Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi segíthetne ilyen erős...

Mi segíthetne ilyen erős testvérféltékenységen?

Figyelt kérdés
Nővérem gyerekeiről van szó. A kislány 7 éves, az öccse hamarosan 6. A kisfiú nagyon sokat volt kórházban, 1 éves korától kezdve 4,5 éves koráig szinte ott élt. Tesóm mindig vele volt a kórházban, tesóm férje pedig rengeteget dolgozik vagy velük volt a kórházban és csak este volt otthon az unokahúgommal. Rá az ő szülei vigyáztak, vigyáznak. Unokahúgom emiatt teljesen elhidegült a szüleitől, apai nagyszüleit tekinti szüleinek. Nem akarom bántani tesómat, nem tudom elképzelni milyen érzés lehetett neki az egész, unokaöcsémet eddig 4szer kellett újraéleszteni, rettegett ha nem virraszt mellette akkor másnap nem kel fel. Hála az égnek jól van már, otthon van, szinte teljesen egészséges, ép, okos kisfiú. De a nővére gyűlöli. Voltak pszichológusnál, de nem volt semmi értelme, több alkalomra meg sajnos nincs pénzük. Ha a nagyszülők megölelik a fiút a kislány brutális sírásba kezd. Nagyon szeretik őt is természetesen, de nem bírnak mit kezdeni a helyzettel. Ezen kívül nincs semmi gond a kislánnyal, jól tanul, gyönyörűen rajzol, vannak barátai, okos. Az öccse nagyon szereti őt egyébként. Ma azt mondta nekem, hogy azt kívánja majd a szülinapjára, hogy a nővére szeresse meg őt. Ez egy nagyon nehéz helyzet, kérlek normális hangnemben írjatok de csak ha tudtok jó tanácsot adni. Köszönöm.
2020. jún. 21. 22:04
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Uh, nagyon sajnálom a kisfiút, jó gyerek. A kislánynak el lett rendesen magyarázva, hogy mi és miért történik/történt? Nagyon nehéz helyzet
2020. jún. 21. 22:12
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok idő, sok türelem, és sok szeretet.

Legyenek lányos napok, amikor a kisfiú marad a nagyszülőkkel, és anya apa csak az övé. Legyen közös program csak apával vagy csak anyával. Gondolom ha látja, érzi hogy a szüleinek nem csak a tesó létezik, talán idővel változnak az érzései, persze sok évet pótolni nem lehet.

2020. jún. 21. 22:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Mindig mondtuk neki, az ő szintjén vagy eljátszottuk babákkal, mesékkel. Az elején még nagyon kicsi volt ő is, hogy megértse miért van mindez, utána néha bemehetett hozzá a kórházba, de azt nagyon rosszul viselte (figyeltek hogy ne legyen semmi műszer vagy más rákötve akkor épp, hogy ne legyen ijesztő a számára). Utána meg kezdett elhidegülni a szüleitől is.
2020. jún. 21. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Van pszichológus ingyen is! A helyi Pedagógiai Szakszolgálathoz kellene menniük. Ott segítenek ingyen.
2020. jún. 21. 22:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
ìgy van ,ez az a kategória ahol pszichológus segítséget kérnék.
2020. jún. 21. 22:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez szörnyű helyzet. Sajnálom az egész családot, borzalmas lehetett átélni az egészet, most meg ez.

Szakember segítsége ilyen helyzetben nagyon indokolt lenne. Egy alkalom valóban nem ér sokat, itt évekre lesz szükség.

2020. jún. 22. 07:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus kell neki, nagyon hasonló helyzetben voltam én is kisgyerekként, testvérem évekig kórházban volt, apukám dolgozott, anyukám a testvéremmel volt, én pedig a nagyszüleimmel éltem. Csak rám másképp hatott a dolog, én eljátszottam, hogy beteg vagyok csak, hogy rám is figyeljenek és pánikoltam ha ki kellett menni a házból. Nagyon szorongós, pánikbeteg gyerek lett belőlem, így kerültem pszichológushoz és terápiára, ami segített. Ezen lehet segíteni, csak több időre van szükség, sajnos 1-2 látogatás nem elég a pszichológushoz. Ez egy nehéz és hosszú folyamat lesz.
2020. jún. 22. 08:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van, szakemberre van szükségük. Ezt tanácsold.
2020. jún. 22. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:
6%
Ez egy nagyon szomorú történet, és egyáltalán nem szép dolog hogy egy nyilvános fórumon ezen csámcsogsz. És ez nem testvérféltékenység, hanem egy komoly trauma.
2020. jún. 22. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!