Szétszednétek azért a kukàt mert lehet kidobta a kicsi a tejfogàt?(hosszú)
A kuka full tele van, pont le akartam vinni. Ételmaradékok miegymàs. Pont a legfolyósabb tapadosabb olajosabb dolgokat tartalmazza. Szoval nem èppen csak selejtezett iratok.
Kellene hozzà lelkierö rendesen, egy tejfogat bogaràszni benne.
A hàttere pedig az, hogy kiesett ugye a tejfoga. Pàrna alatt tartotta vigyàzott rà napközben, aztàn elmentünk a munkahelyemre és boltba. A boltban kegyetlenül viselkedett, azt hittem kifordulok màr az elején és nem veszek semmit fözni. A zöldségekkel szorakozott, mint vmi tekegolyokkal, sargadinnyét guritott az almàkba stb.
Mondtam neki, ez nem olyan mint a labda, nem érheti ütödés öket, mert ott bebarnul, inkàbb segitene hogy mit kell venni ottjhonra es azon jàrjon az esze, mondjon tippeket szerinte mi hiànyzik, ami leesett répa tegye vissza a helyere, javitsa ki a hibàjàt, vagy hazamegyek egyböl nem lesz vacsora.
Es mint vmi kiskamasz, hàt ö nem teszi fel.
Nem iron màr le végig de kb tehetetlennek is éreztem magam.de itközben sem volt semmi hazàig vele. Ugye pocsolyàk az úton. Hiaba mondtam hogy csinàlunk majd egy gumicsizmàs délutànt, most edzöben hagyja ki, felvisszük a cuccokat és lejövünk, nem èrt semmit.
Az hatott csak, amikor azt mondtam, hogy meg fogok irni mindent a fogtündèrnek. Amire kiabàlni kezdett, hogy neee es elsirta magàt.
Nagynehezen hazavergödtünk. El is felejtödött.kiszellözött az agyam.
Telik az este, aztàn eszébe jut, hogy szeretne almàt enni.
Erre aztàn beugrott minden vissza élénken. Mondtam nah erre lett volna eszed inkàbb, hogy hoztàl volna zacskot ügyesen, hogy egy két almàt beleteszel es vàsàrolgatsz te is.
Vagy mondd el szerinted mi lett volna a helyes magatartàs es legközelebb hogyan fogsz cselekedni egy boltban. Hogyan javitanàd most ezt ki. Hogyan vàsàrolnàl.
Közben faggatott arrol, hogy megirtam e. Mondtam neki nem, nem irtam levelet még neki. Majd azt irjuk milyen ügyes voltàl, HA kijavitod.
Erre elkezdett terelni, màsrol beszélni.
Visszatereltem, hogy szeretném hallani helyes jo dolgokra is az ötleteit.
Megint nem válaszol.
Igy màrmeg ez lett a téma, hogy bakker ha suliban is ezt fogod csinàlni(összel kezdi az elsöt), hogy te nem vàlaszolsz, miközben egy bocsànat vagy legalabb 2 szo csodàkat tenne, es ehelyett majd kapod a fekete pontokat, az nagyon nem lesz igy jo. Nem igy müködik a vilàg. Ha a fönököd is majd kérdez vmit, arra vàlaszolni kell.
Erre csak mondja azt, hogy màrpedig szerinte ö nem köteles vàlaszolni ha nem akar, nem kell mindenre vàlaszolni!
Aztàn elkezdett dohogni, hogy nem is vàrja inkàbb a fogtündert, ne jöjjön akkor!miközben tudja, hogy én hösként gyüjtöm a tejfogait.azaz a fogtündèr a dobozba varàzsolja, amit nagy becsben tartunk, de inkàbb én.es igazàbol lehet rajtam akar "bosszut"àllni ezzel, mert én is izgatottan vàrtam és néztük sokat az ablaknàl is stb.
Elment a nap.
Erre lefekvés elött kiderül, hogy nincs meg a foga. Öszinte fejjel közli de ismételte is, hogy csak megnézegette, nem tudja hova kavarodhatott el, biztos nem dobta ki.
Teljesen ugy tünik hogy igazat mond. Tényleg özike szemek, meg stb.
De akkor is csak "tünik".
Mert azèrt a keresés alatt is bevàgott pàr kiborito szemtelen dolgot csak màssal.
Zavar, hogy nincs meg a foga.
Zavar, hogy rossznak képzeli magàt es igy önigazolásként is rosszat cselekszik es zavar, hogy azt akarja, hogy hozzà ne jöjjön a fogtünder sem, azaz ezzel "alà is irni"hogy ö rossz. Zavar az hogy lenézi magàt. Hogy elutasitja a lehetöséget, hogy kijavithatja a hibàjàt. (Amugy nem làtszik ebböl de valojàban egy érzékeny jolelkü gyermek)
Szeretném ha azt làtnà, ö tud jo lenni ha akar, valojàban ö nem a rossz oldalon àll, mindent helyre lehet hozni, ö nem a "bünözö"egy jàtékban hanem a "rendör".
Nem akarom hogy torzuljon az énképe ezzel majdan kilogva a tàrsadalombol es a rossz társaságok felé huzva.
Szeretném ha hinni tudna magàban.
Ha meglenne a foga.
De most tényleg csipesszel kéne egyesével minden oldalrol àtnéznem mindent a kukàban.
De miért nem adsz rá gumicsizmát, ha látod, hogy sár és pocsolya van kinn?
Nem egyszerűbb, mint veszekedni vele, hogy ne pocsolyázzon?
Gyerek basszus, a pocsolya izgi, én vagyok a felnőtt, én vagyok az okosabb, nem hagyom addig elindulni otthonról amíg nem vesz fel gumicsizmát 🤦♀️
A 3 évesemnek én magam mondom, hogy ugorjon bele a pocsolyába, mert ha esik az eső, és sár van, van annyi eszem, hogy olyan ruhát adok rá, amivel játszhat a sárban.
Ne várd már el tőle, hogy se a boltban, se útközben, se sehol ne játszon, mert ő még gyerek, és nem felnőtt.
Szépen hagyom, hogy a boltig ki ugrálja magát a pocsolyákban, a holtig elfárad, és a boltban úgy viselkedik, mint egy kis angyal.
Ne csodálkozz, hogy nem lehet vele bírni se a boltban, se útközben, ha nem hagyod sehol szabadjára egy kicsit.
Egész nap vele vagyok, együtt dolgozunk.
Nem, pont nem ernék rà semmi hasonlora.sem fizikailag sem mentàlisan. De lehetetlenség levegönek nézni.
Van rajta gumicsizma ma, de az egész munkahelyem külsö területén is sarat csinàlt. Moshattam a falat is.most meg szabàlyosan kértem a fönököt hogy engedjen el mert nyakig sàr a gyerek.
Hàt nagyon nem örülnek.
Es szoval vissza kéne mennem. Vele.
Lassan ovi, de ez ll hasonlo megy sacc àprilis ota
Neked mindent a szádba kell rágni?
Ha elindulok a munkahelyemre a 7 éves gyerekemmel együtt, mikor 2 napja esik az eső, és minden tiszta sár, az a minimum, hogy gumicsizma, vízlepergetős nadrág, eső kabát, és egy váltó nadrág.
A gyerekednek se túl nagy élmény egésznap a munkahelyeden poshadni, ezért nem hibáztathatod őt.
Ha már ilyen helyzetbe kényszerültetek, ahelyett, hogy őt szekálod, és ki készíted magad idegileg, gondoskodj róla, hogy a gyereknek is elviselhető legyen az ott töltött idő.
És ha ehhez az kell, hogy 2 táska játékkal és váltó ruhával mész a munkahelyedre, akkor azzal.
De lehetetlenség levegönek nézni.
Még szerencse. Tényleg anya vagy?????
Akkor màr mennek a félreértések làtom.
Pénteken ragyogo napsütésben indultunk el edzöben.
Munkahelyen voltunk mikor kezdett esni. Elàllt. Igy utana bolt es go haza.
Ma gumicsizmaban vittem le.
A többit atfutottam hasonlo a hangnem.nem ilyen kioktatos vàlaszok hiànyoztak a nyakamba.
Hasonlo jokat
Mit is vàrtam
Es megvan mindennek az ideje
A boltnak munkanak a jatszoternek meg szabadidönek.
Nem fogom a boltban hagyni hogy sargadinnyevel ledobja az almàkat.
De ebböl meg kihozzàk itt azt hogy kinzom meg sz ranyàznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!