióta szinte senki által nem adott neveket adni. Mert ok csak így tudnak kitűnni, ez a szintjük.
Számomra nem a lista volt a mérvadó hanem az hogy melyik név tetszik. Ami határozottabb, esetleg nemzetközibb.
Én utálom a nevem, mert ritka a mai napig, ronda és nekem ferfias. Ráadásul az emberek soha nem tudják megjegyezni, mert a gyakoribb hasonló néven hívnak. Extra gáz
20#
Ezzel en igy vagyok hogy felmenöim nevét nem hasznàlnàm, de mert megtisztelem öket azzal hogy azok a nevek hozzajuk tartoznak nem ismételhetök. Nem potolhatok ök maguk. A nagyi meg dédnagyi. Mrgha tetszene is a nevük.
Amugy gyerekmondasok közt akadt olyan is, hogy neki miert anyuja nevèt kell viselnie magàn, a tesoja meg miert kaphatott sajàt nevet. Azt feltételezte ebböl, hogy öt kevésbé szerethetik.mert nincs sajàt neve.
"Mi az hogy klón?"
Nem talalok erre jo kifejezest.
Szoval miert erzi vki ugy hogy hasonuljon a gyereke a többihez!
"Ahogy előttem írtak, a gyakori nevek a normális nevek. "
Emlékszem amikor egy celeb miatt felmerült a Benett név és mennyien leszólták, hogy idétlen. Most benne van a top 5-ben.
A Zoé szintén, a Szofikról már ne is beszéljünk. Nolen, Elizabet, Nikolasz, Zorka, Félix.... Csak néhány nem megszokott név a top 50-ből.
Tehát nem állja meg a helyét, hogy csak "normális" nevek vannak ott.
Nekem normális az Angéla, Júlia, Lídia, Mónika stb. megsincs a listán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!