Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha valaki ezt látja a nyílt...

Ha valaki ezt látja a nyílt utcán mit tehet?

Figyelt kérdés

Az autó lefékez, de elképesztően hirtelen. Az autót vezető nő kiugrik, rángatja az anyósülés felőli ajtót, aztán a mögötte lévőt felváltva míg végül sikerül kinyitnia. A gyerek ekkor már látszik hogy nem ül a helyén, a testvére felé menekül az autóban, aki mellette ült. A nő behajolva az autóba üvölt és közben üti a gyereket, aki olyan 4 maximum 5 éves. Mint hallhatja az egész utca a probléma forrása az, hogy a gyerek a szélvédőt dobálta valamivel. Ilyeneket ordít a nő, hogy "Dobálózol még?" "Azt akarod, hogy meghaljunk?". Ezután kirángatja a gyereket, aki üvölt, és leönti vízzel egy flakonból, amiért hisztizik. Közben már azt mondja, hogy "Megmondom apádnak, hogy nem megyünk délután sehova!" Visszaülteti a gyereket az autóba, dd az ablak le van engedve, és mikor elindulnak, méterek is hallani, hogy üvölti a nő az előzőeket.

Többen láttuk. Az egész 3 percnél nem lehetett több. Az egész úgy játszódott le, mint egy film, teljesen lebénultunk. Férfiak is voltak mellettem, ők sem tudtak megszólalni. Gondolkozni sem tudtam, nemhogy cselekedni bármit.

Elmondani sem tudom milyen rosszul érzem magam amióta ezt láttam, sírni kezdtem miután ezt láttam.

Ilyenkor mit lehet tenni? Semmit? Hagyni kell, mert ehhez van joga a szülőnek? Megalázta a gyereket. Nemcsak azzal, hogy megütötte, hanem hogy ezt a nyílt utcán csinálta.

Végiggondolva ti egy ilyen esetben mit tennétek? Lefogadom sokan ugyanúgy semmit sem tudtatok volna. De mégis! Ha legközelebb valami hasonlónak lennél szemtanúja mit tennél? Tennél bármit? Borzalmas elképzelni, hogy ilyen nők gyerekeket nevelnek!

2020. jún. 28. 12:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
80%
Nekem az jött le kérdező hogy te szeretsz mások életével foglalkozni. Most ennek a kérdésnek is max annyi értelme volt hogy azt hitted, majd jól kibeszelheted milyen szar anya az ilyen.
2020. jún. 28. 16:58
 32/73 anonim ***** válasza:
88%

Sokat sajnos nem tehet egy külső szemlélődő. Igaz, nem mindegy, hogy mennyire/hogyan verte meg a gyermeket. Odasuhintott neki párszor a fenekére, vagy ököllel verte a fejét? Nagyon nem mindegy.

Nem tudhatjuk, mi volt az előzmény. Lehet, hogy egész éjjel nem aludtak valami miatt. A gyerek(ek) egész nap nyűgös(ek), ahogy anyuka is. Aztán elindulnak bevásárolni, gyerek elkezd dobálózni, mert nem kap meg valamit a boltban. A hiszti már tart reggel óta, és anyuka tartja magát. A gyerek egy óvatlan pillanatban egy tele üveggel fejen dobja a forgalmas úton vezető anyukát, akinek elpattan az utolsó idegszála is, amikor épphogy nem okoz balesetet... Ez egy variáció.

Az is lehet viszont, hogy folyamatosan bántalmazza a gyermeket - nem lehet kizárni. Sajnos egy 3 perces jelenetből nem lehet megmondani.

Anyuka biztos szörnyen érezte magát utána, de ha épp elüt valakit, vagy miatta hal meg valamelyik gyerek a háta mögött, akkor még szörnyebben érezné.

2020. jún. 28. 16:59
 33/73 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudhatod az elozmenyeket. Lehet mar elmondta neki 125x hogy hagyja abba. O meg vezet kozben, kozben a masik gyerek esetleg ordit, a nagyobbik hisztizik valamiert, lehet ezen kivul rossz napja is volt, meleg volt. Nem tudhatod. Lehet a vilag legjobb anyukaja is. Barmi tortenhetett elotte, semmit se tudsz az eleterol. Ennyire durva jelenet nalunk meg nem volt, de pl 5 eves uncsitesonal mar lattam olyan bicskanyitogato magatartast, h ha vezetes kozben csinalta volna, nem

Is tudom mit csinal vele az apja. Az en 3.5 eves gyerem a multkor, ugy h elotte millioszor elmondtam neki, h ne tegye, felemelte a 9 honapos testveret es fejjel leejetett a padlora. Ott en is megborultam es nagyon kiabaltam vele es kettot rahuztam a fenekere es felvittem a szobajaba gondololkozni par percre. Nem vagyok ra buszke. De azon a napon ez mar a sokadik csepp volt a poharban. Ha valaki az alapjan az 5 perc alapjan itelne meg engem, azt mondana rossz anya vagyok, pedig a lelkem kiteszem ertuk, imadom oket. Ne itelkezz, mert semmit nem tudsz errol az anyukarol.

2020. jún. 28. 21:11
 34/73 anonim ***** válasza:
76%
A többséggel értek egyet. Irom ezt ugy, hogy soha, egyszer sem utöttem meg a gyerekemet, aki már kamasz, valószínű egy olyan helyzetben sem utöttem volna meg, de az biztos, hogy úgy kiabáltam volna rá, hogy egy életre megjegyezze. Nem ítélem el az anyát, a gyereknek éreznie kell a tette súlyát. Kérdező, ha egy idegen felnőtt szándékosan piszkál téged vezetés közben és majdnem karambolozol, te nem orditanál rá durván, és esetleg nem nyomnál le neki egy két maflást? Mert én igen.
2020. jún. 28. 21:14
 35/73 anonim ***** válasza:
19%
Milyen érdekes ,hogy aki nem ért azzal együtt ,hogy gyerekkel nem viselkedünk így !Nem verjük és főleg nem szégyenitjük meg mások előtt azokat lepontozták! Igaz nem sokan voltunk...szomorú ,hogy aki nem veri a gyereket stb.az a rossz! 2,5 éves ! Mindig jó gyerek! A barátnőm gyermeke egy idős vele és ő ős úgy gondolkodik mint én !Az övé is nagyon jó gyerek! Miért ? Mindig minden helyzetben higgadtak maradunk ,még ha nehéz is sokszor ! Ezt ők érzik és meghálálják! Többet nem is írok ,mert ez is le lesz úgyis pontozva! Én egyszerűen inadom a gyerekem és tisztelem! Akik szerint meg van az a helyzet hogy meg kell verni egy kisgyereket ...nos...előbb nézzenek magukba!
2020. jún. 28. 23:46
 36/73 anonim ***** válasza:
71%
Ugyanez a járdán más tészta lenne. Kocsiban, vezetés közben, úgy, hogy bent ül az egész család, stb. nem. Nagyon nem mindegy, hogy kiragadod a környezetből a verést! Igenis vannak körülmények és azokat figyelembe kell venni!
2020. jún. 28. 23:48
 37/73 anonim ***** válasza:
76%

Nagymamám szokta mondani, hogy "inkább a gyerek sírjon, mint én."

Olyan szituációkra mondta ezt, amikor hangerővel és taslival nevelt veszélyes helyzetekben, mert sajnos olyan világ volt, hogy nem volt biztos, hogy lesz ideje kétszer elmondani, ott lenni a veszélyhelyzetben.

Mert ezzel nevelt és hatékony volt, egy olyan világban, ahol nem lehetett GYES-en otthon ücsörögni, bizony első hetek után kemény munka volt és 5-7 gyerek mellette. A rossz tettekre azonnali negatív visszajelzés volt a válasz a gyereknek, és nem szaranyaságból, hanem szeretetből, mert az életét jelenthette, ha megértette elsőre.

2020. jún. 28. 23:51
 38/73 anonim ***** válasza:
80%
Bocs, lemaradt a lényeg, amiért ezt elmeséltem: ha ez a gyerek nem érti meg, hogy amit csinál, az életveszélyes, akkor lehet, hogy jövő héten az egész család meghal. Inkább most sírjon emiatt, mint jövő héten búcsúzzon az egész család.
2020. jún. 28. 23:52
 39/73 anonim ***** válasza:
20%
Kedves kérdező ! Ne te kérj elnézést amiért nem vered a gyermeked! Megpróbálod másképp nevelni! Tessék pontozzatok csak tovább lefelé ! Én akkor sem vettem és soha nem is fogom meg verni! Párom is ezt mondta ! Öt soha nem verték meg még egy pofont se kapott soha és 4 én testvérek ! Voltak ők is rosszak ...csinált ő is sok hülyeséget ,de az anyukája soha nem bántotta őket!Imádom az anyukáját! Nagyon jó anyós ! Soha egy panaszom nem volt rá a 6 év alatt! Én is ilyen anya leszek/vagyok amilyen ő volt! Mondjuk talán mert meg vagyok elégedve az életemmel! Az is fontos! Szóval kérdező egy normális Anyának ez amit láttál nem lenne elfogadható ! Aki ilyet tesz nyilvánosság előtt az otthon is többször ! És pont ezért ilyen kezelhetetlen a gyerek! Ami nem a gyerek hibája! Mint írtam ,rossz és kezelhetetlen gyerek nincs! A gyerek mindig a szülő tükörképe ! Szóval azért ilyen az én kisfiam amilyen...... :)
2020. jún. 29. 00:26
 40/73 anonim ***** válasza:
75%
Mitől jó anya egy anya? Mert szerintem az, aki 2 perc alatt ítélkezik mások felett, és ezt a szemléletet adja át a gyerekének is, minden, csak nem az. Empátia, megértés, érzelmi intelligencia, elfogadás, sok mindenre szükség van ahhoz, hogy egy ember jó ember legyen. Aki szerint nem normális anya az, aki fáradt, elégedetlen az életével, túlterhelt, és rosszul cselekszik egyszer, amit egy vadidegen meglát, az nálam a lista alján van jóemberségből. Gondolkodj el azon, amit ide írtál, mert emberileg nagyon mélyen elgondolkodtató!
2020. jún. 29. 00:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!