Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Közös felügyeleti jog, 1hétig...

Közös felügyeleti jog, 1hétig itt, 1hétig ott?

Figyelt kérdés

4 és 6 éves gyerekek.

Akinél így van tudna mesélni?

#apa #gyerekek #válás #felügyelet #Közösfelügyelet
2020. júl. 8. 09:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
54%
Azt sem tudnám követni, mit kell másik héten vinni oviba, suliba, edzésekre, be van-e fizetve kéthavonta a karate meg mit gyakoroljunk a logopédussal... és mindenhol két rend mindenből, mintha nem kettő, de négy gyerek lenne, vagy folyton promptra mosni, mintha mindig táborozni mennének. Szerintem ez max. csak akkor működik, ha a felek közel laknak egymáshoz és az intézményekhez és mindennap beszélgetnek telefonon - akkor meg aztán tényleg "könnyű" úgy újat kezdeni érzelmileg is. Na meg mi van, amikor az egyik félnél új gyerek születik, akkor az maradhat egy helyben, csak őket passzolgatják...
2020. júl. 8. 12:22
 12/28 anonim ***** válasza:
46%
Lehet az apa is az elsődleges igen. Csak ez a ritkább, nyilván. Illetve azt mondják gyerekpszichológusok, hogy egészen kicsi gyermeknek az elsődleges gondozó a legfontosabb, és ez nyilván mai világunkban már csak gazdasági okokból is javarészt az anya szokott lenni. Egy a fontos, legyen 1 stabil személy, 1 stabil lakás, szoba, 1 stabil rendszer, amiben él.
2020. júl. 8. 12:52
 13/28 A kérdező kommentje:
Nálunk 1 példa van előttünk a barátom és az exe. Miattuk gondoltunk mi is erre. Ők úgy oldották meg pl a ruha kérdést,hogy itt is van ruhája meg ott is nem bőrönddel járnak ide-oda csak az alvókát és az aktuális kedvenc játékot viszik. Nálunk is simán van annyi ruha, hogy ez kivitelezhető aztán majd mind a ketten vásárolunk a gyerkőcöknek ahogy kinövik, játékkal, könyvekkel ugyan így. A nagy elsős lesz, de olyan iskolában ahol csak hétvégén kell hazahozni a táskát és akkor is csak akkor ha tanulni kell valamit a váltást péntekre tervezzük tehát aki pénteken megy érte az viszi haza a táskát ha kell.
2020. júl. 8. 13:02
 14/28 anonim ***** válasza:
66%
Nezd, ki lehet próbálni. Pláne így szünet alatt. De figyelni kell a gyerekeket, jó e nekik így és nagyon fontos, hogy az anyuka meg te normálisan kommunikáljatok.
2020. júl. 8. 13:09
 15/28 anonim ***** válasza:
39%

Persze lehet az apa az elsődleges, de a legtöbb helyen nem így van, bár tényleg hiányzik az apapélda a társadalmunkból. Azért nem tartom jónak, mert a gyerek helyében én sem örülnék annak, ha egyik héten itt, a másikon meg ott laknék, miközben minden más is annyira megváltozott. Pl. ez egyik héten ez a fogkefém, a másik héten meg amaz. Apánál kaphatok reggelire kakaót és nézhetek mesét, anyával mindig elalszunk és sietni kell (vagy fordítva). Az egyikkel az a játszótér esik útba, ahová a haverok járnak, a másikkal nem esik útba semmi és sokáig ülünk a buszon, ezért később érünk haza. Akkor meg pláne nehezedik a helyzet, ha valamelyikőtöknél egy új embert és szokásait is el kell fogadnia a változások mellé. És nem biztos, hogy a gyereken külső személy látni fogja, hogy nem jó ez így, vagy ő szól érte, csak csendesebb lesz vagy verekedősebb...

Én inkább arra szavaznék, hogy ki lehet alakítani olyasmit, hogy x. napokon apa vagy anya megy érte és viszi ide-oda, meg persze máshol lakik a szünetek felében és kéthetente hétvége. (Nem is beszélve arról, mi áll majd a lakcímkártyán, meg ha újra be kell zárkózni hónapokra.) Ha kamaszok lesznek, és összevesznek majd azzal, akinél laknak, úgyis megjelennek a másiknál :D

Valószínűleg mi is válni fogunk, mert lassan egy éve vagyunk külön, 6 és 9 évesek a gyerekeink és sajnos nincs jó megoldás, csak kisebbik rossz, hatalmas kudarc és gyász nekem az egész, hát még milyen lehet a gyerekeknek, hogy hol eltűnik, hol visszajön valaki aki eddig mindig ott volt. Kell a stabilitás az apróságokban. Ja és nálunk is az volt, hogy nem kell hazahozni a táskát, aztán fél év múlva már mégis kellett.

2020. júl. 8. 16:10
 16/28 A kérdező kommentje:
Mindenképpen megpróbáljuk. Köszönöm a válaszokat!
2020. júl. 8. 23:01
 17/28 anonim ***** válasza:
16%
Újabban divat, kényelmes ez így apának is, mert nem kell gyerektartást fizetni. Szabadideje meg így bőven van mindenkinek új párt keresni. Viszont, hogy a gyerekeknek ez mennyire jó, azt én vitatnám. Többen is írták előttem, hogy a gyereknek állandóság kell. És pl. hol az iskola? Az én szüleim elváltak, és két külön településen éltek. 2 helyre jártam volna iskolába? Vagy vidékről ingáztam volna busszal a városi iskolába, és 2 órával előbb keltem volna fel? Hacsak nem a szomszédban laknak, szerintem ezt sem ártana ám figyelembe venni.
2020. júl. 8. 23:19
 18/28 anonim ***** válasza:
68%

"Újabban divat, kényelmes ez így apának is, mert nem kell gyerektartást fizetni."

Jaja. Így a havi 25-30 ezer tartásdíj és nulla gond helyett kb a dupláját költi a gyerekre és még törődik is vele. Igazad van, sokkal kényelmesebb neki.

Amúgy agyilag nem kicsit vagy zokni. Evidens, hoyg ez a módszer csak és kizárólag akkor működik, ha a szülők egy településen élnek.

2020. júl. 9. 06:04
 19/28 pszichomókus_ válasza:
49%

Én ismerek egy családot, ahol 5 és 8 évesek a gyerekek, és így van. Anyától 10 perc gyalog az ovi / iskola, apától 15 perc autóval. És úgy látom, hogy működik. Két felnőtt, azzal nagyon egyetértek, náluk úgy látom ez van.

Azért is írom ezt, mert mi is hamarosan ezeken az opciókon fogunk sajnos-hálIstennek gondolkodni... És én meg azon gondolkodtam, hogy szerintetek pl. az milyen, hogy elváltunk, de néha még elmegyünk majd közösen kirándulni mondjuk. Vagy nagyon jó barátunk esküvőjére, ami néhány hónap múlva lesz - lehet együtt menni...gyerekek+mi...? -nyilvan ha tudunk jóban maradni.

2020. júl. 9. 07:12
 20/28 anonim ***** válasza:
35%

"És én meg azon gondolkodtam, hogy szerintetek pl. az milyen, hogy elváltunk, de néha még elmegyünk majd közösen kirándulni mondjuk. Vagy nagyon jó barátunk esküvőjére, ami néhány hónap múlva lesz - lehet együtt menni...gyerekek+mi...? -nyilvan ha tudunk jóban maradni."

NE. Hamis reményt ad a gyerekeknek

2020. júl. 9. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!