Közös felügyeleti jog, 1hétig itt, 1hétig ott?
4 és 6 éves gyerekek.
Akinél így van tudna mesélni?
Persze lehet az apa az elsődleges, de a legtöbb helyen nem így van, bár tényleg hiányzik az apapélda a társadalmunkból. Azért nem tartom jónak, mert a gyerek helyében én sem örülnék annak, ha egyik héten itt, a másikon meg ott laknék, miközben minden más is annyira megváltozott. Pl. ez egyik héten ez a fogkefém, a másik héten meg amaz. Apánál kaphatok reggelire kakaót és nézhetek mesét, anyával mindig elalszunk és sietni kell (vagy fordítva). Az egyikkel az a játszótér esik útba, ahová a haverok járnak, a másikkal nem esik útba semmi és sokáig ülünk a buszon, ezért később érünk haza. Akkor meg pláne nehezedik a helyzet, ha valamelyikőtöknél egy új embert és szokásait is el kell fogadnia a változások mellé. És nem biztos, hogy a gyereken külső személy látni fogja, hogy nem jó ez így, vagy ő szól érte, csak csendesebb lesz vagy verekedősebb...
Én inkább arra szavaznék, hogy ki lehet alakítani olyasmit, hogy x. napokon apa vagy anya megy érte és viszi ide-oda, meg persze máshol lakik a szünetek felében és kéthetente hétvége. (Nem is beszélve arról, mi áll majd a lakcímkártyán, meg ha újra be kell zárkózni hónapokra.) Ha kamaszok lesznek, és összevesznek majd azzal, akinél laknak, úgyis megjelennek a másiknál :D
Valószínűleg mi is válni fogunk, mert lassan egy éve vagyunk külön, 6 és 9 évesek a gyerekeink és sajnos nincs jó megoldás, csak kisebbik rossz, hatalmas kudarc és gyász nekem az egész, hát még milyen lehet a gyerekeknek, hogy hol eltűnik, hol visszajön valaki aki eddig mindig ott volt. Kell a stabilitás az apróságokban. Ja és nálunk is az volt, hogy nem kell hazahozni a táskát, aztán fél év múlva már mégis kellett.
"Újabban divat, kényelmes ez így apának is, mert nem kell gyerektartást fizetni."
Jaja. Így a havi 25-30 ezer tartásdíj és nulla gond helyett kb a dupláját költi a gyerekre és még törődik is vele. Igazad van, sokkal kényelmesebb neki.
Amúgy agyilag nem kicsit vagy zokni. Evidens, hoyg ez a módszer csak és kizárólag akkor működik, ha a szülők egy településen élnek.
Én ismerek egy családot, ahol 5 és 8 évesek a gyerekek, és így van. Anyától 10 perc gyalog az ovi / iskola, apától 15 perc autóval. És úgy látom, hogy működik. Két felnőtt, azzal nagyon egyetértek, náluk úgy látom ez van.
Azért is írom ezt, mert mi is hamarosan ezeken az opciókon fogunk sajnos-hálIstennek gondolkodni... És én meg azon gondolkodtam, hogy szerintetek pl. az milyen, hogy elváltunk, de néha még elmegyünk majd közösen kirándulni mondjuk. Vagy nagyon jó barátunk esküvőjére, ami néhány hónap múlva lesz - lehet együtt menni...gyerekek+mi...? -nyilvan ha tudunk jóban maradni.
"És én meg azon gondolkodtam, hogy szerintetek pl. az milyen, hogy elváltunk, de néha még elmegyünk majd közösen kirándulni mondjuk. Vagy nagyon jó barátunk esküvőjére, ami néhány hónap múlva lesz - lehet együtt menni...gyerekek+mi...? -nyilvan ha tudunk jóban maradni."
NE. Hamis reményt ad a gyerekeknek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!