Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Átruházhatom az édesanyámra a...

Átruházhatom az édesanyámra a felügyeleti jogot?

Figyelt kérdés
Röviden a lényeg hogy túl vagyunk a tárgyaláson, az enyém a felügyeleti jog, de az életkörülményeink megváltoztak ezért ki kell mennem külföldre dolgozni! A 3éves kisfiamra addig az édesanyám vigyázna, az apukájának van havonta 4 nap láthatása, de attól tartok hogy hogy nem hozná haza az anyukámhoz! ezért lenne erre szükség!

2013. márc. 31. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
61%

Ha az apuka is kéri, hogy nála legyen a gyerek, akkor neki van nagyobb esélye.

Hacsak nem tudod bizonyítani, hogy az apja fizikailag vagy lelkileg bántalmazza a gyereket.

2013. márc. 31. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
Hát ha elkezdesz variálni ismét meg fogják vizsgálni a körülményeket. Ha nem tudod eltartani, akkor lehet, hogy újratárgyalják, és az apának ítélik.
2013. márc. 31. 15:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha te nem tudod nevelni a gyerekedet, akkor arra az apja jogosult, nem a nagymama. A külföldi munka nem biztosíték, arra, hogy el is tudod majd tartani.

Egyezzetek meg az apukával, hogy amíg külföldön vagy, nála legyen a gyerek.

2013. márc. 31. 15:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem véletlenül nem akarom h nála legyen, nem kiköltözni akarok csak fél.egy évig kint dolgozni....

az apja 3hónapja nem látta, nem érdeklődött utána, tehát gondolhatjátok h mennyire érdekli a gyereke...

ha pedig "oda is adnám" amíg kint vagyok, biztos hogy nem nevelhetném miután hazajövök!

tehát mindenképpen az anyukámra hagyom itthon!

A kérdés az h hogyan lehet ezt lepapírozni!!!???

2013. márc. 31. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:

szerintem onnantól, hogy kimész fél-egy évre, apa esélyei iszonyatosan megugranak.

nem megoldható, hogy kividd magaddal? esetleg nagymamát is így tudna neked segíteni a nagyi, vigyázna a gyerekre míg dolgozol?

bár nem vagyok hozzáértő, csak józan paraszti ésszel gondolom ezt. nem hinném, hogy a felügyeleti jogot csak úgy át lehetne ruházni, gondolom akkor újabb vizsgálatok lennének ahol nyilván előkerülne az apa

2013. márc. 31. 21:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Nos, következő a helyzet:

Az apukámat 2-3hét múlva műtik és valószínű h utána le is százalékolják:( hónapokba telik amíg felépül... az anyukámnak a jövő hónapban jár le a munkanélkülije, és apu miatt nem is tudna dolgozni, én itthon hiába dolgoznék nem mennénk vele sokra! Viszont 4-6 hetente hazajárnék összesen lenék kint kb egy évet amíg "kimászunk a szarból". A picit több okból sem tudnám kivinni pl az apja nem egyezne bele :( ahol tud kicseszik velem/ velünk! most sem látogatja a gyereket, de ha megtudná h kimegyek tuti h jönne érte, ezért kell h anyumnak épp olyan joga legyen a gyerekhez mint nekem! Tudom h fura a helyzet, de nem fogok lemondani a fiamról és a szüleimet sem szeretném cserben hagyni :'(

2013. márc. 31. 23:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Jah elfelejtettem: eddig sem vizsgáltak semmit, közös megegyezéssel marad nálam a babyke!
2013. márc. 31. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!