Milyen kizàrolagos indittatàsbol ad vki a gyermekének gyakori nevet? Pl miért nevezi el vki a gyerekét a milliomodik Àdàmnak el azon kuvül hogy tetszik neki a név? Nem zavarja öket hogy masik milliot is igy hivnak?
Kizarolag az erdekelne aki megnezi elöre a mostanaban született gyerekek neveinek listait, kiszurja a tetején hogy leggyakrabban adott nevek Àdàm Levente Bence es tarsai, es ebböl a hàrombol(x szamu leggyakrabban adott nevekböl) vàlaszt akkor.
Miert akarhat vki(nem egyedi eset), tucatnevet adni a gyerekének?
29# ez megint màs.
De van akiket kizarolag/elsösorban az motival hogy tucatnév.
Nekem gyakori vezetéknevem+keresztnevem van. Az osztályomban volt még egy ugyanolyan nevű lány. Egyikünknek lett beceneve, tehát 8 évig nem szólították az egyikünket a nevén. A munkahelyemen szintén volt egy ilyen nevű hölgy és folyamatosan összekevertek minket. Én kaptam az ő meeting meghívásait, a portás sokszor mást értesített, ha csomag érkezett stb.
Szerintem ez sem jó.
Egy ritka vezetéknévhez teljesen jó egy top 10-es név, de egy gyakori vezetéknévhez én a saját tapasztalatom alapján nem adnék gyakori keresztnevet.
Annának neveztem el a lányomat. Olyan 6 éves koromban döntöttem el, hogy ha valaha lányom lesz, ez lesz a neve. A születése évében ez volt a leggyakrabban adott név és azóta is nagyon gyakorinak számít. Soha egyetlen ilyen nevű gyerek nem volt se bölcsődében, se óvodában, se iskolában körülötte és az elmúlt 17 év alatt se találkoztunk a korosztályában ilyen nevűvel. Személyesen nekem egyetlen Anna nevű ismerősom van, ő nálam jóval idosebb.
Nem kell ezzel foglalkozni, hogy milyen gyakori. Attól, hogy hivatalosan X evben ez a legygakoribb nev es mondjuk 345ezer gyerek kapja, simán lehet, hogy a közvetlen környezetemben egy sincs. Egy naygon ritka névnél is elofordulhat, hogy hirtelen sok lesz belőle.
"Senkinek a gyereke nem lesz különösképpen egyedi a nevével,"
De minden anyànak a sajàt gyereke nem tucat hanem "különösebb"
Ezert sem èrtem a tucatnévvàlasztàst.
Nem a névtöl kene különösebbnek lennie (mint a kisebbségnél), hanem önmagàban az anyai szemmel. Ergo hogy passzol ehhez az anyai érzéshez a tucatnév?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!