Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyikünknek van igaza? Ti...

Melyikünknek van igaza? Ti mit tennétek? Etetés téma

Figyelt kérdés

Kisfiam 22 hónapos. Mostanában szokása lett, hogy kimászik az etetőszékből. Ma telt be a pohár, letettem a földre, és mondtam neki, hogy ennyi volt az ebéd, legközelebb csak uzsonna lesz. A leves 1/2-nél tartott. Párom nem helyeselte a döntésemet, szerinte ilyenkor tegyen vissza a székbe és egyen tovább, majd leszokik róla. Eddig ezt csináltuk, de azt hiszem vérszemet kapott, hogy neki mindent szabad, és egyre többször mászott már ki a székből.

Szerintetek?

2010. aug. 1. 13:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
Jól tetted,az enyémek 3,és 7 évesek,nehezen hívom őket asztalhoz,de arra,hogy:-figyu,ha nem eszel most legközelebb csak 4-kor érek rá enni adni-kijelentésemre jönnek.Nem fog éhen halni,tarts ki amellett amit mondtál,bármit gondol apuka.Nálunk is rájött apu,hogy sokkal könnyebb az életünk amióta nem kell folyton a gyerkőcökkel hadakozni!
2010. aug. 2. 07:50
 12/18 anonim ***** válasza:
neked van igazad! pár alkalom és megtanulja, hogy mi az, evésnél az azstalnál ülünk. ezt csak szórakozásból csinálja. köztes kajának kaphat gyümölcsöt, hogy megnyugodj te is, nem hal éhen, de mást nem.
2010. aug. 2. 12:48
 13/18 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van,jól csinálod!Az apukák már csak ilyenek:)Valószínűleg nem éhes a kisfiad,akkor majd eszik később.Esetleg ebéd előtt,ha eddig evett valamit tízóraira,akkor azt szűntesd be vagy csökkentsd a felére,hátha jobban fog ebédelni.Vagy 1 órával később ebédeljetek.Ennyi idős gyerekek már nem igénylik a napi 5x-i evést,lehet,hogy elég lenne 3-4x plusz a rágcsa,fagyi ami be-becsúszik tervezetlenül:)
2010. aug. 2. 14:46
 14/18 A kérdező kommentje:

Fejleményeink:

Tegnap a kisfiam durcásan ébredt a délutáni alvásból, láttam rajta, hogy vérig van sértődve. Nem volt hajlandó uzsonnázni sem. Ha nem, hát nem. Kimentünk a kertbe, és egész délután játszottunk, elmúlt a rosszkedve is. Vacsorára olyan éhes volt, hogy szó szerint "kétpofára zabált". Ma ebédnél mondtam neki, ha kimászik megint, akkor vége az ebédnek. Megette az egész tányér káposztát és még 2 buktát is bevágott utána, és végig a helyén ült. :) Apa csak nézett!

2010. aug. 2. 14:55
 15/18 anonim ***** válasza:

14:46!

Ne beszéld már le a napi 5x étkezésről. Mindenhol azt hallod, hogy így egészséges, egy nap 5x kell enni. Nekünk, felnőtteknek is így kellene. Ha ovis lesz, akkor is ennyiszer eszik majd.

2010. aug. 2. 17:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Gratulálok! :D Akkor apa is megértette, hogy a nevelés nem mindig leányálom, azért néha szükséges egy kicsit rossznak lenni, hogy elérjen valamit az ember...

Ügyes vagy, remélem az én fiamnál is beválik a dolog! A tied egyébként mennyi idős?

2010. aug. 2. 19:44
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja, 22 hónapos! Bocsika, már kicsit ki vagyok merülve. :)
2010. aug. 2. 19:45
 18/18 A kérdező kommentje:
Igen, 22 hónapos. Akaratos, hisztis és örökmozgó. Nagyon nehéz vele, és ezért voltam drasztikus. Nagyon sajnáltam, a szívem szakadt meg érte, de azt hiszem muszáj volt így cselekednem.
2010. aug. 2. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!