6 éves kisfiam balkezes. Hogyan segítsek neki?
Figyelt kérdés
Nagyon nehéz neki dolgokat megtanítanom pl.cipőkötés,írás..stbMilyen tanácsokat tudtok adni hogy megkönnyítsem mind kettőnk dolgát?És igaz az hogy a balkezesek nehezebben tanúlnak meg dolgokat?2008. nov. 25. 12:45
1/5 anonim válasza:
Balkezes vagyok, és nem tanultam nehezebben semmit, mint jobbkezes társaim. Jobb kézzel pl. képtelen lennék írni.
Ha nagyon nehezen boldogulsz, vannak balkezeseknek készített tárgyak, ilyen boltok, ahol be lehet szerezni, nekem mondjuk nem szükségesek, de van, akinek kell, és azoknak hasznos, ilyeneket nézegess, és szerezz be, és ott esetleg adnak tanácsot is, hogy hogyan segíthetsz neki te.
2/5 anonim válasza:
Az nem igaz, hogy a balkezesek nehezebben tanulnak meg dolgokat. Ez akkor igaz, mikor erőszakkal átszoktatják őket a jobb kézre (sajnos ez régebben elég bevett szokás volt). Ilyenkor szegény gyerek tényleg 'megzavarodott' kicsit, és akár tanulási problémákat is okozhatott. Szerencsére erről leszoktak a pedagógusok.
3/5 anonim válasza:
Én is balkezes vagyok és nem emlékszem, hogy bármilyen dolgot is nehezebben tanultam volna meg, mint mások. Kivéve a kötést és a horgolást háztartástan órán, mert a tanítónéni beparáztatta magát, hogy balkezes vagyok és akkor biztos szerencsétlenkedni fogok, így belekavarta saját magát. Na mindegy. Gitározni is bal kezes gitáron tanultam. A tanár először nagyot nézett, aztán kitalálta, hogy úgy fogjuk fel mintha egymás tükörképei lennénk. Ez szerintem egy nagyon jó módszer!!!! Pl a cipőfűzőt szerintem úgyanúgy kötik meg a balkezesek is, mint a jobb kezesek. Ezt is meglehet próbálni a tükörképes mószerrel. Én pl a kést és a villát is úgy fogom, mint a jobb kezesek, mert úgy tanultam meg és semmilyen gondot nem okoz. Az írást az iskolában eleget fogja gyakorolni. Szerintem menni fog az idővel, de a tanító néninek értenie kell ehhez is.
4/5 anonim válasza:
Én sajnos még abban a rendszerben nőttem fel hogy balkezes létemre a jobbal kellett írnom, és lekötötték a balt.Ez sok nehézséget okozott.A kislányom is bal kezes lett , és mindent ugyanúgy csinálunk mint ha jobb kézzel csinálnánk.A cipőkötést tükör teknikával oldottuk meg.Szóval nem mellette voltan hanem szembe vele, és úgy tanítottan, de különben nem hiszem hogy sokat kellene ezzel bajlódni, mi sem tettük,majd magától rájön sok dologra hogy neki ezt, vagy azt hogy kényelmesebb fogni, vagy rakni.
5/5 anonim válasza:
Az előttem szólóval maximálisan egyetértek. Nem kell túlbonyolítani (nem rossz értelemben írom), néha az okozza a legnagyobb problémát. A tükör módszer ezek szerint mánál is működik. Ez a legegyszerűbb.. (A 3. voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!