Tényleg akkora tragédia, ha 7-9 éves gyerekek felnőtt felügyelete nélkül vannak a játszótéren?
Rokon gyerek, 12 éves, saját ház elől akarták kocsiba lökni. 4-en játszottak kint, falu vége, nem város. Hangos volt és határozott, utolsó pillanatban úszta meg.
Nem tudom, mennyire általános, de itt Bp-en is volt balhé abból, hogy egy őrült nő a játszótereket járta és gyerek nélkül beült nézelődni, volt akinek a kezét is megfogta, hogy menjen ki vele. (3. kerület, nem nyócker)
Szóval a véleményem igen, az, hogy valós a veszély.
Nem azt mondom, hogy mindenhova menjen 20 évesen is vele az anyuka, de azt igen, hogy nem érdemes egyedül menni, legyenek barátok, csoport körülötte, akik védőburokként figyelnek egymásra, bulin és csak egy sétán is. Mert ez nem a hetvenes évek vége, sajnos, ahol lehetett vadkempingezni meg stoppolni kockázat nélkül.
De ilyen alapon kb a kezedből is kikaphatják a babát. Értem az érveket, de szerintem egy adott helyzetet egyedileg kell megítélni. Pl ha egy olyan játszó, ahol sokan vannak és ismerik egymást? Meg azért egy zárt játszóról egy 9 évest erőszakkal nem túl könnyű kivinni.
Szerintem érdemes ezt a szülőre bízni és nem megelőlegezni, hogy úgysem nézi az ablakból, csak mert a Te rokonoddal ez történt.
Mivel sok-sok válasz érkezett nem olvastam. Én úgy vélem, hogy a környéktől is függ, milyen emberek laknak arra.
Viszont, szerintem, kérdező, de egy kicsit összemosod a te kérdésed a másikéval, bár lehet, hogy én emlékszek rosszul, viszont az utóbbi legalább egy hónap kérdéseit a kisgyermek résznél mind olvastam.
És azok közül csak egy hasonlít a kérdésedre, az is csak félig. Ugyanis ott volt egy bökkenő! Annál a kérdésnél 12 éves gyerekkel ment egy KÉT(!) éves játszani, bandázni...
Nagyon nem mindegy, hogy két éves, 5-6 éves, vagy 7 éves. Én egy hét évest esetleg elengednék, de őt is csak akkor, ha nem túl veszélyes a környék, és ha ismerem a pajtásai többségét már korábban, játszótérről, meg a szüleiket legalább egy picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!