Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szétszednétek azért a kukàt...

Szétszednétek azért a kukàt mert lehet kidobta a kicsi a tejfogàt?(hosszú)

Figyelt kérdés

A kuka full tele van, pont le akartam vinni. Ételmaradékok miegymàs. Pont a legfolyósabb tapadosabb olajosabb dolgokat tartalmazza. Szoval nem èppen csak selejtezett iratok.

Kellene hozzà lelkierö rendesen, egy tejfogat bogaràszni benne.

A hàttere pedig az, hogy kiesett ugye a tejfoga. Pàrna alatt tartotta vigyàzott rà napközben, aztàn elmentünk a munkahelyemre és boltba. A boltban kegyetlenül viselkedett, azt hittem kifordulok màr az elején és nem veszek semmit fözni. A zöldségekkel szorakozott, mint vmi tekegolyokkal, sargadinnyét guritott az almàkba stb.

Mondtam neki, ez nem olyan mint a labda, nem érheti ütödés öket, mert ott bebarnul, inkàbb segitene hogy mit kell venni ottjhonra es azon jàrjon az esze, mondjon tippeket szerinte mi hiànyzik, ami leesett répa tegye vissza a helyere, javitsa ki a hibàjàt, vagy hazamegyek egyböl nem lesz vacsora.

Es mint vmi kiskamasz, hàt ö nem teszi fel.

Nem iron màr le végig de kb tehetetlennek is éreztem magam.de itközben sem volt semmi hazàig vele. Ugye pocsolyàk az úton. Hiaba mondtam hogy csinàlunk majd egy gumicsizmàs délutànt, most edzöben hagyja ki, felvisszük a cuccokat és lejövünk, nem èrt semmit.

Az hatott csak, amikor azt mondtam, hogy meg fogok irni mindent a fogtündèrnek. Amire kiabàlni kezdett, hogy neee es elsirta magàt.

Nagynehezen hazavergödtünk. El is felejtödött.kiszellözött az agyam.

Telik az este, aztàn eszébe jut, hogy szeretne almàt enni.

Erre aztàn beugrott minden vissza élénken. Mondtam nah erre lett volna eszed inkàbb, hogy hoztàl volna zacskot ügyesen, hogy egy két almàt beleteszel es vàsàrolgatsz te is.

Vagy mondd el szerinted mi lett volna a helyes magatartàs es legközelebb hogyan fogsz cselekedni egy boltban. Hogyan javitanàd most ezt ki. Hogyan vàsàrolnàl.

Közben faggatott arrol, hogy megirtam e. Mondtam neki nem, nem irtam levelet még neki. Majd azt irjuk milyen ügyes voltàl, HA kijavitod.

Erre elkezdett terelni, màsrol beszélni.

Visszatereltem, hogy szeretném hallani helyes jo dolgokra is az ötleteit.

Megint nem válaszol.

Igy màrmeg ez lett a téma, hogy bakker ha suliban is ezt fogod csinàlni(összel kezdi az elsöt), hogy te nem vàlaszolsz, miközben egy bocsànat vagy legalabb 2 szo csodàkat tenne, es ehelyett majd kapod a fekete pontokat, az nagyon nem lesz igy jo. Nem igy müködik a vilàg. Ha a fönököd is majd kérdez vmit, arra vàlaszolni kell.

Erre csak mondja azt, hogy màrpedig szerinte ö nem köteles vàlaszolni ha nem akar, nem kell mindenre vàlaszolni!

Aztàn elkezdett dohogni, hogy nem is vàrja inkàbb a fogtündert, ne jöjjön akkor!miközben tudja, hogy én hösként gyüjtöm a tejfogait.azaz a fogtündèr a dobozba varàzsolja, amit nagy becsben tartunk, de inkàbb én.es igazàbol lehet rajtam akar "bosszut"àllni ezzel, mert én is izgatottan vàrtam és néztük sokat az ablaknàl is stb.

Elment a nap.

Erre lefekvés elött kiderül, hogy nincs meg a foga. Öszinte fejjel közli de ismételte is, hogy csak megnézegette, nem tudja hova kavarodhatott el, biztos nem dobta ki.

Teljesen ugy tünik hogy igazat mond. Tényleg özike szemek, meg stb.

De akkor is csak "tünik".

Mert azèrt a keresés alatt is bevàgott pàr kiborito szemtelen dolgot csak màssal.

Zavar, hogy nincs meg a foga.

Zavar, hogy rossznak képzeli magàt es igy önigazolásként is rosszat cselekszik es zavar, hogy azt akarja, hogy hozzà ne jöjjön a fogtünder sem, azaz ezzel "alà is irni"hogy ö rossz. Zavar az hogy lenézi magàt. Hogy elutasitja a lehetöséget, hogy kijavithatja a hibàjàt. (Amugy nem làtszik ebböl de valojàban egy érzékeny jolelkü gyermek)

Szeretném ha azt làtnà, ö tud jo lenni ha akar, valojàban ö nem a rossz oldalon àll, mindent helyre lehet hozni, ö nem a "bünözö"egy jàtékban hanem a "rendör".

Nem akarom hogy torzuljon az énképe ezzel majdan kilogva a tàrsadalombol es a rossz társaságok felé huzva.

Szeretném ha hinni tudna magàban.

Ha meglenne a foga.

De most tényleg csipesszel kéne egyesével minden oldalrol àtnéznem mindent a kukàban.

#tejfog fogtündér
2020. jún. 16. 05:26
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
95%

De most komolyan! Teljesen igaza van a lányodnak, téged izgat ez a dolog jobban.

És teljesen normális, hogy őt nem. A legtöbb gyereket max. az első fogig érdekli a fogtündér, ezért nálunk is eleve csak akkor jön. Pont úgy, ahogy a mesében olvastuk. :)

2020. jún. 16. 06:30
 12/41 anonim ***** válasza:
95%

Te nem vagy normális...

Nem, nem szedném szét a kukát.

De én nem is arra tanítom a gyerekemet, hogy az emberek valami biorobotok akik mindig minden körülmények között csak jót cselekszenek.

Ne azt tudatosítsd benne, hogy ő jó vagy rossz. Hanem azt, hogy az éppen aktuális cselekedete volt, jó vagy rossz.

Az ilyen anyák gyerekeiből lesz később, a megfelelési kényszeres, önbizalomhiányos, felnőtt.

Nem kell belebeszélni a gyereknek, hogy ő rossz, de a ló túloldalára se kell átesni.

Igen, az emberek hibáznak. A gyerekek is, de a felnőttek is. Azt kell megtanítani neki, hogy vállalja a következményeket, tanuljon a hibáiból, és ne kövesse el őket újra.

Most eltűnt a fog, nem jön a fog tündér, mert rosszul viselkedett, nem figyelt oda se rád, se a fogra, de el kell magyarázni, hogy nem ő a rossz, hanem a mai napi viselkedése volt csak rossz.

Nincsenek jó vagy rossz emberek, jó vagy rossz cselekedetek vannak, és attól még, mert ma sietünk és átmegyünk a piros lámpánál a zebrán, másnap vehetünk egy kg kenyeret az idős beteg szomszéd néninek.

2020. jún. 16. 06:31
 13/41 anonim ***** válasza:
13%

Leirtad egy szimpla napunkat a 7evesemmel:))), aki nem lesz bunozo, csak melosabb lesz a felnevelese mint a masik gyerekemnek.

Azt hiszem kicsit tulgorcsolod ezt az egeszet, egyreszt

*o tokitette el a fogat, tehat neked biztosan nem kell agyverzest kapnod/keresned, lesz meg par fog amit odaadhattok a fogtundernek.

*Masreszt sok hegyibeszednek sok az alja, ennek eredmenye h nem valaszol, sot ha elmondattad volna vele h mi volt a baj a viselkedesevel, akkor sem tudna visszamondani mert tul sok volt az input.

*En a zoldsegfogdosasra es bmi targy erintesere vagy azt mondom hogy ne tegye mert akkor meg kell vennem es ennyi penzem nincs plusz rank rohad, vagy hogy ha nem tud viselkedni, legkozelebb nem jon a boltba. A ketto valamelyike mindig hat.

*Pocsolya utan kimosatnam vele a cipojet.

A dolgoknak kovetkezmenyei vannak, jo dolgoknak is, rossz dolgoknak is.

*Fogtundernek valo iras pedig halasztodik ameddig csupa jotettekkel nincs tele az a level (fogalmam sincs nalatok mi a deal a fogtunderrel), mindesenetre nyugodj meg a gyereked tok normalis, semmi egbekialto nagy bunt nem kovetett el, csak feszegeti a hatarait es tegnap nem te nyertel.

A hegyibeszednek a fele sem ragadt meg, ezt szerintem ne eroltesd.Este pityerges/kiborulas helyett at lehet beszelni h mivolt jo dolog a napban, mit kellene legkozelebb maskent, mondhatsz sajat peldat is h lassa h a felnottek sem tokeletesek, ok is esendoek.

2020. jún. 16. 06:33
 14/41 A kérdező kommentje:

Hu köszi a tanàcsokat!

Tenyleg nem vagyunk csak jok.

Amugy este probàltam megbeszélni, igen, a hegyibeszeddel gyakorta tullövök sajnos. De mert nem reagàlja le sem.

Rajta leszek azon, hogy a következményekkel viszont foglalkozzon, es tegye meg pl cipömosàs miegyéb.

Ezekkel a nem-jeivel nem tudok csak mit kezdeni még.

De azt sem szeretném ha majdan olyan lenne a kapcsolatunk, hogy mi volt suliban-semmi.azaz "eltàvolodott"es bemegy a szobàba netezni.

2020. jún. 16. 06:41
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Úgy viselkedsz a gyerekeddel, mint egy mini felnőttel. Egyértelmű, hogy ez fusztrálja. Te se örülnél neki, ha a munkahelyeden olyan feladatot kapnál, amiben se tudásod, se tapasztalatod.

"Visszatereltem, hogy szeretném hallani helyes jo dolgokra is az ötleteit.

Megint nem válaszol"

Azért nem válaszol, mert nem tud. És igaza van a gyerekednek, nem kell mindenre válaszolni, arra meg végképp nem, amiről fogalmunk sincs.

Nem kell olyan messzemenökig menni, hogy mi lesz majd vele a munkába. Szerinted egy 7 éves mennyire tudja realizálni, hogy mi lesz vele a munkába, ha nem teljesít jól? Ehhez ő még nem elég érett.

Csak a tettei következményét kell megtanítani. Ebből fogja idővel realizálni, hogy mi a jó és a rossz cselekedet.

"Ne ugorj bele a pocsolyába, mert nincs rajtad gumicsizma. Ha beleugrassz, vizes lesz a lábad, és haza kell mennünk, hogy ne fázz meg, és ne legyél beteg. "

Ha ennek ellenére is beleugrik, hazaviszed. Ha kikerüli, meg kell dícsérni, hogy milyen ügyesen kikerülte.

2020. jún. 16. 07:07
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Oké, hogy következetesen neveljük a gyereket,de te szinte kínzod 🤦
2020. jún. 16. 08:53
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Rettenetesen túlpörgöd ezt, és a gyereked erre reagál a semmit nem mondással. Ne haragudj, de erre a hisztériára, amit te rendeztél, én is így reagálnék. A gyereked azért mondta a végére már, hogy meg akar téged nyugtatni, mert teljesen úgy viselkedtél, mint egy hisztis dackorszakos kisgyerek. Ha felfújod ezeket a dolgokat ilyen óriásivá, akkor te magad viszed az ilyesmit abba az irányba, hogy az ilyen hülyeségeknek őrületes jelentőségük van, pedig pont, hogy ezeknek nincs. Egyszerűen csak hagyni kellett volna azt a fogat, ha nem, hát nem, nem lesz semmi az énképével ettől, pont, hogy ez lett volna a tettének a következménye: nincs meg a fog, hát nincs fogtündér se meg semmi, kész. Hogy mit kellett még tizenkét kört futni és rágódni ezen a témán, mikor már a hatévesed is rég elengedte, azt nem tudom.
2020. jún. 16. 09:05
 18/41 anonim ***** válasza:
98%
De ráérsz, te jó isten..
2020. jún. 16. 09:50
 19/41 anonim ***** válasza:
98%
Azta mindenségit! Ez aztán kemény sztori volt. Szerintem keress fel egy pszichológust, vagy menj el dolgozni, mert rohadtul unatkozol otthon és ennek a gyereked issza meg a levét. 9 és 6 éves lányaim vannak, a kicsi nem egyszerű eset, de egyszer sem volt időm, kedvem, energiám ennyit foglalkozni egy ilyen pitiáner dologgal. Amúgy nálunk a fog kiesése után azonnal jön a fogtündér. Beteszik a fogat a párna alá, amíg kiöblítik a szájukat, meg is jön a fogtündér. Nem zsarolom őket, nem fenyegetőzök olyan dologgal, ami nincs. Pl megírod, hogy rossz volt? Miért? A fogtündér a fogért hoz ajándékot, nem a viselkedésért, ha már következetes akarsz lenni!
2020. jún. 16. 09:51
 20/41 A kérdező kommentje:

Nem az elsö esetek. Vele dolgozom. 24 ezek.

Talàn lehet ezért pörögtem tul.

Ma meg màssal csinàlt ki. És màr legyintek rà. De igy engem néznek furàn az utcàn, hogy hagyom. Tegnapi napi pocsolya eset folytatodott ma. És ugy voltam màr vele inkabb a pocsolya mint a sàr!erre legalàbb futotta. Masra màr nem

2020. jún. 16. 10:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!