Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg akkora tragédia, ha...

Tényleg akkora tragédia, ha 7-9 éves gyerekek felnőtt felügyelete nélkül vannak a játszótéren?

Figyelt kérdés
Itt az egyik kérdésben láttam, és nagyon leosztották a kérdezőt. Oké, tudom, hogy más most, mint húsz évvel ezelőtt, de minket (kisváros) simán elengedtek játszóterezni, parkba, elküldtek a boltba tejért meg ilyenek. Oké, biciklizni csak a járdán, strandra nyilván nem, csak 14 éves korunktól.

2020. jún. 28. 14:45
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért lenne provokáció. Mégis kit kérdezzek meg akkor, ha még itt sem kérdezhetek? Lakótársaim szerint tök okés, ha alsósok szülő nélkül lemennek a játszótérre.
2020. jún. 28. 15:44
 12/26 anonim ***** válasza:
27%
Ha lakótársaid vannak, akkor nem vagy abban a korban vagy helyzetben, hogy ezt megítéld. Felnőtt emberek másképp látják, mint a tinik.
2020. jún. 28. 15:47
 13/26 anonim ***** válasza:
58%
Falun nőttem fel. 5 évesen egyedül voltunk a játszótéren az utca végén, elsős koromtól egyedül mentünk iskolába. 2 lányom van, a nagy most megy negyedikbe, a kicsi elsőbe. Sehova sem mehetnek egyedül. Régen nem volt internetes bűnözés, gyerekrablás, egymillió autó az utakon. Arról nem is beszélve, hogy régen figyeltek egymásra az emberek, nem volt közönyösség, mint most. Most ha bárki elájul, inkább átlépnek rajta, minthogy segítsen bárki.
2020. jún. 28. 16:00
 14/26 A kérdező kommentje:

12.

Lakótársaim vannak, mert nem tudok megengedni maganak egy lakást. Nem vagyok tini, 30 éves vagyok.

A rendes, nem kötekező válaszolóknak köszönöm a válaszokat.

2020. jún. 28. 16:06
 15/26 Derjaderja ***** válasza:
73%
Szerintem belefér ha pl bekerített a játszótér és lelátni az ablakból.
2020. jún. 28. 16:35
 16/26 anonim ***** válasza:
31%
Mert ha megáll ott egy furgon, bevágják a kölyködet és elhúznak vele (valós példa rokonoknál a ház előtt) akkor baromi sokat érsz vele, ha épp látod. Arról nem beszélve, hogy pont nem fogsz ott állni és nézni az ablakból, mert az az anya, akinek ez belefér, az nem fog ott dekkolni. Pont leszrja.
2020. jún. 28. 16:37
 17/26 Derjaderja ***** válasza:
70%

Hát en 8 évesen busszal es egy nehéz kereszteződésen át jártam már suliba, hagyjuk már.

Ahány gyereket rabolnak el, en ettől nem félnék, ilyen alapon 17 évesen se menjen a lány bulizni? Nem hiszek ebben a túlvédésben őszintén szólva.

Megbízható 7-8 évest siman elengednék suliba, kisboltba vagy zárt játszóra.

2020. jún. 28. 16:41
 18/26 anonim ***** válasza:
19%
Akkor engedd! Az enyém nem lesz a híradóban, lesz elég műsoridő a tiédnek. 17 évesen se engedem el egyedül bulizni.
2020. jún. 28. 16:44
 19/26 Derjaderja ***** válasza:
75%
Bocs, de akkor ő majd a pszichiátrián lesz, nem a híradóban szegény.
2020. jún. 28. 16:48
 20/26 A kérdező kommentje:

Tényleg ekkora veszélyforrás manapság az, hogy valaki elrabolhatja? Nem kamukérdés, komolyan kérdezem.

Van egy barátnőm, mindenhova az anyukája kísérte még középiskolás korában is, neki az a mániája, hogy elrabolják a mai napig. Ő most 35. Nálunk ez nem volt, mi gyakorlatilag mehettünk szabadon, ahova akartunk, csak mindig volt egy idő, amire otthon kellett lenni.

2020. jún. 28. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!